torsdag, augusti 17, 2017

Semestern som snart är slut...

Tänk att jag redan haft semester i snart tre veckor. Vart tog de vägen? Det gick alldeles för fort. Men det har varit jätteskönt att vara ledig och fint väder också. Mycket har blivit gjort och vila har jag också fått in. Märker att jag är ganska slutkörd då jag blir trött fort av att göra någonting och är väldigt slut i kroppen också. Men det känns som att det ändå är mycket bättre och jag får försöka se till att ta det lugnt framöver och ge mig återhämtning och vila när jag känner att jag så behöver.

Detta inlägg blir ytterligare en sammanfattning då jag gärna vill ha min blogg som en sorts dagbok/komihåg för egen del. Det är så kul att se vad man gjort och när. Så får det vara tills jag kommer mer i takt med allt.

1 aug tisdag
Joakim och jag var sugna på att komma ut och fika någonstans. Men vi kom inte på vart vi skulle åka. Så vi tog en tur till nya Saluhallen. Den var fin och mysig. Undrar hur den ska klara sig? Det var bra grejor där och så men det kändes inte som att den ligger på rätt ställe. Men det var kul att ha sett det!
Ingen bra fika där, så vi tog oss till Folkets park. Det var inte mycket att hurra för där heller. Tycker det är synd att de inte längre har karuseller och så. Men det var trevligt att gå omkring där lite och det slutade med att vi hamnade på St Knuts torg där vi satte oss och delade på en riktigt god latte och mandelbiskvier.

2 aug onsdag
Joakim, Elliott och jag gjorde en liten utflykt till Gislöv på seneftermiddagen och efter det åkte vi till hamnen och Malmö Raceway och tittade på snabba bilar :-D. Det var kul att se vad det var för människor där och bilarna körde snabbt! Lite besviken dock på att det bara var typ start, swish förbi och sen slut. Väldigt kort och högljutt :-). Men skoj att ha varit där och så har man varit med om det också :-D. De hade supergoda pommes!
Mumsiga pommes
En av racingbilarna
Lite roliga växelspakar :-D
3 aug torsdag
Denna dag var Joakim och jag en sväng in till stan där Joakim hade ett ärende. Under tiden gick jag på Åhlens och tittade på kläder, tog en tur till indiskan och sen till ett fikaställe där jag drack en latte som var mycket god. Joakim mötte upp mig där och sen åkte vi hem.
Vi grillade fläskkarré, cajunkryddade och glaserade eller vad man kallar det. Till det hade vi supermumsiga potatissalladen, vitlökssås och cajunsås. Mycket gott!
Lite mumsig mat
4 aug fredag
Jag skulle hämta paket på Ica, jag kom när det var typ mest kö ever. Hur lång väntetid som helst.
Mysig Mango
Elliott lekte med en kompis Victor större delen av dagen, de var hos Michael. Vi skulle äta tacos på kvällen med Elliott, men då var han inte hungrig. Så vi åt dem själva Joakim o jag. Det var ovanligt goda tacos :-D. Elliott kom över lite senare och fick tacos då istället. Sen hade vi fredagsmys med lite chips och dippa.

5 aug lördag
Väcktes av att Elliotts kompis ringde väldigt tidigt. Han ville leka. Elliott gick över till Michale. Joakim och jag åkte och handlade till morgondagens middag. När vi kom hem så fikade vi på balkongen. Vi åt vars en biskvi och drack latte.
Sen förberedde vi mat till morgondagens middag och städade ordentligt.
Tog det i övrigt lugnt och tittade på TV.

6 aug söndag
På morgonen bakade Elliott sin goda äpplepaj, den skulle vi ha på kvällen när mina föräldrar skulle komma på middag. Joakim har länge velat bjuda på anklever och toppmurkelsås, så det var roligt att vi äntligen fick tid och ork att göra det. Jag har aldrig ätit anklever förut och nu hade vi beställt en via hans bror som bor i Frankrike och som garanterat inte var någon tvångsmatad anka.

Mina föräldrar kom vid 17 och hade med sig jättefina blommor, tofiffee och supergoda plommon!
Dessa gula blommor från mammas trädgård lyser upp vardagsrummet
Ännu en fin bukett från mina föräldrar
Vi slog oss ner och åt den väldigt goda anklevern som blev extra god med en stekt brödskiva, syrad lök och cornichons.
Mumsig anklever
Sen tog vi en liten paus och efter det blev det oxfilé med gräddpotatis, stekt bacon & spetskål samt den väldigt goda såsen på toppmurklor.
Middagen
Vi blev väldigt mätta! Jag klippte pappas hår och sen mumsade vi i oss Elliotts äpplepaj med vaniljsås till efterrätt. Det var en mycket trevlig kväll!

