fredag, november 24, 2017

Revision och firande

Onsdag 15/11
Denna dag var jag väldigt trött i huvudet. Det gick bra att jobba ändå. Jag träffade mamma på lunchen och vi fikade på Waynes coffee. Det var gott och mysigt! Åt en pirog med spenat och fetaost.
Lite senare på eftermiddagen träffade jag även Camilla på en liten fika, det var väldigt längesen vi träffades (om man bortser från tandläkarbesöket senast) så det var kul att ses och få pratat lite med henne också.

Torsdag 16/11
På torsdagen var det dags för delårsrevision. Våra revisorer är väldigt trevliga och allt flyter på smidigt. Jag var tidigt på kontoret och kände mig pigg i huvudet, vilket var skönt! En speciellt rolig sak är att när de är där så känner jag hur mycket jag faktiskt kan om vår verksamhet, framförallt bokföringstekniskt. Ibland känner man ju att man inte kan så mycket, men när man ska förklara och redovisa saker då känns det som att man faktiskt kan massor :-D. Tänk att jag jobbat på Playground i 18 år... Helt galet.

På lunchen åt vi på Beebar, då var huvudrevisorn med. På eftermiddagen hade vi genomgång av verksamheten och hur året gått hittills och lite annat som revisorer vill gå igenom. Jag slutade strax efter 17. När jag kom hem så hade Joakim hade lagat en superjättesats köttfärssås. Så vi åt spagetti och köttfärssås till middag denna kväll. Det var hur gott som helst. Tror aldrig att jag kan tröttna på det. Vi tog det lugnt och tittade på TV och la oss tidigt.

Fredag 17/11
På fredagen lunchade vi med revisorerna, denna gång gick vi till Brogatan. Det var gott och trevligt, men lite väl understekt fläskkött, nästan lite blodigt. Så det åt jag bara kanterna av. Men smakerna var väldigt goda!
Lunchen på Brogatan
Revisorn var lite bekymrad över att jag inte hade påbörjat koncernredovisningen än, gällande fg år och alla noter. Han menade att den tar lång tid att få ihop och måste vara klar innan årsbokslutsarbetet börjar. Jag skulle ju satt igång med den i juli... och nu var det slutet av november. Det gjorde mig något stressad. Dessutom är det matvecka veckan som kommer och en tur till Stockholm och det känns inte alls som att jag kommer att få tid att djupdyka i det där vilket man måste när man aldrig gjort det förut och ska skapa nya mallar i Excel och sen lägga in alla bolag och alla länder och få ihop noter för dem med olika valutakurser.

Men chefen och jag bestämde att jag nu i två veckor bara ska fokusera på koncernredovisningen. Vilket ju aldrig brukar fungera, då det alltid dyker upp en massa annat att ta tag i. Men jag ska försöka. Blir ju så mycket fortare trött i huvudet nu för tiden. Så har ett enormt motstånd kring att ta itu med detta... Därför jag hela tiden skjutit det framför mig.

När jag kom hem så hade Joakim fixat iordning middag. Det var oxfilé med gräddpotatis och sås på sardeller, dijonsenap och kapris samt friterade rödbetschips. Hur gott som helst!
Väldigt god fredagsmiddag
På kvällen kom Elliott över och vi hade fredagsmys och åt gurk- o morotsstavar samt salami. Vi påbörjade två filmer, den ena ville E inte se klart, den andra hann vi bara se halva då klockan blev så mycket att det var dags att nanna. Men det var trevligt ändå!

Lördag 18/11:
Joakim och jag firade 2 år tillsammans. Jag gjorde amerikanska pannkakor till frukost. Elliott har inte gillat dem förut, men denna gången tyckte han att de var jättegoda, så det var kul!

Vi skulle åka och hämta en keramikskål som Joakim tillverkat för evigheter sen och som äntligen blivit bränd. Vi passade på att handla på Toppengallerian och köpte gotter till kvällen. Det var en väldigt trevlig delikatess där! Vi glömde parmaskinkan i disken, men när vi stod i kassan som låg i andra änden av affären så lyckades delikatess-tjejen leta upp oss och gav oss den. Jättesnällt! Vi köpte även lite smått och gott till en presentlåda till pappa som han skulle få i födelsedagpresent.

Sen åkte vi till Möllan och handlade till kollektiv-maten nästa vecka. När vi kom hem så fikade vi på kakor vi köpt på Annas Bageri på hemvägen. Gott! Vi tittade på Wahlgrens värld och sen gjorde vi brushetta och det var jättegott. Vi tittade på Greys och tog det lugnt. Vi var lite kreativa en stund på dagen, jag med att måla och Joakim med att glasera keramik. Sen dukade vi fram våra gotter vi hade köpt och avnjöt dem och tittade på en bra film. Vi köpte en väldigt god mandarindryck som vi drack till också.
Ena gottebrädan
Andra gottebrädan
Söndag 19/11
På förmiddagen åkte Joakim och jag och handlade mat på Emporia till kollektivmiddagen nästa vecka. Det var mycket att handla. Efteråt var vi helt slut :-). På eftermiddagen åkte Elliott och jag med mina föräldrar till Pelle och Lottafamiljen för att fira Pelle och de bjöd på gåsmiddag vilket var en present till pappa då han fyller 80 år nästa vecka. Det var som alltid supertrevligt!

