torsdag, december 27, 2012

Måleri målera, middagsbjudning, glasögon och jobb


På annandagen var vi hemma större delen av dagen. Jag var fortfarande inte av med skallebanket helt så det var lite segt. Men lite mer energi fick jag framåt eftermiddagen så då bestämde jag mig för att ta itu med projekt måla vardagsrumsväggen. Michael åkte ut en runda med Oscar. Elliott och jag påbörjade projektet.
Man undrar vad de tänkte här? Otroligt fult tapetserat... Tur att vi haft soffan för så man inte sett det ;-)
Och hur tänkte de här? 2 cm glipa mellan vägg, gammal målad vägg och nya tapeten. Hmmm...
Så himla skönt att få måla över denna enormt dåligt uppsatta tapet! 
Och bra hjälp fick jag av Elliott. 

Han tar maskeringstejp
Och sätter fast den på golvet, för att hålla skyddspappret på plats.
Oscar hittade sin biabädd mitt i röran
Elliott ville också vara med på kortet
Sen pausade de i soffan :-)
Tiden försvann och jag och Elliott skulle hämta mamma 16.30 men blev lite sena, som vanligt :-). Alla som bestämmer något med mig får lägga till 10 min... Och jag bör flytta tiden 10 min tidigare så jag kommer när jag ska. 

På vägen dit kom jag på att jag glömt ta med en blomma eller något annat till Annika & Rolf dit vi blivit bjudna på middag. Jag som alltid brukar ha något med mig och jag tänkte på det på morgonen, att jag skulle åka och handla innan. Så himla tokigt! De får få det i efterskott. 

Hemma hos Annika & Rolf (där mina föräldrar, Olle och Berit också var) så bjöds vi på goda tilltugg (bland annat chips, mums!). Sen dukade hon fram en plankstek till oss var. Stora portioner fick vi! Mycket gott var det! Och oj vad mätt jag blev, då åt jag ändå inte mycket av moset :-D. 
Som på restaurang
När vi hade ätit så slog vi oss ner i deras soffor och spelade yatzy. Det var kul! Och sen dukades det fram jättegoda ostar, Elliott åt hur mycket ost som helst. Speciellt gorgonzola :-). Jag med! Trots att jag var så mätt. Sen dansades det! Först dansade Annika med Elliott (till Santa Claus is coming to town), och sen mamma och även jag. Annika lärde honom bugg tror jag, jag kan ju inget om danser. Och jag kunde absolut inte dansa bugg, hehe. 
Annika dansar med Elliott
Det var en himla trevlig kväll och vi kom iväg lite senare än jag hade tänkt. Och jag kom inte i säng förrän vid 11 och somnade långt efter 12. Så det var tungt att gå upp i morse. Skulle ju jobba idag.
Vaknade med huvudvärk igen, trots att jag tagit tablett på natten. Och idag har det varit seeegt och tungt. Kroppen är helt ur form, ont överallt, speciellt i huvudet. Så inget kul alls.

Jag åkte till jobbet, kom lite senare än jag hade tänkt, så jag hann inte med så mycket som jag tänkt där på förmiddagen. Var hos optikern och testade synen och rekommenderades både terminalglasögon och glasögon för bilkörning och tv-tittande pga ett lite större brytningsfel på högra ögat. Så jag bestämde mig för att OK, det får väl vara värt det. Och så fick jag välja ut ett par bågar, vilket var hur svårt som helst! Men jag hittade ett par som inte såg helt galna ut :-).

Sen tillbaka på jobbet och jobba vidare. Det gick lite bättre på eftermiddagen.
Efter jobbet tog jag tåget till Emporia och mötte upp Michael och Elliott. Vi åt vår middag där, jag tog dumplings (som vanligt, hehe) men jag hade alldeles för ont i huvudet för att njuta av det hela. Men vi köpte marshmallows i choklad efteråt och Elliott fick leka lite i ena lekdelen medan jag satt på en bänk och gnällde och ojade mig. Sen handlade vi lite på Ica innan vi tog oss hem.

Väl hemma fortsatte jag att jobba lite, då jag inte blivit riktigt klar med en grej. Sen la jag mig i soffan och spelade patiens på Elliotts iPad med Elliott :-). Det var mysigt. Skulle natta lillskrutten som inte kunde somna. Michael målade väggen vit för andra gången. Han och Elliott hade målat den en gång innan på dagen. Det blir så mycket bättre än innan! Elliott kunde inte sova så vi gick ut och la oss i soffan.

Jag har fortfarande ont i huvudet och känner mig gnällig. Elliott sa att han har ont i halsen och huvudet. Vet inte om han har det eller om han bara säger det för att jag har ont i huvudet :-).
Det har varit ett himla tjat på mig här för lite ont i huvudet. Jag har det inte så ofta och tycker synd om alla som har det mycket mer. Som några av mina vänner tex... Som säkert tycker att jag är jättelöjlig.
Hur som helst så hoppas jag att det går över tills imorgon :-)

Avslutar med en bild på finaste Oscar.
Mysvovven

Inga kommentarer: