lördag, december 17, 2011

Sjukstuga

Lillskrutten har blivit magsjuk. Han tar det med ro men kräktes både igår och idag och nu har han 38,8 graders feber. Stackars liten... Michael tar väldigt väl hand om honom. Är med honom hela tiden och är lugn och leker med honom.

Innan på dagen igår så hämtade Camilla och jag honom på dagis. Då hade hans kompis Eldar ont i magen, så jag var lite förberedd på att det kunde vara något på gång. Men vi hoppades på det bästa och åkte en sväng på Leos lekland där Camilla, Elliott och jag busade runt och åkte rutschkanor och hade skoj. På vägen hem hämtade Elliott och jag upp Oscar och Michael. Vi åkte in om mina föräldrar och hämtade en påse med fina kläder till Elliott, som jag hade glömt i bilen dagen innan :-).

I tisdags var det lussefirande på dagis redan klockan 06.45. Knasiga jag hade köpt krediter på ICA foto för ett tag sedan och kl 22 på måndagskvällen gick jag in och skulle se hur länge de varade. De gick ut dagen efter! Så det innebar att jag fick fixa ihop lite fotogrejor snabbt så att de inte skulle försvinna. Jag hade ju redan betalat för grejorna (man får dem för typ halva priset om man köper i förväg). Så jag kom inte i säng förrän alldeles för sent.

Nåväl lussefirandet på dagis var jättefint! Det var utomhus och mörkt, kallt och blåsigt så vi frös ganska mycket, men barnen sjöng så fint och var så söta så det gjorde ingenting! Efteråt bjöds det på lussekatter, kanelbullar och pepparkakor. Mysigt att vara med och fika.
Fikabild

Sen när vi skulle gå blev Elliott jätteledsen och ville följa med oss... men efter att vi förklarat att vi skulle gå och jobba så gick han bort till en fröken och verkade gladare igen. Sötskrutten!

Jag åkte hem för att jobba hemifrån. Det var bara 18 grader i huset och vi hade inget varmvatten... Pannan hade gått sönder... Kl 09 kom en pianostämmare för att stämma vårt piano. Det gick finfint! Nu låter pianot som det ska. Det var väldigt ostämt... hehe. Det blev kallare och kallare i huset. Jag åkte till jobbet vid lunchtid och fortsatte jobba där.

Efter jobb så mötte jag upp mina föräldrar på Elysée. Jag blev bjuden på fondue och det var supergott!
På vägen dit sprang jag på lite juldekorationer på stan.
En lysande Malmö-ren
Sen gick vi till Stadsteatern för att se Jul i Folkton. En 3 timmar lång konsert. Det var himla bra, de som spelar är så otroligt musikaliska och spelar alla möjliga instrument! De är så duktiga och söta allihop, gulliga mot varandra. Det var jättekul! Efteråt skjutsade mina föräldrar mig hem.

På onsdagen jobbade jag tills det var dags att hämta på dagis! Efter dagis hämtade vi Helene och åkte till IKEA och fikade. Det var kul och det tyckte Elliott också! Värmepannan fungerade fortfarande inte. Varken varmvatten eller värme... 

På torsdagen jobbade jag och sen klippte jag mig och efter det hämtade mina föräldrar mig vid jobb och vi åkte till T-bone vid Paulikyrkan. Där åt vi en jättegod 3-rätters meny.
Mumsig huvudrätt på T-bone
Mycket trevligt! Sen gick vi på julkonserten med Heleneholmsskolands musikgymnasium samt Malmö luciorna. Det var jättebra som alltid! Så kul att se alla ungdomarna. De är så fina och alla ser så olika ut och så sjöng och spelade de jättebra! Fick skjuts hem igen och vi körde in om mina föräldrar och hämtade ett pepparkakshus som mamma gjort och som jag och Elliott ska dekorera. Kul! Och nu fungerar värmepannan igen efter att två saker blivit utbytta.

Och nu är det som sagt var sjukstuga här hemma. Jag har hittat på en del att göra utanför huset, klippt ner en buske, åkt och köpt julgran, handlat på ICA, gått en runda med Oscar.

Glad vovve på promenad

Bron i dassigt väder

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Blä, det har gått magsjuka på förskolan här också. Ytterst otrevligt!
Och brr vad kallt med en icke fungerande värmepanna. Tur att det är en mild vinter!
Fast maten såg god ut. Jag bler alldeles hungrig :)

Kattalena sa...

Usch, tycker verkligen inte om alla dessa sjukor...
Hoppas att du klarar dig undan!!!

Ja, maten var jättegod! :-)