lördag, juli 09, 2011

Ordning och reda, eller inte...

Igår gick flyttlasset och oj vad de stackars flyttgubbarna kämpade! De hade en megastor lastbil och den blev verkligen helt proppfull!

Bilen var så full att två av flyttkillarna fick åka med min bil till huset för de fick inte plats:-)

De kom kl 08 prick, vi hade packat hela dagen innan ända tills mitt i natten och ändå var vi inte helt klara när de kom. Förstår inte hur vi kan ha så mycket saker! Fast min kompis som bor själv berättade att hon hade 60 flyttlådor när hon flyttade. Vi hade 80 st så det var ju inte så många fler... Flyttkillarna var klara vid 15-tiden och de tyckte att det var en helt OK flytt. Jag är sååå glad att vi hade flytthjälp! Apropå hjälp så var även Tim här en sväng och fogade i tvättstugan på dagen.

Michael hämtade Elliott hos mina föräldrar och så var de hos läkaren för Elliott har hosta och feber som kommer och går. De fick hostmedicin och blir det inte bättre ska vi komma tillbaka. När de var klara så kom de hit, då hade flyttgubbarna gett sig av. Mina föräldrar kom också och pappa hjälpte oss med Elliotts säng, vi är så otroligt tacksamma för all hjälp vi får från dem! Passning, fixande och middagar som vi blir bjudna på :-)

Efter ett tag gick vi till närmaste pizzerian och köpte pizza och pasta till oss alla. Vi åkte hem till mina föräldrar och åt. Det var skönt för oss alla att komma ifrån flyttkartongerna och få lite ordning och reda runtomkring :-)

Det var goda pizzor/pasta. Vi fick chokladpudding också! Och när vi ätit klart (och Michael blivit klar med att hämta lite saker i vårt gamla hus) så åkte vi hem för att fixa vidare. Elliott som varit väldigt trött under eftermiddagen/kvällen piggnade till när vi kom till nya huset. Vi packade upp grejor och fixade. Pappa kom hit och hjälpte till att skruva ihop Elliotts säng och Elliott var inne hos honom och lekte större delen av tiden :-).

Vi la ut madrasser på golvet och jag nattade Elliott. Han somnade mitt i bokläsningen av "Godnatt Alfons Åberg". Sötskrutten. Själv sov jag jättedåligt, vet inte varför. Elliott och jag gick upp vid 07-tiden. Jag började packa upp grejor i köket.

Så här såg det ut, många grejor som inte hittade någon plats i skåpen...


Elliott var glad och fick en massa magneter att leka med under tiden jag packade upp. Han är mycket glad över att vi har en stor kyl och frys att sätta magneter på.


Vi har flyttkartonger precis överallt känns det som

Men det har varit en mycket produktiv dag idag. Detta trots att jag var jättetrött, haft ont i huvudet (bihålorna) och snutit mig hela tiden... Vi har packat upp hur många kartonger som helst. Vi hann även med ett besök på Lutz där vi köpte köksbord och stolar. Jag hade tänkt att vi skulle ha mycket färgglada köksstolar, men så stod det andra stolar vid bordet nu och de var mycket skönare. Så de vi köpte blev ett par svarta stolar :-)

Elliott hjälper mig att skruva på benen på köksbordet. Jätteduktig är han!

Förutom att vi inte har något rum klart eller i ordning så är här ändå otroligt hemtrevligt! Vi trivs här allihop. Elliott verkar jättenöjd och går gärna ut i trädgården och studsar på studsmattan. Det är så skönt med en liten trädgårsplätt! Där Elliott kan leka utan att kunna springa ut på gatan. Plus att det är fantastiskt trevligt att se så mycket himmel!

Nu när vi fått upp köksbordet (Elliott och jag skruvade ihop det) så upptäckte jag att även från köket ser man massor av himmel och nu ikväll var den sådär fint rosafärgad. Jag är så glad att vi flyttat just hit!

Grannarna verkar roliga också, dvs de hälsar och alla verkar känna varandra :-)
Jag gillar verkligen ICA-butiken som ligger här också. Den är väldigt välsorterad och sen finns det bankomat och brevlådor också. Nice! Men nu är jag trött och det är absolut läggdags så att vi kan ta nya tag och packa upp massor av kartonger imorgon också. Den där lilla renoveringen, dvs måla två väggar och tapetsera en annan samt måla och lägga klinkers i gästtoan hann vi inte med. Så vi får nog ta det efter hand. När vi har kommit iordning (och det lär dröja). Jag jobbar ju tre veckor till innan jag har semester, så det blir svårt att hinna med så mycket. Men när jag väl har semester kanske vi hinner fixa en del!

3 kommentarer:

mossfolk sa...

Jag är både jätteavundsjuk och inte ett dugg avundsjuk. Ett hus vore verkligen kanon men själva flyttandet är inget vidare skojigt. Kul att ni är så nöjda med husköpet!

Kattalena sa...

Ja, det har verkligen två sidor! Att flytta hit är underbart! Att packa upp och skruva ihop grejor är mindre kul, det tar sån tid!!! :-)

Petra sa...

Vad härligt att ni har flytten gjord nu! Det andra hinner ni med efterhand!