7 aug måndag
Denna dag var minsann vädret fint och Joakim och jag åkte till Ljunghusen och fikade på Annas som har supergod biskvi och latte :-). Mycket prisvärt och  mysigt att sitta där. Efteråt gick vi en runda på stranden. La oss en stund och vilade och lyssnade på havet, fåglarna och människoprat.
Söt liten bastu
Söta små badhytter i bakgrunden 
Vi var helt slut efter att ha gått. Min kropp är helt ur funktion vad gäller kondition. Finns ingen ork. Men det var skönt ändå och mysigt. Kändes som semester.

När jag kom hem så låg katterna så fint i soffan. Elliott var här på kvällen också.

8 aug tisdag
Denna dag borde vi kanske ha vilat, men vi bestämde oss för att åka till Köpenhamn. Det har vi tänkt sen vi blev tillsammans men ännu inte gjort. Så vi åkte in till Köpenhamn och ställde bilen på en parkering lite vid sidan. Sen gick vi på Ströget och tittade i affärer. Vi gick ner till Nyhavn för att leta upp Ida Davidsen som är känd för sina smörrebröd.
Nyhavn
Det låg inte riktigt där vi trodde men vi hittade det till slut. Det var fullt med folk och det var precis att vi fick ett bord. Det var verkligen jättegott! Jag tog leverpastej och den hade bacon, champinjoner, friterad persilja och lingonsylt på.
Leverpastejsmackan

Vi var såååå törstiga när vi kom dit, det var strålande sol och jättevarmt väder. Så cocan vi fick var också guld!
Fina hus i Köpenhamn
Gulligt
Mätta och belåtna gick vi sedan till en köksgrejoraffär och så kollade vi i lite småaffärer.
Sen var klockan mycket och parkeringen på bilen gick ut. Jag hittade inte hur jag kunde förlänga den, då den redan avslutats och dessutom hade jag inte riktigt koll på var bilen var. Så sen ägnade vi nog nästan en timme åt att hitta bilen, hehe. Inte så smart! Nästa gång ska jag skriva ner exakt var jag ställt den.

Vi körde till Christiania för att se om det fanns lite kläder där. Det var väldigt länge sen jag var där. Det var en marknad med en massa kläder och smycken. Joakim hittade fina glaspärlor som han köpte för att ha till armband. Jag hittade ingenting. Men det var intressant att gå omkring där lite.
Vi var helt slut efter att ha gått runt hela dagen, så det blev ett kort besök och sen åkte vi hem.
Joakims fot var alldeles svullen när vi kom hem. Så det blev vila resten av kvällen. Nog dags att ta det lite lugnt...

9 aug onsdag
På morgonen bakade Elliott och jag en mjuk pepparkaka. Denna dag skulle Joakims mamma också få lite anklever och god middag :-). Visa av erfareneheten att Elliott inte tyckte om anklever fick han en specialare som bestod av stekt bröd, halloumi och strimlad isbergssallad. Det tyckte han var gott! Den åt vi med lingongrädde till efterrätt. Det var en trevlig middag med Joakims mor. Hon hade med sig en fin rosplanta och några släktklenoder som vi fick. Bland annat en get i järn som jag tyckte var väldigt, väldigt söt.

10 aug torsdag
Vi var uppe vid halv tio allihop och åt ägg till frukost. Philip kom och lekte med Elliott och när de började bli hungriga så åkte vi till Hallongården vid Ängavallen. Det var ett mysigt ställe med god fika! Där fanns några få djur som vi tittade på också.
Tittar på getterna, en svart o en vit
Det var en jättekö till bärplockningen, vilken vi hoppade över. Philip och Elliott sprang omkring och var fulla av energi.

11 aug fredag
När vi vaknade förstod jag inte att det redan var fredag! Tokigt. Känns som att jag missat en dag i veckan. Och nu har redan två semesterveckor gått! Bara en kvar. Buhuu. Jag som inte hunnit varva ner än, alldeles uppstressad inuti och nu börjar jag bli stressad för att det snart är dags att jobba igen. Så tokigt. Men nu ska jag inte vara sådan för det är ju faktiskt en hel vecka kvar.

Elliott, Joakim och jag åkte hem till mina föräldrar och köpte med oss lite gottigottgott att fika på. Det var kul och vi spelade även lite boccia Elliott, mina föräldrar och jag.
Fina blommor i mina föräldrars trädgård
Ännu fler fina blommor :-)
12 aug lördag
Både Joakim och jag var helt slut denna dag och gjorde inte många knop. Jag försökte vila och sova ut på förmiddagen. Orkade inte stiga upp när Elliott kom in så Joakim gick upp och fixade frukost till Elliott och kom in med kaffe med mjölk till mig.

