söndag, december 30, 2012

Muséet, Leos och ryggont

I fredags ville Elliott sova hos mina föräldrar. Tor och Embla skulle sova över där och när Elliott fick veta det ville han också vara där ju :-). Jag jobbade hela fredagen och fick faktiskt riktigt mycket gjort.
Michael och Elliott var på Leos och kom och åt lunch med mig. Det var trevligt!

På eftermiddagen skjutsade Michael Elliott till mina föräldrar. Jag jobbade lite längre än jag hade tänkt. När jag kom hem så musade vi på ostar och tittade på film. Michael kände sig sjuk, hade ont i halsen och orkade inte röra sig så mycket. Så det var ju himla skönt att vi bara kunde slappa i soffan hela kvällen.

På lördagsmorgonen ringde jag och hörde om Elliott ville hem. Han ville vara kvar tills Embla och Tor vaknat. Så jag körde iväg till IKEA för att fixa några saker (en lampa till vardagsrummet, lite handdukar och en byrå till Elliotts rum). Fick tag på allt och sen åkte jag hem. Pappa skulle ta med Tor och Embla till muséet, Elliott ville också med och det ville vi också. Så vi mötte upp dem på Muséet.

Supercoola maneter var där!
Vi började med akvariet. Det var himla kul för det var länge sen jag gick där.
Och sen gick vi runt och tittade lite här och lite där. Elliott blev törstig så vi stannade och fikade en snabbfika, Michael, Elliott och jag. De andra gick vidare. Efter fikan tittade vi i tornrummet och källaren, där har jag typ inte varit sen jag var liten så det var också himla kul! Lite läskigt tycker jag att det är i de där gångarna alltså. Elliott letade efter Embla. Pappa ringde och sa att de var på Tekniska muséet. Så vi gick dit också. Där lekte vi i experimentariet. Där var en kula som man kunde flytta med tankekraft, genom att vara så avslappnad som möjligt. Coolt!
När vi åkte hem hade det redan börjat mörkna

Efter några timmars museumsbesök så åkte vi hem. Vi köpte med oss pizza på vägen. På kvällen fixade Elliott och jag i hans rum, vi skruvade ihop hans lilla byrå och flyttade ut hans soffa och in hans lilla köksmöbel. Sen satte jag ihop lampan i vardagsrummet. Elliott var uppe tills över kl 22.

I morse vaknade vi kl 07 allihop men låg kvar och drog oss ett tag. När jag steg upp sen så sa det pang i lilla ryggen... så jag kunde knappt gå. Så himla störigt! Vi åkte till Leos med Helene, Elliott och jag. Eftersom min rygg var knäpp så fick Helene göra allt med Elliott. De åkte rutschkanor, spelade boll (Elliott lyckades kasta bollen i volleybollgrejen 5 ggr!!! Jag trodde aldrig han skulle kunna det, den sitter ju så himla högt upp), de spelade lufthockey mm mm. Jag tittade på och det var himla kul att se dem leka men lite frustrerande att inte kunna vara med :-).

Efteråt åkte vi hem till oss. Helene och jag satt i köket och jag la en tarot för henne. Jag satte ett värmeplåster på ryggslutet, tog dubbel dos värktabletter. När Helene gått så tog jag en vetevärmare och la mig i soffan för att få ryggen att slappna av. Elliott satt bredvid och vi la lite patiens och så. Michael var ute med Oscar och när han kom hem så lagade han vegetarisk lasagne till oss. Mycket gott. Jag åt alldeles för mycket, blev så mätt så mätt så mätt och är det fortfarande. 

Tror ryggen är pyttelite bättre... Får se om jag kan gå ordentligt imorgon. Nu ska jag ta tabletter och värma vetevärmaren och gå och nanna.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Vilken bra bild på maneterna!
Hoppas att ryggen blir bättre snabbt. Lät inte alls värst trevligt.

Kattalena sa...

Tack snälla du!
Jag hoppas också att ryggen ger med sig snabbt. Inget skoj alls. Men kanske liiiite bättre idag så... :-)