onsdag, februari 29, 2012

onsdag

Jag förstår inte vart tiden tar vägen? Flyger iväg gör den minsann!
Igår var jag hos frissan och blev mörkhårig och klippt. Skönt! Nästa gång ska jag nog göra något helt annat... funderar på lugg och lite lockar... om det går med mitt korta hår :-D

Det var väldigt fint väder igår, solen sken och jag längtade jättemycket efter våren och att få gå ut och pyssla i trädgården. Snart snart! Så fort jag ser minipenséer ska jag köpa ett gäng och sätta i en kruka utanför dörren. Kanske lite påskliljor också. Kanske till helgen?

Efter jobbet igår så hämtade jag Elliott och när vi kom hem gick vi en liten promenad med Oscar. Redan på hemvägen från dagis sa Elliott att han ville ha hamburgare och chilicheese till middag. Och jag var trött och hade ont i huvudet så jag tyckte det lät som en bra idé, detta trots att vi har middagskasse hemma. Så vi åkte och hämtade Michael på jobbet och sen köpte vi med oss burgare på vägen hem.

På kvällen lagade jag ändå en av middagarna, "kreolskans gryta". Det var 8 pers recept så det blev mycket. Jättebra ju! Flera luncher på jobbet framöver. Som idag, jättegott! Bästa lunchen på länge...
Sen nattade jag sötnosen, vilket är himla mysigt. Och efter att han somnat såg Michael och jag ett avsnitt av Roswell.

Jag fick ett länktips av mamma idag. Mycket intressant, tycker jag! Jag gillar ju Jesper Juuls böcker och tankegångar och hon säger ju precis så som han också säger.

5 kommentarer:

Petra sa...

Tack för länktipset! precis det där skriver ju Jesper Juul om också, men det behöver man bli påmind om ofta! Har hänt att jag hajat till när Alex sagt "Vad duktig du är mamma! Det var bra gjort!" när jag t ex sagt att "Nu har jag lagt undan tvätten" (eller nåt annat vardagligt. Plötsligt inser man att han lärt sig att berömma det vardagliga bara för att vi gör så med honom. Helt knäppt och en bra tankeställare!

Kattalena sa...

Jag förstår precis!!! :-D

Kattalena sa...

Och här skulle min kommentar ha varit en helt annan än den som blev :-)

Ja, visst är det tänkvärt! Elliott säger också att vi är duktiga plus att han säger att han själv är duktig också :-D. Tror vi använt det ordet liiiite för mycket här hemma... hehe.

mossfolk sa...

Men vilken bra länk! Den ska jag ta med till vår handledningsträff i vägledande samspel på jobbet om några veckor. Vi jobbar ju mycket med det och det handlar bland annat om att barnen inte ska utsättas för en ständig bedömning av sina prestationer. "Duktig" är alltså ett ord vi inte ska använda. Men åh vad svårt det är. Jag tycker ju att barnen är så duktiga... hela tiden :)

Kattalena sa...

Ja, visst är det svårt! Man tycker ju verkligen att de är duktiga :-D
Vad spännande med handledningsträff, förutom sjukdomarna så tycker jag att det verkar vara ett himla mysigt arbete att vara förskollärare!