tisdag, november 13, 2012

Tjolahopp

Oj vad svårt det är att få tiden att räcka till att blogga. Så det blir som så ofta en liten uppdatering från helgen.

Fredag: På förmiddagen var jag på seminarium om K3 som Deloitte anordnade. Det var jättebra och intressant! De bjöd på frukost också, det är alltid trevligt!   
Frukosten
Michael och Elliott hämtade mig efter jobbet och vi åkte till moster Annika för att äta gås! Mina föräldrar och Olle var också där. Vi bjöds på supergod gåsmiddag med äpplekaka till efterrätt. Mycket trevligt! Och ostar fick vi också! Elliott fick små presenter som han uppskattade mycket :-). 
När vi kom hem så gick vi och la oss i stort sett meddetsamma. 

Lördag: Steg upp tidigt och åkte iväg och handlade innan 08. Det tog en timme! När jag kom hem så dukade vi fram frukost och åt. Sen duschade Elliott och jag innan vi åkte till Emporia och mötte upp Helene vid tolvtiden. Elliott ville köra längst upp i parkeringshuset, det var kul, bra utsikt! 
Ljusfatet är ett tallriksunderlägg som bara kostade 10 kr och funkade perfekt som ljusfat! 
Där var hur mycket folk som helst på Emporia, så vi köpte bara det vi skulle ha och sen åkte vi hem till oss. Helene fick presenter (vi firade hennes födelsedag) och så lagade vi middag som vi åt. Det var gott! Sen spelade vi Helt Genialt med Elliott tills det var dags för Helene att åka hem. 
Vi körde henne och Catta messade att de tänkte åka till IKEA och undrade om vi ville fika med dem där. Det ville vi, så Elliott och jag åkte dit efter att vi släppt av Helene. 

På IKEA lekte Elliott i lekhörnan ganska länge, åkte rutschkana och sånt. Sen fikade vi med Catta, Magnus och Nea. Det var kul! När vi fikat klart handlade vi lite smått innan vi åkte hem och hade lördagsmys med AFV och chips och dipp :-D

Söndag: 
Det var farsdag och Elliott hade skrivit kort och valt blomma, en nalle och en liten sten i form av ett hjärta till Michael :-). Vi tänkte åka till Systrar och Bröder och äta frukost, de öppnar redan 08. Det trodde vi i alla fall, men när vi kom dit halv nio så visade det sig att de inte öppnade förrän kl 09. Elliott blev ledsen, det var han som hade valt vart vi skulle åka. Men så lovade vi att vi skulle hitta ett ännu bättre ställe. Sökte runt lite på nätet och kom på hotellfrukost istället. Vi testade St Jörgen. Det var toppen! De hade stor frukostbuffé och man fick latte till om man ville, man tog själv. Det var kakor, bröd, massor av pålägg, äggröra, bacon, prinskorvar, pannkakor med sylt och grädde mm. till. Och dessutom blev det billigare än på systrar och brödrar, för Elliott behövde inte betala något. Jättebra ju! 

När vi kom hem var det bara tjugo minuter tills Elliott skulle på sitt första maskerad-kalas! Dessutom själv, vi skulle inte vara med. Han klädde snabbt om till världens finaste pirat! 
Finaste piraten, redo för kalas!
Han var jättenöjd (och det var vi också). Vi lämnade honom på kalaset, han var nästan först. Han vinkade och så gick vi hem. Jag höll tummarna för att hans kompisar från förskolan skulle vara på kalaset så han inte skulle känna sig ensam. Jag passade på att jobba under tiden kalaset var. 
Oscar ville också vara med och satte sig på stolen bredvid, där Elliott brukar sitta när jag jobbar hemma :-)
Vi hämtade Elliott efter två timmar. Han var så glad och hade haft kul sa han. Ingen av hans tre bästisar på förskolan hade varit där... hehe. Men det hade gått bra ändå. Puh, så skönt! 

Jag jobbade några timmar till, sen åkte vi till mina föräldrar och jag grattade pappa på fars dag! Han hade önskat sig en gorilla-mask, så det fick han en. 
Gorillan!
Vi blev bjudna på supergod lamm-rostbiff. Och så potatisgratäng, vinsås och sallad till. Mums så gott det var! Sen spelade vi biljard. Mamma, pappa Elliott och jag medan Michael pillade med pappas dator. Elliott tyckte det var hur kul som helst! Det tyckte vi andra också. Jag sköt ner 8:an och förlorade två gånger, hehe. 

Måndag: Jobb igen! Jag jobbade ftån 08-23, som tur var hemifrån på kvällen med paus för mat. Fick gjort en hel del. Skönt att jobba hemma för då kan Elliott sitta bredvid och rita, så umgås man ju lite ändå. Hade jag varit på jobbet hade jag ju inte träffat honom alls :-).
Även idag ville Oscar vara med lite...
Idag är det tisdag och jag har jobbat, nu är det mycket jobb. Försöker få ihop allt i årsbokslutet. Men jag var tvungen att rusa iväg strax före 18 för att hinna till oljemålningen. Har inte varit där på fyra veckor så jag ville verkligen inte missa den! Det var himla kul! Jag älskar verkligen att måla, det där att man blir så fokuserad på det man gör att man glömmer allt annat. Ger mycket energi! Sen hur det blir spelar inte så stor roll, det är själva målandet som är roligt! Idag hämtade Michael och Elliott mig. Mina föräldrar hade hämtat honom efter förskolan så Michael plockade upp mig på vägen hem efter att ha hämtat honom hos dem. Så fick jag träffa lillskrutt innan han somnade och natta honom också. Mysigt! 

Inga kommentarer: