lördag, juli 30, 2011

måndag till fredag

Måndag: Michael och jag hade semesterdag och Elliott var hos mina föräldrar. Vi bytte tapeten bakom glasskivan ovanför diskbänken i köket. Vi blev lite övverraskade av att glasskivan var väldigt tung! Vi orkade inte lyfta ner den själva så vi ringde och bad pappa om hjälp :-). Han var snäll och körde hit så vi kunde lyfta ner den. Sen när jag skulle tapetsera över med nya tapeten så såg jag att den gamla tapeten lyste igenom. Så jag fick måla över gamla tapeten tre gånger innan det gick att sätta upp den nya. Passade på att måla en vägg i hallen och taket på gästtoan medan jag väntade på att färgen skulle torka. Sen köpte vi pizza/pasta och körde hem till mina föräldrar och åt med dem. Pappa följde med oss hem efteråt och hjälpte oss upp med glasskivan igen.

Så här såg tapeten ut innan (glasskivan nedtagen).


Så här ser den nya tapeten ut.

På natten fick Elliott feber. Han fick smärtstillande och febern gick ner lite.

Tisdag: Elliott hade feber hela dagen, Michael var hos läkaren som skrev ut penicillin eftersom han haft hosta och förkylning länge samt var röd i halsen. När jag kom hem från jobbet hade han fått alvedon någon timme tidigare och ändå steg febern. När vi kollade hade han 40.5 grader och eftersom inte alvedonet hjälpte åkte vi in till barnakuten (efter att ha rådfrågat sjukvårdsupplysningen). Han hade kräkts två gånger (eller spottat i spannen som han sa till mig i telefon, sötnosen)Elliott var het som en kamin och vi lite oroliga. De gav honom mer alvedon och vi fick stanna kvar tills temperaturen sjönk. Fick veta att man kunde växelge ipren och alvedon var 3:e timme. Det skulle ta ner febern bättre. Elliott var så duktig hos doktorn och när febern gick ner så fick han en isglass och saft och så fick han sitt penicillin. Vi var hemma igen vid 23-tiden. När Elliott såg spannen sa han "jag vill inte spotta nu" (gullungen).
Blev en lite orolig natt. Stoppade i Elliott stolpiller kl 00 och kl 03 och kl 06.30 gick jag upp för att åka till jobbet...

Onsdag: Trött på jobbet, jobbade massor för att få undan inför semestern. Hann inte med allt tyvärr. Så får komma dit igen och jobba undan lite till. Ska ändå jobba på tisdag nästa vecka, halvdag. Det var bestämt sedan innan. Mamma var snäll och åkte hem till oss och lekte med Elliott (som fått alvedon och var ganska pigg). Michael handlade och fick undan lite jobb och satte upp parabolen under tiden. Oscar och jag på bussen, jag ser trött och glåmig ut, men Oscar han är fin!

Jag var så trött så jag missade vår hållplats, satt och halvsov... hehe. När vi kom hem så hade Michael fixat mat. Jättegod grillad marinerad kotlett, klyftpotatis, bearnaisesås, aioli och tomat & gurksallad. Elliott hade lite feber på kvällen men var såååå mycket bättre än dagen innan. Skönt!

Torsdag: SEMESTER! Jag var och klippte och färgade håret på eftermiddagen. Det blev väldigt kort och det är väldigt skönt :-). Framåt sen-eftermiddagen kom Annika, Rolf och mamma förbi. De stannade helt kort, det var kul att de tittade förbi! Vi skulle just till att äta när de kom, de fick gärna äta också men hade just fikat. Vi fick massor med mat över :-).

Fredag: Michael och jag firade vår 22-årsdag/4-åriga bröllopsdag! Elliott var hemma och lekte med mina föräldrar medan vi gick runt på stan och så åt vi lunch på "Njutbart". Lunchen var god, vi satt ute och det var riktigt skönt!

Skönt att gå runt i lugn och ro. Vi köpte med oss tårtbitar från Hollandia hem till mina föräldrar och satt ute och fikade i trädgården. Mycket trevligt! Och vi fick en kasse kantareller med oss hem! Vi stekte dem på kvällen och de var hur goda som helst. "Mer svamp" och "mmmm så gott", sa Elliott, som framförallt gillade de små svamparna :-). Vi har äntligen TV så jag fick på "So you think you can dance". Elliott älskade det!!! Han var helt förtrollad och ville upp och dansa, så vi dansade runt lite och tittade och när det tog slut ville han se mer. Hehe. Det måste vi nog se nästa fredag också.

2 kommentarer:

åsa sa...

Hallå där! 5-åriga bröllopsdag var det nog allt va...? Håller ingen av er reda på sånt??? :-)

Kattalena sa...

Oj då! Hihi, tydligen har jag noll kolls:-D
Kanske skulle firat lite extra då? ;-)