Pelle, Lotta, Mynta, Malva, Ale, Nikita, Mire, Magnus, mina föräldrar, Elliott och jag var där. Vi spelade spel och bjöds på supergod middag! Några spelade pingis efter maten.
Pingisspelare
Till efterrätt fick vi mycket mumsiga äppelpajer med tillbehör. Vi satt och pratade och sen fick vi se bilder från deras resa till Norge och några bilder från Bali, dit de ska igen om några veckor.

Elliott o Malva i soffan
Elliott och jag kom hem lite sent och somnade för sent för att stiga upp så tidigt dagen efter.

Måndag 20/11
Väckte en trött Elliott. Kunde inte köra min bil då det smällde och lät när jag vred på ratten. Så jag gick med Elliott till skolan och tog bussen därifrån. När jag kom till kontoret ringde jag Falck Assistans och sa att min bil inte gick att köra. De skickade en bärgningsbil direkt. Eftersom vi bara har en bilnyckel var jag tvungen att åka hem från jobbet igen... Som tur var skulle Michael precis åka hem från jobbet precis då så jag fick skjuts av honom och när jag kom hem stod bärgningsbilen och väntade. Den körde sen iväg min bil till bilfirman. Så skönt att jag har denna assistans! Den har jag verkligen haft nytta av många gånger. Och så slapp jag åka med till verkstaden. Hoppas nu att det inte är ett allt för dyrt fel!

Jobbade hemifrån med koncernredovisningen och kom äntligen framåt, nu känns den inte riktigt lika läskig längre. Nu när jag tagit mig tid att se över den. Joakim gjorde oxrullader till oss till lunch. Hur gott som helst, denna gång låg de i en dijonsås. Och så hade vi potatismos till. Mums!

Vi hade matlagning från kl 16 och Joakim och jag gick ner och lagade mat med Ulla och Gunnel och Joachim. Vi lagade en marockansk gryta och en vegetarisk fänkålsgratäng. Maten serverades kl 18 och blev hur god som helst! Så det var ju kul. Sen tog Joakim och jag hand om disken, torkade o satte in och städade undan efteråt. Vi var klara vid halv åtta. Då var vi helt slut. Elliott var hos Michael. Joakim och jag tittade på Så mycket bättre. Vi la oss i tid och sov bra denna natt.

Tisdag 21/11:
Vaknade och var såååååååå slut. Trots att jag sovit bra. Men jag cyklade till jobbet och höll på att frysa ihjäl på vägen. Men det var fint och skönt ändå på sitt sätt. Jobbade hela dagen på kontoret med koncernen. Åt medhavd lunch från gårdagens matlagning. Jättegott även denna dag. Cyklade hem så jag var hemma strax efter 16. Joakim hade packat in ett fint paket till mig, en någon dag försenad 2-årsdagspresent. Fast vi hade bestämt att vi inte skulle ge varandra någonting.
Fint paket som Sweet var lika nyfiken på som jag :-)
Det luktade väldigt gott om det! Det var doftljus, ett för varje chakra. Alla luktade supergott! Och jag fick rökelse + sten samt fina böneflaggor :-D. Jätteglad blev jag!
Han hade gjort två sushifat i lera vilka ser ut att bli hur fina som helst. Kul att äta sushi på egengjorda tallrikar. Speciellt när de är så fina :-).

Vi hämtade Elliott och åkte till Emporia för att köpa vinterjacka och vinterskor till honom. Hittade både skor och jacka, dessutom var Jackan nedsatt till nästan halva priset, så det var ju super!

Joakim hade med en stor keramikskål (den vi hämtade någon dag tidigare). Nu var den glaserad och behövde brännas. Vi körde till keramiken och han lämnade skålen. Sen åkte vi och åt pizza i Höllviken. Det var nog den godaste siciliana jag ätit! Jättegoda sardeller och oliver och tunn frasig botten. Joakim o jag delade på en Siciliana och en Salamipizza. Sicilianan var absolut godast, men Joakim gillade den andra också som tur var. Elliott var nöjd med sin Margarita :-).
Mumsig sardellpizza
Hemma satte sig Elliott och spelade dator. Jag och Joakim tog en Chailatte och några bitar ragusa (som vi inte kunde låta bli att köpa i affären) och avnjöt det till ett avsnitt Greys Anatomy. Sen var det dags att natta Elliott och han somnade lite för sent igen, trots att vi la oss vid 21. Så jag var jättetrött när jag själv skulle gå och sova. Vet inte om jag ska försöka ändra rutinen lite. Just nu läser vi en väldigt spännande bok innan sovdags. Mycket prat när man man ska sova och mycket försök hos vissa att hitta en bra sovställning :-).
Vi har kört meditation, men på Youtube klipper de av alla barnmeditationer mitt i, vilket är lite störigt. Elliott gillar dock att lyssna på barnmeditation innan han ska sova.

Onsdag 22/11:

Steg upp tidigt och väckte Elliott. Det regnade massor ute och han hade inga regnkläder, så Michael körde honom till skolan, jag har ju ingen bil. Jag jobbade hemifrån denna dag. Det var Joakims och min matlagningsdag. Vi skulle göra Fried Rice. Det tog rätt mycket tid och energi. Mycket som ska hackas och fixas med. Men det gick och vi gjorde klart i matsalen och åt och sen stäadade vi undan efteråt. Men fy så slut vi var sen. Det är väldigt krävande när man inte känner att man har tid och ork för det. Mycket att göra på jobbet också med koncernen. Så det är lite dåligt tajmat. Det är det alltid nu för tiden, så jag önskar att jag inte bodde i ett kollektiv för tillfället.
SparaSpara

Inga kommentarer: