måndag, oktober 03, 2011

Mora Träsk, kalas, knytte och kalas igen!

Helgen som gått var fullmatad med roligheter! På lördagen spelade Mora Träsk i Lund kl 14. Vi var väldigt sent ute, vet inte hur det gick till men att Elliott bajsade precis när vi skulle gå vilket gjorde oss än mer försenade än vi redan var :-D.

Hur som helst så lämnade vi av Oscar hos Desirée för passning på vägen in mot Lund. Mina föräldrar väntade på oss vid konserthallen, de hade beställt biljetter i förväg men inte köpt ut dem ännu. Vi hann fram precis kl 14, men hade inte fått någon parkeringsplats. Mina föräldrar hade glömt pengarna hemma och hade inte kunnat hämta ut biljetterna än. Jag gav dem min väska och körde sen iväg för att leta upp en parkeringsplats. Hittade ingen så jag släppte av Michael och Elliott så de kunde gå in medan jag parkerade bilen.

Till slut hittade jag en plats ganska långt bort men hoppsan, jag hade ju inte min väska och därför inga pengar till parkering, hehe. Så jag fick leta upp en annan plats i ett villakvarter. Sprang hela vägen till konserthallen. Puh! Ganska varm när jag kom in om man säger så... inte var det svalt i lokalen heller, hehe. Men det var kul att se Mora Träsk!

Elliott som är jätteglad i dem och som satt och tittade på dem på youtube på morgonen var helt överväldigad. Han tyckte nog att det var väldigt många människor och blev blyg och satt mest och kramade oss. Men till åtminstone 3 låtar så sjöng han med och gjorde rörelser. Lille skrutten. Han är ju hur söt som helst! Han reagerar inte alltid som man förväntar sig :-).

Efteråt konserten åkte vi hem till Uffe för att fira Frejs födelsedag! Där fick vi vara med och göra pasta! Från degstadiet. Hur kul som helst! Jag vevade grejen man pressade pastan genom. Oj vad långa och tunna pastabitar det blev när man kört sista vevningen.

Samarbete krävdes! :-)

Tre sorters pasta! En röd, en grön och en vit. Se så fina små pastahögar vi gjort!

Pastan blev supergod! Mycket godare än den man köper. Till pastan fick vi hemmagjord pesto, räkor, tomatsås och köttfärs.
Födelsedagsbarnet!

Efter maten var vi ute och spelade boccia alla utom Anna-Carin och Tor. Det var jättefint väder, men blev lite kallt mot slutet. Roligt att spela boccia!

När vi kom in igen så var det tårtkalas! Tre sorters tårtor fick vi!
Hallon och marängtårta

Daimtårta

Och så en chokladkladdkaka som jag inte tog något foto på. Mycket smaskigt! Sen var klockan så mycket så vi fick köra hem. Elliott somnade i stort sett meddetsamma i bilen. Han hade haft en riktig höjdardag! :-)

På söndagen var det dags för Knytte igen. Det var väldigt skönt väder trots att det var både dimmigt och väldigt blött i gräset. Jag var glad att jag tog mina stövlar på mig! Denna gången så letade alla barnen saker till en hinderbana. Elliott plockade ihop flera långa pinnar.  De la ut ett rep och så var det hinderbana längs repet. Elliott tyckte att den var toppen och gick banan tre gånger :-D

Först ett naturligt hinder att klättra över

och klättra under

Slalom mellan utlagda löv

Pinnar att krypa igenom

Och så kliva mellan pinnarna

När hinderbanan var avklarad så var det fika på en stor presenning. Jättemysigt! Sen togs alla brädor - som vi för 3 veckor sedan spikat fast olika saker på och lagt i skogen för att se vad som hänt med dem - fram.
Elliott hjälpte till att bära fram dem från skogen till presenningen som vi satt på. 

Och så avslutades det hela med "ballongen" och "hejdåsången".

Vi åkte hem och Elliott och jag duschade och badade. Michael var tvungen att åka till jobbet och fixa. Han hämtade Oscar hos Desirée också. När han kom hem så var det i stort sett dags att åka på kalas! Vi cyklade hem till Josephine som firade sin treårsdag! Det var ett storkalas och hur trevligt som helst!

Åsa och Jörgen var där.

Fina och glada födelsedagsbarnet! 

Barnen satt vid eget bord! 

Fast efter ett tag ville inte Elliott sitta själv (det ville inte barnet mittemot honom heller :-)). Så jag satt med en stund. Fick tillåtelse av "chefsbarnet" (dvs den äldste) som sa att det gick bra! Alla barnen pratade med mig och jag hade hur kul som helst tillsammans med dem. Ibland satte jag mig vid vuxenbordet och umgicks också. Då fick Michael vara med barnen.
Vi bjöds på middag och efterrätt och sen även tårta! Mums mums!

Barnen lekte ute. Att balansera på muren och hoppa ner var hur kul som helst tyckte de!
Tårtdags! 

Det var jättekul att träffa alla och kalaset avslutades med fiskdamm och gottepåse!

2 kommentarer:

åsa sa...

Agility för bebisar! :-)

Kattalena sa...

Hehe, precis! :-D