Jag masade mig upp och var helt seg precis hela dagen. Men jag satte in lammrostbiff i ugnen, vi hade fyra biffar och jag tillagade två av dem på förmiddagen, de skulle sen marinera några dagar.
Lamm i ugn
 Joakim lagade de andra två lammrostbiffarna och gjorde en potatissallad. Tyvärr hade han lite feber och mådde inte så bra. Det var ju synd när han lagat så god mat. Men jag åt med god aptit och det var supergott!
Mums!
Jag försökte blogga lite men blev helt snurrig i huvudet av att sitta vid datorn. Så satte mig och tittade på TV med Joakim och det gjorde vi hela kvällen. Gick ut en liten kvällspromenad innan vi la oss.

13 aug söndag
Jag skulle fika med Helene kl 10.30 och åkte iväg lite tidigare så jag kunde köra in om mina föräldrar och hämta Elliotts fleece som vi glömde när vi var där och fikade. Pratade lite med mamma och fick nyckel till småland. Helene och Torkild tänker låna stugan någon dag nästa vecka och eftersom jag skulle träffa Helene var det ju bra att jag fick nyckeln med mig :-).

Helene och jag tog kaffe på Espresso och satt och pratade. Det var kul och alldeles för länge sen senast! När vi fikat klart så körde jag om tippen och slängde en massa skräp som låg i bilen. Skönt att ha fått det gjort!

Joakim och jag tittade på film på kvällen och dippade morotsstavar och gurka.

14 aug måndag
Elliott var ganska trött och det var vi med, men vi gick allihop ut en pokemon runda här i omgivningarna.
På väg mot Skånegården
Man får inte missa att fånga viktiga pokemongubbar
Äpplena som alla får plocka av börjar mogna, fin röd färg
Skånegården som tyvärr är helt stängd och typ meningslös
Massor med buskar med havtornsbär som jag tycker om att äta
Jag lagade min lammrostbiff till lunch. Skulle egentligen ätit den på söndagen, men då hade vi rester över och bestämde att göra den idag istället. Det blev marinerat lamm, rosmarinsås samt sallad på sötpotatis, granatäpplekärnor, tärnat bacon, färsk spenat, vitost och vinägrett. Den har jag velat laga länge så det var kul att det blev av nu! Elliott ville ha kycklingkorv o bröd, så han fick det istället :-).
God lunch!

På seneftermiddagen fikade vi och efter det gick Elliott över till Michael. Jag åkte till Soltemplet på meditation, det var nästan ett år sen jag var där tror jag? Eller kan det verkligen vara så länge sen? Det kändes så i alla fall och det var hur bra som helst. Sån mysig energi där, direkt man sätter sig för att meditera så känner man hur mycket energi man får... Galet! Så efter en kopp te (man fikar om man vill efteråt) åkte jag hemåt, full av energi. Vilket kanske inte var det bästa när man skulle gå och sova :-D. Men ändå, att få känna sig energifull är inte helt fel det. Borde gå dit mycket oftare. Elliott var vaken när jag kom hem så han kom över och sov hos mig. Men innan vi sov så klippte jag hans hår och sen duschade vi, så det blev lite senare läggning än jag tänkt...

15 aug tisdag
Elliott och jag gick upp vid 08, strax därefter messade Philip och ville komma och leka, han kom redan halv nio :-D. De lekte hela dagen. Jag åkte iväg till terapeut och kraniosakral massage. Jätteskönt med massagen. Kändes som hela kroppen fick igång blodcirkulationen och benen som kändes olika långa när jag kom dit kändes som att de rättade till sig. Det var verkligen massor som hände! Och jag kände mig mycket bättre i kroppen efteråt, men helt slut. Man blir tydligen väldigt trött efter sådana behandlingar. Medan jag var iväg var Joakim hemma med barnen och fixade lunch till dem. När jag kom hem åt Joakim och jag resterna från gårdagens lunch till middag. Gott även nu!

Philip gick hem och Elliott gick över till Michael. Joakim och jag var så sjukt trötta, vi tittade på en film och sen gick vi och la oss och även jag somnade direkt och sov helt ok denna natt. Min sömn har jag inte riktigt fått rätt på än, men jag tar inga insomningstabletter eller någonting så det är ju positivt.

Vi har balkonglådorna fulla med blommande luktärter, så himla fint! Väldigt glad att vi satte ner de fröerna i våras :-D.
Så våra små vaser får fina luktärter i sig


SparaSparaSparaSpara

Inga kommentarer: