fredag, november 02, 2012

Fredag!

Denna veckan gick hur fort som helst och nu är det redan fredag!

I tisdags var vi på förskolan och hade inskolningssamtal (äntligen!). Det var så himla bra och kul. Nu känner jag mig helt nöjd igen :-). Det känns som en riktigt bra förskola.
De har verkligen förstått vem Elliott är och läraren som vi pratade med sa så fina och roliga saker om Elliott. Han är den enda av barnen som har knäckt läskoden och får olika små uppdrag just för att han kan läsa. Som att berätta vad det är till mat varje dag (springer och läser på listan) och leta upp länder på en karta när de har samling och någon berättar om ett annat land.
Sen har han fått två kompisar, en kille och en tjej, som han leker väldigt mycket med. Och ett klurigt spel som bara legat och dammat för inget barn har orkat sitta länge och lära sig det, det har Elliott lekt med och löst allt. Ja, de berättade massor av saker och vi fick också säga en del. Vi var där i en hel timme. Väldigt givande! Det bästa samtal jag varit med på.

På onsdagen skulle jag luncha med Camilla. Vi gick till Hollandia. Och istället för att äta lunch så tog vi vars en bakelse.... hehe. Det var mycket gott och trevligt!
Nyttig lunch... 
Jag hämtade Elliott på förskolan och vi var hemma och fikade och hade det bra. Michael jobbade lite längre och var ute en långrunda med Oscar. Kanske inte lika lång som de Desirée går när hon tar med sig Oscar. Då kan de vara ute i flera timmar, hehe.

På torsdagen jobbade Michael hemifrån och vi möttes på Emporia på lunchen. Det är så stort så jag höll på att inte hitta till food-courten. Irrade runt runt och var visst på fel våning :-D.
Det går ju så snabbt att ta sig till Emporia från Triangeln (4 min med tåget) så dit kan man kanske åka lite då och då på lunchen om man vill. Vi åt dumplings och sen köpte jag en pinne med fyra marshmallows, doppade i chokladfontän. Jättegoda!!! Mmmm....
Sen åkte jag och jobbade igen. Jobbade tills qigong-kursen som började kl 19. Helene var redan där när jag kom och det kändes bra med alla rörelser.

Och idag är det fredag och det skulle vara Halloween-fest på förskolan. De skulle klä ut sig så häromdagen fixade jag en hatt till Elliott. Så han hade något att klä ut sig i :-D.
Vår lille sötnos!
När vi kom till förskolan möttes vi av en prinsessa, en vampyr och en katt. Alla undrade vad Elliott var. Trollkarl, sa vi :-). Det godkändes.
Vi jobbade halvdag idag egentligen. På lunchen träffade jag Helene. Vi gick till kina-buffén och åt. Det var gott och trevligt! Som alltid. Sen gick jag och jobbade lite till för jag hann inte bli klar med försäljningen. Gick strax efter tre så det var ju hyfsat tidigt. Men klar blev jag inte, tyvärr men det får vänta tills på måndag.
Michael hade hämtat Elliott tidigare på dagen så de var hemma när jag kom hem.
Nu har vi ätit tacos och tittat på en massa saker på Netflix. Skaffade det igår. Så himla bra ju! Finns hur många TV-serier som helst och filmer med. Elliott var uppe ganska sent, han var inte trött sa han (fast han steg upp kl 06 i morse). Får hoppas han sover längre än så imorgon morgon. Så man kanske kan få liiiite sovmorgon :-).

2 kommentarer:

Petra sa...

Vad härligt att nya förskolan är en sån succé! Vi väntar fortfarande på vårt inskolningssamtal. Just nu är det rätt rörigt på Alex's dagis med sjukskrivningar (långa och korta) bland personalen. Mkt vikarier tyvärr.

Jisses vad före sin tid han är, Elliott, när det gäller skrivande, läsande och sånt! Önskar Alex hade lite större intresse för det. Men han verkar nöja sig med att kunna skriva "ALEX" på datorn. ;-)

Kattalena sa...

Ja, det har varit väldigt turbulent där på förskolan innan. Många av vikarier och flera personal som slutat...
Men nu verkar de ha fått ordning på det mesta! Så himla skönt!

Ja, han har alltid varit både nyfiken och intresserad av bokstäver plus att han älskar att klura på saker och olika utmaningar. Bara han inte hinner tröttna innan skolan ;-). Det räcker ju faktiskt bra att kunna skriva sitt namn när man bara är fyra år :-).