torsdag, januari 18, 2018

Nytt år!

På nyårsdagen packade jag ner loppisgrejer i en kartong och rensade i garderoben. Då hittade jag ett halsband som Joakim varit av med sen sommaren. Ett han gjort själv och saknat mycket :-). Det var ju en bra start! Elliott var hos oss och vi lagade spätta med potatis, brysselkål och remouladsås till middag. Jättegott!
Matdags
Vi bestämde oss för att ta upp min trampmaskin från kollektivets lilla träningsrum. Skulle vara bra att ha den själva i vardagsrummet. Så att vi kan motionera lite enkelt på hemmaplan. Så det gjorde vi. När vi kom upp med den sa Elliott att "det där är inte vår trampmaskin", hehe. Och nä, det var det inte :-D. Förstår inte hur vi kunde ta fel! Men det var bara att gå ner med den och hämta den rätta. Elliott började genast trampa.

Elliott byggde klart ett av husen i sitt julklappslego
Vi tog det väldigt lugnt i mellandagarna och sen jobbade jag på torsdagen den 4:e. Det gick bra och var kul. Mycket att göra. 

Mango har blivit en myskatt och springer inte längre iväg när Elliott vill klappa honom. 
Mys med Mango
Vår nya tvättmaskin (som vi fick bara någon vecka tidigare) gick sönder. Vi hade inte hunnit tvätta klart sen förra maskinen var sönder. Nu fick vi vara utan tvättmaskin nästan två veckor ännu en gång.  Electrolux kom och tittade på den, det var ett kretskort som gått sönder.... 

Elliott och jag var hos mina föräldrar och "firade jul" med Uffefamiljen. Det var jättetrevligt! Alla utom Embla var där och vi åt supergod Paella och fick marängsviss till efterrätt. Jättegott! Som vanligt åt jag mig alldeles proppmätt :-).

Vi spelade spel, bland annat Blokus som jag tycker är jättekul. Och även Quirkle som också är roligt. Martin hade kommit hem från USA kvällen innan så han var lite jet-laggad, men det märktes inte så mycket. 
Uffe o Martin plockar fram spelbrickor
Uffe och Anna-Carin spelade tomtarnas vaktparad på piano för oss, som alltid jättefint! Innan på dagen lärde jag Elliott hur man spelar "loppan" på piano, ett enkelt tvåhändigt stycke som jag lärde mig när jag var liten.  Känns alltid som att det hade varit så kul att ha ett piano på, men när jag hade ett så spelade jag inte så ofta. Funderar på om det skulle vara kul att ha en synth, en som är lika lång som ett piano. Fördelen är ju att man kan ha hörlurar så andra slipper höra när man övar och att man kan spela även om någon tittar på TV eller så.

Vi fick anklever i julklapp av Joakims bror som bor i Frankrike. Så en dag slog vi på stort och gjorde anklever-toast till förrätt. Det var grymt gott!
Goda goda goda!
Och äter man så gott till förrätt måste man ju ha någonting gott till middag också. Vi tog fram oxfilé ur frysen och så åt vi den med gräddpotatis, murkelstuvning och baconstekt brysselkål.
Mums mums! 
Sen var vi så mätta att vi höll på att spricka... 

Till frukost nästa dag ville jag vara lite nyttig och gjorde färskpressad morotsjuice och äpple/apelsinjuice samt matcha-te med ingefära att dricka till frukosten (vilken kanske inte var lika nyttig men väldigt god), det blev anklever i repris på den bit som var över :-).

Lyxig frukost
Mango ville också ha anklever (han fick såklart smaka). En klar favorit även för Mango. 


Veckan efter mellandagarna (8-12/1) var det dags att jobba som vanligt igen. Elliott började inte skolan förrän på onsdagen så han hängde med till kontoret både måndag och tisdag. Vi har så mycket att sätta in i pärmar så jag frågade om han kunde tänka sig att hjälpa till lite. Det tyckte han var jättekul! Så han satte in och sorterade i pärmar, vi gjorde mycket tillsammans men han var superduktig på det! Han sorterade in två jättehögar, en på måndagen och en på tisdagen :-).
Duktig kille!
Sorterar i olika högar
Sätter in i pärmar


Joakim köpte jättefina tulpaner till mig. Var väldigt färska o fina, stod jättelänge och växte massor.
Fina tulpaner
Mina bilder blir inte så bra nu för tiden. Tar alldeles för få och bryr mig inte om att försöka få dem fina. Så jag tänkte att jag skulle ändra på det i år och tog fram min systemkamera. Men än så länge ligger den oanvänd i väskan. Hoppas att jag snart börjar använda den. Så att det blir lite finare bilder här i bloggen. Bloggen som jag verkligen ska försöka att uppdatera lite mer regelbundet detta år. 

Denna arbetsvecka var jag extremt trött. Speciellt i huvudet. Och jag hade väldigt ont i min nacke/axel. Så ont att det var som ett konstant illamående i hela sidpartiet. Mycket jobbigt. Men jag sov bättre, även om jag vaknade helt slut trots sömnen...  Huvudet snurrade också ganska konstant och på ett jobbigt sätt. Faktiskt nästan så att jag blev orolig. Så jag har tagit det väldigt lugnt och efter jobbet har jag mest bara vilat och tittat på tv med Joakim. 

