måndag, juli 18, 2011

En bra helg!

I fredags kom mina föräldrar och Berit hit efter jobbet. Vi vände på matbordet (mammas förslag) innan vi skulle äta. Vi hade det på tvären mot fönstret innan och hade provat att ha det på andra hållet men tyckte inte det blev så bra. Men nu när vi provade igen så blev det faktiskt bättre så. Ljusare. Vi åt lite tilltugg först, tryffelsalamin var oerhört populär hos Elliott, jag vet inte hur många skivor han åt. Det var knappt att vi andra fick något, hehe. Sen åt vi middag: ugnsbakad fläskfilé med curry och banan, ris och sallad. Det var jättetrevligt och kändes väldigt kul att få bjuda tillbaka, lite! :-)

Efter maten bestämde sig pappa för att klippa vår enorma häck som är mot gatan. Den visade sig vara full av långa otäcka taggar. Så himla snällt att klippa denna åt oss!!! Förhoppningsvis behöver den nog bara klippas en gång per år...

Medan pappa klippte så gick mamma, Berit, Elliott, Oscar och jag ner till strandängarna och tittade på himlen, bron och vindsnurrorna. Det var inte alls kallt ute. Och när vi kom tillbaka så fikade vi på bakelser och kakor som de hade haft med sig + kaffe. Mycket mumsigt! Pappa fortsatte klippa efteråt. Elliott och jag gick ut och räfsade ihop klippet och stoppade i soppåsar, Michael och Berit kom och hjälpte oss efter en stund. Sen var klockan plötsligt mycket och det var dags för våra gäster att åka hem. Det var en himla trevlig kväll!

På lördagen steg jag upp före de andra (trots att det var min sovmorgon). Michael och Elliott sov ända tills kvart över åtta (ovanligt länge). Vi gjorde frukost och funderade över vad vi skulle hitta på under dagen. Först åkte vi till djursjukhuset för att väga Oscar. Där köpte vi även hundmat. Sen till Mobilia för att hämta ett paket från bokus, men det hade redan blivit tillbakaskickat. Ligger bara 14 dagar på posten och nu hade det gått 16... Dumt! Vi åkte hem, Elliott somnade på vägen. Jag klippte gräset, Michael gick ut en långrunda med Oscar. Pappa tittade förbi och klippte det sista på häcken, han fick använda motorsåg och sekatör för häcksaxen var för klen.

Michael och Oscar kom tillbaka, Elliott vaknade. Jag hade klippt klart gräset (vilket fyllde en hel tunna). Så jag stekte pannkakor och så fikade vi allihop på dem med socker, sylt och glass till. Pappa hade klippt klart och åkte hem efter fikan.


Michael, Elliott och jag tog oss en cykeltur ut till brofästet och tittade ut över Bunkeflostrand.

Det är kossor som går längst ute vid vattnet, gulligt.

Sen gick vi runt på Afrika-lekplatsen.
Mycket fina omgivningar vi har nu alltså! Roligt!

På hemvägen köpte vi glass. Det var riktigt fint väder hela dagen! Somrigt!

Jag körde och handlade en grill + mat att grilla. När jag kom hem satte Michael ihop grillen medan jag gjorde potatissallad. Mycket gott blev det! Vi grillade bananer med choklad efteråt och åt glass till. När vi just ätit klart tittade Becka, Hanns och Josephine förbi. De hade varit och ätit på restaurangen som ligger väldigt nära. Roligt att de tittade förbi!

Josephine är lite rädd för Oscar, men här vågade hon sitta i soffan med honom och faktiskt fick han en klapp också :-)

På söndagen var Elliott, Helene och jag på IKEA. Det var kul! Under tiden fixade Michael där hemma.


När Elliott och jag kom hem så kokte Michael majskolvar till oss. Jättegott!


Elliott var glad och go! Men han hostade mycket hela dagen...

Resten av dagen skruvade jag in korgar i garderober med hjälp av Elliott, Michael och Elliott var på lekplats och Michael lagade mumsig middag. Sen var det plötsligt kväll och dags att gå och nanna.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Men, vilken himla snäll pappa du har som ställde sig och fixade er häck!!!

Kul lekpark med afrikanska djur och mysigt med små utflykter sådär.

Kattalena sa...

Jaaa, verkligen!!!

Det är helt underbart här runtomkring vad gäller lekplatser och hundpromenader, kunde inte bli bättre :-)