söndag, februari 26, 2012

Helgen mm

I natt hade jag sjukt ont i halsen och när jag vaknade hade jag feber. Fick lite panik och tänkte att "neeeej" inte halsfluss igen! Men nu när jag varit uppe ett tag och tagit lite piller och sånt så känns det mycket bättre. Så det är nog inte någon ny halsfluss :-)

I torsdags torsdagen överraskade Michael mig med en riktig festmåltid när jag kom hem från jobbet!
Friterade räkor, kycklingspett, jordnötsås, thailändsk gryta och dippsåser. Mycket mumsigt! :-)

I fredags var vi och hälsade på ett dagis (som vi står i kö till) med Elliott. Vi älskade det! Det verkade fantastiskt bra, vi vill sååå gärna att Elliott ska få komma till just detta. Så nu håller vi tummarna jättemycket för att han får komma dit i augusti. Precis allt verkade bra med det dagiset. Och det är det första dagis jag känt varit så äkta och rätt för oss :-).
Jag ringde till förskoleverksamhetens ansvarige och sa hur mycket vi tyckte om detta dagis! Jag ska ringa dit om en månad igen så får jag veta mer om hur det ser ut med platser där.

Elliott var inte på sitt vanliga dagis eftersom vi skulle besöka det här nya. Och efter dagisbesöket gick vi hem och åt lunch. När vi ätit klart så lämnade jag Elliott hos mina föräldrar och sen åkte jag till jobbet och jobbade till strax före fem. Det var bara Torgny och Åsa där också. Tiden rusade iväg! Michael jobbade hemifrån och jag hämtade honom innan vi skulle till mina föräldrar. Då hade Oscar fått mat och blivit rastad så vi kunde köra direkt.


Hos mamma och pappa bjöds vi på moules marinieres. Gud så gott! Jag har själv försökt koka musslor ett par gånger men misslyckats. Mamma lyckas alltid! Mmmm. Sen åt vi tacos. Också mumsigt! Elliott älskar att sjunga och göra alla rörelser till Mora träsk. Det är så roligt att se honom. Pappa var också med och sjöng och dansade med honom. Vi var där hela kvällen, åt ostar och chips och hade det bra! Elliott somnade så fort vi kom in i bilen på väg hem, tog typ 2 sekunder, hehe.

På lördagen började jag få ont i halsen. Vi städade här hemma och sen badade Elliott och jag. Jag åkte in en snabb sväng till Limhamn och letade efter något att ha på mig på Ingrids kalas på kvällen. Hittade inget. Helene kom och hälsade på oss. Jag mötte henne vid busshållplatsen. Hon kom mycket för att vara med Elliott också och han var lite blyg först men sen spelade de spel och så fikade vi på äpplekaka med vaniljsås och glass. Vi testade mina nya kaffesorter i tassimomaskinen. Båda blev faktiskt riktigt goda. Gud så bra. Gevaliakaffet är verkligen inte gott (det är det man kan köpa i affären. De andra kaffesorterna måste man beställa på nätet. Men det gör jag gärna, bara de är goda och det var de.
Elliott skrev på många teckningar till oss. Vi fick säkert 7 var :-D. Han visade Helene hur man spelar "Temple Run" :-).

När Helene hade åkt hem var det dags att lämna Elliott hos mina föräldrar igen. Nu skulle han få sova över där! Det såg han jättemycket fram emot! Jag åkte hem och gjorde mig klar för födelsedagsfirande av Ingrid.

Vi hämtade Becka på vägen till Ingrid (Hanns var sjuk) och lämnade Oscar hos Ernst. Åsa och Jörgen mötte vi utanför Ingrid. Hos Ingrid bjöds vi på mumsiga tilltugg (som mini dillscones med pepparrotsost och rökt lax, kräftstjärtar med majonnäs och något mer i crustader, samt kycklingköttbullar i krustader, oliver, fetaost, delikatesskapris och cornichons). Fördrinken var jättegod, nu har jag glömt vad det hette.

Till middag fick vi en god gryta, olika sorters bröd och sallad. Till efterrätt fick vi tre olika pajer! Alla lika goda! Key lime pai, hallonpaj med choklad och en äpplepaj och så glass till. Jag var väldigt mätt sen! Efter maten intog vi soffan och tittade på Melodifestivalen och pratade och åt en himla massa snacks.

Och idag som sagt var har jag ont i halsen och är inte helt i form. Så jag har vilat en del och det känns bättre. Så jag har sått lite jordgubbsfröer och smultronfröer och så har jag tvättat några fönster. Solen skiner ju så fint så man ser hur smutsiga rutorna är... eller var :-)

2 kommentarer:

Petra sa...

På nåt sjukt (haha) sätt är det lite trösterikt att läsa att det finns fler som dras med envisa förkylningar (mm) denna vårvinter! Inte så att jag önskar er sjuka (så klart) men ja, du fattar hur jag menar kanske? Man slipper åtminstone vara ensam om eländet. ;-)

Kattalena sa...

Hehe, min kommentar råkade hamna i nästa inlägg. Jag skulle skriva att jag förstår precis hur du menar!!! :-D