Sweet har blivit som en helt ny katt efter att vi satt in lugnande adapter i vardagsrummet samt ger honom lugnande naturmedel. Han kopplar av riktigt bra, speciellt hos Joakim. Varje kväll hoppar han upp och lägger sig bredvid Joakim och när Joakim klappar Sweet på magen så slappnar han av som han aldrig någonsin gjort förut. 
Sweet ligger och myser i soffan hos J varje kväll
På onsdagen lunchade jag med mamma. Vi var på Espresso och delade på getosttoast och drack vars en kopp te. Mycket mysigt. 

På torsdagen var Åsa, Torgny och jag på lunch med banken och sen på bankmöte. Vi åt på Atmosfär och det var verkligen supergott! Mötet var bra och slutade med att vi beslöt att öppna flera valutakonton.
Jag åt kolja. Jättegod!
Efter jobbet fikade jag på Hollandia med Camilla, en kort men trevlig fika! Det var ett bra tag sen vi sågs. Jag testade Hollandias hjortrontårtbit. Den var god! Även om den inte slog passionsfruksttårtan. 

På fredagen jobbade jag hemifrån. Sweet gjorde mig sällskap sovandes i katt-trädet.
Sweets favoritplats i Elliotts rum
På seneftermiddagen var Elliott och Michael på bio och Joakim och jag passade Heimi. Även här visade sig Sweet ha blivit en helt ny katt. Heimi och han låg i samma soffa, samtidigt! Det har aldrig hänt förut! Sweet brukar gömma sig och inte komma fram när Heimi är här. Nu var han helt cool. Efter bion hämtades Heimi och Elliott hade med sig hamburgare som han åt till middag. Joakim och jag friterade kycklingvingar (doppade i hemmagjord kryddmix). Sen rullades de i en jättegod sås som Joakim gjort och när vi åt dem dippade vi dem i vitlökssås. Mums mums mums! 

Sen var det äntligen helg och jag var lika trött som jag varit i veckan. Jag var så trött så jag kan inte förstå hur trött jag var. Så denna helg tog vi det riktigt riktigt lugnt.

På lördagen vaknade Elliott och jag först. Vi bakade scones och jag gjorde sandwisch med tonfiskröra (som vi fixat dagen innan, med hemmagjord majonnäs, äpplen, lök, tonfisk och creme fraîche). Joakim vaknade kort efter oss och vi åt frukost allihop. Väldigt mysigt. Sen tittade Joakim och jag på Parenthood, Elliott byggde lite lego. Vi lagade vi en jättesats köttfärssås. Vi tittade på Parenthood. Jag bakade maränger.
Mumsiga maränger
Vi bakade pita-bröd och kryddade och stekte fläskkarré och hackade grönsaker. Joakim gjorde en jättegod dressing. Sen mumsade vi i oss dessa supergoda hemmagjorda gyros till middag. 
På kvällen kunde vi inte låta bli att snacksa på Doritos med avokadodippa. Jag var sååå mätt! Inte konstigt att jag gått upp flera kilo senaste månaden, så som vi stoppar i oss...
Vi avslutade kvällen med att se en bra film. 

På söndagen var jag om möjligt ännu tröttare än på lördagen. Jag steg inte upp förrän vid halv tolv! Vi drack lite te och åt frukost och tittade på Parenthood. Jag var så trött och yr att jag fick gå och lägga mig. Joakim dammsög medan jag vilade. Sen gick jag upp och vi tittade på mer Parenthood :-).
Sweet på sin goseplats
Vi lagade lasagne. Elliott kom hem. Vi åt och det är första gången Elliott gillat lasagne vad jag vet. Den var verkligen jättegod. Vi hade en finfin sallad till med valnötter och oliver i samt dijondressing. Passade väldigt bra till lasagnen.
Försökte komma i säng i tid och läste bok för Elliott. Han läste för mig också. 

Tulpanerna lever än, men börjar sjunga på sista refrängen
På måndagen hittade Elliott en istapp på väg till skolan. Jag åkte till jobbet och undrade hur det skulle gå med tanke på hur trött jag varit hela helgen. Det var lite tufft men det gick bra.
Lite fin istapp
Joakim hade lagat mat tills jag kom hem, friterat cajunkryddad fläskkarré och till det hade vi ris, haricot vert och vitlökssås att dippa i. Mums mums!
Mumsig middag!
På kvällen jobbade jag, kände att jag behövde komma ikapp lite. Vi la oss tidigt.

På tisdagen jobbade jag hemifrån. Klockan 10 åkte vi och tittade på en lokal i Folkets Hus i Limhamn. Det var en källarlokal som luktade mögel och var full med skräp. Men den har potential att bli riktigt bra och hade vask, toalett och ett litet fönster. Det hade varit toppen med en lokal för den lilla verkstaden (drejmaskin och andra grejor). För i lägenheten har vi inte plats för det. Då kan jag ha ett ställe att måla på också. Det hänger dock på vad de vill ha i hyra för lokalen. De har inte svarat på det ännu.

Efter lokaltitten åkte vi hem och åt tonfisksandwish. Är ju så himla gott! Sen fortsatte jag att jobba. När jag var klar för dagen åkte vi hem till mina föräldrar vilka hade hämtat Elliott på skolan.
Där bjöds vi på ugnsbakade panerade ostar av olika slag. De var jättegoda!
Till middag bjöds vi på Couscousgryta (Elliott fick Paella då han inte ville ha couscous, de hade ätit det i skolan samma dag). Vi pratade och åt och hade det bra och drack massor av cola (det gör vi ju aldrig annars nu för tiden) och tittade på TV innan det var dags att tacka för oss och åka hem för att sova.

Inga kommentarer: