fredag, januari 25, 2013

Äntligen fredag!

Äntligen fredag! Så skönt! Veckan som gått har jag typ inte tagit ett enda foto. Så himla tråkigt! Hoppas att följande ska få igång mig lite: den 1 februari börjar veckans fototema plus ett försök till ett blogginlägg om dagen i hundra dagar... får se om jag lyckas med det!

Veckan som varit har varit full av allt möjligt! Om vi börjar med söndagen, så var Elliott på lekdate hos en förskolekompis. Det gick hur bra som helst, han var där i två timmar själv. När vi hämtade honom så stannade vi kvar en stund, fikade på muffins som Elliott och hans kompis bakat (jättegoda och jättefina) och gott grönt te. Efteråt var Michael på möte medan Elliott och jag åkte hem till mina föräldrar och fikade på supergoda smörgåsar från fiskrökeriet (en med inlagd ättiksströmming, en med friterad spätta och en med lax). Vi spelade fia med knuff vilket var himla kul. På kvällen var vi hemma och tog det lugnt.
De goda muffinsarna som skrutten och hans kompis bakat!

På måndagen hämtade mina föräldrar Elliott på förskolan, Michael och jag jobbade på och när vi var klara så åkte vi hem till dem. Vi hämtade med oss mat från indiska restaurangen. Det var jättegott! Elliott ville sova över men vi kom överens om att han kunde få sova där på torsdagen istället :-).

På tisdagen hade chefen och jag lunch med Ann. Vi var på Jensens böfhus och det var både trevligt och jättegott. Deras salladsbuffé är super tycker jag! På kvällen var jag på oljemålningskurs som startade denna dag. Denna gång målade jag en kanna och en teburk. Kannan blev OK teburken ser inte klok ut. Hehe. Denna tavla ska jag måla på två gånger till... så det kanske rättar till sig :-D.

På onsdagen hämtade jag Elliott och vi cyklade hem och åt lite mellanmål. När Michael kom hem lagade vi middag (Vitlöksostfyllda lövbiffar med fetaostsås och klyftpotatis). Jag nattade sötskrutten. Vi läser en bok (denna gång Pelle Svanslös) och sen sjunger vi några sånger. Jag sjunger "Sov du lilla videung, blinka lilla stjärna, Trollmors vaggvisa, Sov lilla Totte, Fjäril Vingad och sen sjunger Elliott "Kungens visa" (en påhittad tror jag för han ändrar texten varje kväll) och sen sjunger jag "Den blomstertid" och sen brukar han somna.

På torsdagen hämtade mina föräldrar sötnosen. Jag och Michael jobbade, jag på kontoret, Michael hemifrån. Till slut orkade jag inte jobba mer för jag var så trött. Ringde Michael och sa att jag kommer att gå hem och dimpa ner i soffan för jag orkar inte göra någonting. Så jag tog tåg och buss hem och slängde mig i soffan och satte på en film "Friends with benefits". Det var himla skönt att ha en helkväll och bara kunna slappa i soffan hela kvällen. Elliott hade det strålande hemma hos mina föräldrar, ringde och kollade läget när jag kommit hem. Han har det så himla bra där! Så med gott samvete kunde vi vara soffpotatisar hela kvällen. Vi såg även "Another Year" av Mike Leigh. Brittisk socialrealism med bra skådespel och sorgliga karaktärer (om än några få lyckliga). Sen var klockan halv tio och jag var SÅÅÅÅ trött så jag kunde knappt hålla ögonen öppna. Så då gick jag och la mig :-).

I morse vaknade jag pigg och utvilad (not)... fast jag borde ha varit pigg och utvilad efter att ha fått sova gott hela natten. På jobbet var jag trött och seg. På min låååånga lista fick jag gjort EN punkt. Det var dock en ganska stor utredning som jag haft dåligt samvete för att inte ha rett ut innan, så det kändes ju fint att ha fått den avklarad! Resten är väldigt många utredningspunkter så dem får jag ta nästa vecka.
Elliott hade vaknat sent och mamma sa att han fick gärna vara där på dagen istället för på förskolan, så det var ju toppen! Jag slutade tidigt på jobbet och handlade lite smörrebröd/landgång med till mina föräldrar när jag åkte för att hämta lillskrutten som jag saknat väldans mycket! Vi stannade kvar och fikade på smörgåsarna och spelade fia med knuff. Det var kul och Elliott vann :-D.
Elliott ville inte åka hem men jag lyckades locka med honom till slut.

Här har vi haft hemmakväll och jag har gosegosgosat massor med min sötnospojke! Världens bästa!!!
Vi har ätit kycklingnudelwoken, dippat morots- och gurkstavar och ätit lite färsk ananas. Nu är det läggdags för vissa och hundpromenad för andra. Det blev inte min hundpromenad, även om planen var så. Sötnosen ville att jag skulle natta och det gjorde jag så gärna (även om jag skulle behövt röra på mig och gå promenad :-)). Det är supermys att natta och nu sussar han sött. Michael och jag ska nog titta på en Grey's innan det är dags att nanna.

I helgen ska jag försöka fotografera lite mer!!!

Inga kommentarer: