tisdag, oktober 04, 2011

Motion


Igår när jag kom hem från jobbet så kom Elliott springande och när han kramade mig sa han "Jag har saknat dig mamma!". Hur gulligt var det då? Då blev jag glad!!!
Michael lagade mat medan jag och Elliott läste tillsammans i hans myshörna. Vi åt och efter maten gick jag ut en runda med Oscar. Vi var ute i nästan en timme och det var väldigt mörkt! Men det var skönt att gå. Behöver motionen!

Idag har jag varit hos sjukgymnasten och motionerat. Fick cykla och styrketräna lite och cykla igen. Om man är stressad är kroppen inställd på fightas eller fly. Så motion motverkar stress jättebra. För då får man utlopp för det som kroppen signalerar. Verkar ju hur logiskt som helst faktiskt! Ska verkligen ta tag i att röra på mig mer ordentligt! Om inte annat så ut och gå mer! Det är ju så fint där vi bor så jag kan gott ut och springa/gå lite oftare.

De ringde nyss från oljemålningskursen och meddelade att det är inställt idag pga sjukdom. Synd! Jag som sett fram emot att gå dit ikväll :-)

5 kommentarer:

åsa sa...

Ja, just det! Det hade jag glömt! Att motionen motverkar stressen. Säkert därför jag är så stressad... Måste börja träna igen!!! På måndag... :-)

Kattalena sa...

Ja, jag tänkte på dig när han sa det! :-D.
Ska fungera mot stress, smärta och depression. Alla tre har visst samma typ av signalsystem.

åsa sa...

Japp, jag läste ju det i Jillians bok, men har visst förträngt det... :-)

mossfolk sa...

Ja, jag skulle verkligen också behöva motionera mera! Det är bara så trögt att ta tag i det. I stallivet rörde man ju massor på sig och när Lurvig var frisk blev det också dagligen långa promenader. Nu däremot blir det bara en längre promenad någon gång i veckan -på tok för lite. Måste nog ha en liten hund igen ;)

Kattalena sa...

Mossfolk: Ja, det är bra med vovve på det sättet!
Men just att få igång flåset, det är svårt på en vovvepromenad :-)
Kan tänka mig att stall-livet var bra för konditionen! Så många olika moment med mockning, ridning osv.