fredag, december 23, 2011

Julledigheten som inte blev som planerad...

Imorgon är det julafton och min fina planering inför julen föll som en fura när först Elliott och sen även Michael blev sjuk... Michael har legat till sängs med feber både onsdag och torsdag. Och idag är han inte mycket bättre. Som tur är kan jag vara väldigt effektiv när jag vill, som Åsa så snällt påminde mig om. Så hela förmiddagen idag har jag fixat julmatsgrejor. Jag har gjort köttbullar, brunkål, grönkål, kokt skinkan och griljerat den och nu ska jag göra lite mer saker, men det känns under kontroll och det är ju det viktigaste.

Mitt julgodis som jag påbörjade för någon dag sen gick däremot inte så bra. Första satsen knäck brände jag då jag och Elliott var i hans rum och lekte... Andra satsen blev för mjuk. Sen gjorde jag chokladkolan med hasselnötter och den sockrade sig. Tur nog gillar jag sockrad kola så jag äter och äter... hehe.

Men får se om jag hinner med något mer julgodis. Finns massor jag vill göra om tiden räcker till. Michael som skulle städa idag lär inte vara i form för det. Så nu prioriteras julmaten (vilken ju i stort sett är klar) och sen städning. Efter det får vi se om det blir lite julgodis också.

Finaste Elliott har varit så gosig och mysig och underbar så det har varit roligt att vara hemma med honom. Men han har velat ha sällskap väldigt mycket, lägga pussel, bygga torn, leka med frukter, titta på film och läsa böcker. Och eftersom Michael varit dålig har jag gått ut med Oscar alla rundor och lagat middag osv.  Så det har inte blivit så mycket tid för julfixande som jag hade hoppats. Nu blir det säkert bra ändå! Som sagt var har jag fått undan massor idag. Känner mig väldigt effektiv och hoppas så förbli hela dagen.
Och Michael verkar pigg nog att vara med Elliott idag i alla fall...

I förrgår var Elliott hos mina föräldrar så jag kunde åka ut och handla en massa. Det tog evigheter. Men det var skönt att få det gjort och Elliott hade haft det så bra!

Jag har beställt och fått "Trolltyg i tomteskogen" med posten idag. Tänkte introducera den för Elliott i eftermiddag, ha lite soff- och filmmys :-)
Det ser jag fram emot! Fast han kanske är för liten för filmen... hehe.

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Hoppas att ni fick en bra jul ändå och att båda två piggade på sig till julafton!
Trolltyg i tomteskogen är en av mina favoriter :)

Martina Krebs sa...

Åh, trolltyg i tomtenskogen! Den är man ju uppvuxen med! Och vilken fantastiskt fin bild på Oscar!! <3

Kattalena sa...

Mossfolk: Jag trodde att jag redan hade svarat på denna kommentaren? Det hade jag visst inte... Men vi fick en jättefin jul och var båda pigga på julafton! Tack!

Martina: Ja, visst är den bra! Trolltyg... Elliott har inte förstått att uppskatta den än, men det kommer nog, hehe. Tack! Oscar är en riktig snygging! :-)