onsdag, januari 05, 2011

Pulkaåkning och en mysig dag!

Idag hade jag date med Becka och Josephine för lite pulkaåkning. Vi skulle träffas vid 10-tiden. Elliott steg upp vid halv sju. Han lekte en bra stund i sitt rum innan vi gick ner på bottenvåningen. När vi skulle iväg så var han inte så pigg på det. Jag sa att vi skulle åka pukla och när jag la in pulkan i bilen och vi skulle köra så storgrät han och sa "åka pulka" hur länge som helst. Jag förklarade för honom att vi först skulle träffa Becka och Josephine och sen åka pulka... Vi kom fram och då var Elliott glad igen!

Elliott såg lite skeptisk ut på vägen till pulkabacken.


Men det var hur roligt som helst att åka pulka! Det tyckte vi båda! :-)


Efteråt gick vi till Skånegården för att fika.


Mumselimums för fika!!!

Det var verkligen jättemysigt att vara utomhus så länge och det är riktigt fint där de bor. Bra och lagom stora pulkabackar var det också. Roligt att träffa Becka och Josephine! När vi gick tillbaka mot Becka satt Elliott och somnade till i pulkan. Hehe. Men sen när vi åkte hem så hade han piggnat till så han sov inte mer.

När vi kom hem så lekte vi i Elliotts rum, sen dammsög jag och plockade undan lite. Pratade med mamma i telefon. Elliott var i play-mode och pysslade massor med alla sina bokstäver. Vid tretiden kom Helene och jag bakade snabba frukostbullar som vi fikade på. Mycket trevligt att träffa Helene och Elliott fick ännu en julklapp, från Helene och Torkild. (Han får julklappar var och varannan dag :-D). Det var en jättefin supergosig grön varm tröja. Det hängde bokstaven k i blixtlås och på fickorna. Det uppskattade Elliott :-)

De kom och plogade vår gata idag! Eller jämnade i alla fall till den så att alla jättesnödrivor i sidorna togs bort. Det är ganska mycket snö kvar på själva gatan men det är lättare att köra nu. Får hoppas de kommer och tömmer soporna också någon dag... det har gått över 3 veckor sen de tömde sist.

Vi skjutsade Helene hem och sen hämtade vi Michael och Oscar på jobbet. Vi lagade middag och sen var Elliott trött och la sig redan halv åtta. Så jag hann äntligen blogga lite och så tittade vi på en tv-serie. Trevligt! Nu ska jag gå och nanna, alldeles för sent!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Tack! Jag hade alldeles tappat bort receptet på de snabba frukostbullarna, men nu ligger de åter under "favoriter". Skojigt att snön fått ligga kvar så att det blir en vinter med pulkaåkning! Mindre trevligt (eller under all kritik) att soporna inte är hämtade! Här uppe lärde de sig ett och annat under förra vintern, när det ju också kom mycket snö. Allt är så otroligt mycket bättre skött i år...

Kattalena sa...

Ja, det är himla mysigt med snön! Fint och roligt att gå ut och åka pulka. Så skönt att de har skött sig hos er :-)
Här har det varit väldigt dåligt på den fronten tycker jag... speciellt på vår gata. Men idag kom faktiskt sopbilen! Tjohoo!