måndag, maj 02, 2011

Uppdatering

Fredag:
Kände mig snabbt bättre efter att ha fått penicillin och på fredagen gick jag till vårdcentralen och tog en ny snabbsänka vilken var mycket bättre. Så himla skönt! Fredagen ägnades helt åt städning! Både Michael och jag var hemma. Pappa kom på eftermiddagen och hjälpte oss att fixa dörrkarmen mellan mat- och vardagsrummet. Så himla bra!

Oj vad jag städade! Jag gjorde rent lister och väggar och annat i hallen, den har aldrig någonsin varit så välstädad förut. Skillnad gjorde det minsann. Putsade fönster och städade hela ovanvåningen gjorde jag också. Michael fixade fönsterbrädor och annat.

De fina blommorna som jag fick av mamma på onsdagen.

När vi hade hämtat Elliott så dök Pia och hennes dotter + en kompis upp. De kom för att hämta två hundburar som vi inte behöver längre. De hade med sig en jätteburk godis och en leksak (lastbil med tillbehör) till Elliott. Gulligt! Jag hade just satt in hallonpaj och gjort vaniljsås så det fikade vi på allihop. Pappa var fortfarande kvar också. Trevligt med en liten paus! Sen åkte alla hem och vi pysslade vidare. Jag och Elliott åkte till Mobilia precis innan de skulle stänga och fixade present och kort till Catta.

Lördag:
Vi åt frukost och sen fortsatte städandet. Klockan 10 åkte Elliott och jag och hämtade mamma. Vi körde till plantaffären i Klagshamn som öppnade samma dag. Jag skulle ha lite amplar tänkte jag. De hade inte så många, men jag köpte en med verbena och så två andra blommor att sätta i en ampel + en tomatplanta. Elliott stannade hos mina föräldrar efter shoppingturen. Jag skyndade hem. Handlade lite blommor och annat på Mobilia, till Catta och till visningen. Mäklaren tittade förbi och kollade om det var något hon skulle ta med sig inför söndagens visning.

Mamma, pappa och Elliott kom och hämtade mig vid 15-tiden. Vi skulle åka till Catta och fira hennes födelsedag! Michael skulle egentligen också följt med men vi hade så pass mycket kvar att göra innan visningen att han stannade hemma och fixade med det. Elliott sov hela vägen till Catta och var lite blyg när vi kom fram.

Det var fantastiskt väder och jättevarmt i deras trädgård. Huset ligger mitt i skogen så det blåste inte alls. Vi trodde bara vi skulle fika lite men det var massor med folk och vi bjöds på riktigt god middag! Ugnsbakad kyckling med kalamata oliver, fetaost, palsternacka, potatis och paprika. Sallad och bröd var det till. Och till efterrätt fick vi suuupergod paj med exotiska frukter, kokos och lime. Plus vaniljsås. Mycket trevligt och mumsigt! Roligt att få träffa alla människor som Catta brukar prata om :-). Och kul med både barn och vuxna!

Fint dukat bord och födelsedagsbarnet med lilla Nea.

Elliott och jag poserade lite på en stentrapp. Sen fick Elliott popkorn och åt en hel skål på bekvämaste sätt... :-D


Fina Nea som just ätit lite mat.

Söndag:
Städningen fortsatte, ni anar inte hur mycket det är att städa i ett hus alltså... i alla fall inför en visning... hehe. Michael tog med Elliott till Folketspark så att jag kunde städa i lugn och ro. Det var precis på håret att jag hann bli klar innan mäklaren kom! Jag våttorkade det sista på golvet bara någon minut innan hon dök upp. Och terassen hann jag snabbfixa med plantering av amplar och krukor också bara precis innan...

Visningsskylt framme :-)

Michael och Elliott hämtade mig efter parkleken och vi åkte hem till mina föräldrar. Elliott somnade på vägen dit, vilket var helt perfekt. Vi fick fika på goda bullar och kaffe medan Elliott sov. Sen körde vi allihop för att fira Martins 18-årsdag i Lund.


Fina födelsedagsgrisen!

Vi fick jättegod förrätt bestående av ost- och bacongratinerad sparris och cocktailtomater. Till middag bjöds det på ugnsstekt anka med potatis, sallad, mumsig sås och gelé. Efter maten spelade vi spel. Det är alltid kul!
Till efterrätt dukades det fram prinsesstårta och underbar glasstårta.


Fantastiskt god glasstårta med jordgubb, vit choklad och maräng.


Tårtorna uppskattades väldeligen av lillskrutten!

Vi hade jättetrevligt och åkte hem när det var sovdags för Elliott :-)

Måndag:
Då var det jobbdags igen! För första gången på länge jobbade jag och hade riktigt mycket energi. Det blev inte så många timmar för vi hade besiktning av huset kl 13 och den varade ända till strax före 16. Den gick superbra! Besiktningsmannen gav oss nästan beröm för allt vi gjort och det är helt rätt gjort. Det var inga större grejor att anmärka på. Huset är väldigt bra! Så det känns ju jätteskönt! Han gillade vårt hus, det märktes :-). Det kom en flyttkille också och tittade på allt som ska flyttas. Vi ska få offert. Han tyckte också mycket om vårt hus, verkade det som. När besiktningen var klar skyndade jag tillbaka till jobb för att få klart alla bolagens inkomstdeklarationer. Jag hann med det och åkte och lämnade dem på Skatteverket.

Körde och hämtade Michael och vi åkte hem till mina föräldrar. Mamma hade gjort en supergod fiskrätt med kaviar i. Jag åt hur mycket som helst. Riktigt gott var det! Vi har verkligen haft det bra, har bjudits på middag lörd-måndag, det är inte illa :-).

Inga kommentarer: