torsdag, juli 20, 2017

Liten uppdatering såhär i juli

9/7 söndag
Joakim, Elliott och jag körde till Falsterbo och tittade in till Joakims mamma. Vi hade lite fika med oss och satt ute i solen en stund. Det var skönt! Innan vi åkte hem putsade Elliott och jag ett litet köksfönster som inte fönsterputsarna kunde komma åt då det var bakom en kran så det inte gick att öppna. Men Joakim skruvade av kranen och sen putsade vi. Elliott var jättebra på att använda fönsterskrapan utan att det blev märken. Bra att veta. Han sa att han gärna hjälper mig att putsa fönster hemma sen :-D.
En fin stol som Joakim gjort står i trädgården
Jag upptäckte att jag tappat min silverring (som jag delvis gjort själv) och det var ju tråkigt. Men på hemvägen körde vi in på parkeringen där vi köpt fika och jippie! Där låg ringen så fint och glänste på marken :-). Det blev jag glad för! Jag har tyvärr tappat en jättefin ring i tre delar och ett bärnstenshjärta som Joakim gjort till mig och dessa har jag inte hittat igen. Så det var skönt att vi hittade denna.

10/7 måndag
Elliotts sommarlov har börjat och han hängde med mig till kontoret på morgonen. Det var mysigt att ha honom där! Heimi kom och la sig i soffan med Elliott också.
Två fina gubbar (eller tre om man räknar med snubben på väggen) :-D

På lunchen var Torgny, Michael, Elliott o jag på Noodle Market och åt. Det var länge sen och mycket gott! Inte ofta jag är ute och äter lunch nu för tiden, så då blir det ju lite roligare när jag väl gör det. Köpte två par byxor till Elliott på väg tillbaka till kontoret, jättereade, så de var billiga och Elliott tyckte att de var sköna.
När jag kom hem så gjorde Joakim Pasta Carbonara och det åt vi med god aptit och tittade på TV.

11/7 tisdag
Jobbade hemifrån. Fick mycket gjort. På lunchen åkte vi in om Ikea och tog en liten fika. Joakim åt köttbullar, jag såklart kaka :-). Elliott kom över och vi åkte till Lund för att fira Emblas födelsedag. Vi kom lite efter mina föräldrar, pga att vi körde lite fel, hehe. Vi bjöds på mat meddetsamma. Vi satt ute i trädgården och det dukades fram varmrökt lax, stuvad spenat, äggröra och potatis. Mycket gott! Sen spelade vi boccia och Elliott höll nästan på att vinna :-), men det blev Uffe som vann till slut.
Tillbaka i huset bjöds vi på kaffe samt supergod gräddtårta med jordgubbar, smulgubbar, smultron och krusbärskräm i.
Mumsiga tårtan
Det var väldigt lustiga moln på himlen när vi körde hem.
Aldrig sett såna konstiga hängande skäggmoln förut
12/7 onsdag
Jobbade på kontoret på förmiddagen. Hemifrån på eftermiddagen. Väl hemma blev det fika på Scones och ostkaka och så spelade vi musik för varandra.

13/7 torsdag
På morgonen körde jag mamma och Elliott till sommarlov i Västra Hamnen. Elliott hade velat åka dit länge. Det verkade dock ha varit lite jobbigt, då det var lång tid och obekvämt att sitta :-).
Jag åkte till jobbet efteråt och jobbade på! Sen körde jag hem och hämtade upp Joakim och vi åkte till mina föräldrar och hämtade Elliott. Han ville absolut äta Maxburgare till middag och inget annat. Så vi åkte till Max på Emporia och Elliott fick burgare :-). Jag älskar Max pommes, så det tog jag med bearnaise dipp till. Hamburgarna tycker jag inte alls om.
Mango myser på sin plats på balkongen
14/7 fredag
Jag hade ledigt denna dag. Så skönt! Den spenderades till största delen med storhandling inför hela veckan. Vi handlade på Malmborgs i Limhamn. Köpte vars en minibiskvi från Gateaux som vi fikade på när vi kom hem, sittandes på balkongen.
Lite senare på dagen åkte vi för att plocka lite stenar. Elliott var ute med Michael men vi mötte upp dem och Elliott hängde med oss först till Sibbarp och sen till Luftkastellet.
Letar stenar
Mörk himmel vid Luftkastellet
Vi plockade runda kalkstenar.  Joakim borrar hål i dem och så sätter vi i provrör som man kan ha en blomma i. Jättefina tycker jag! Kan vi ha hur många som helst av. Så får vi glädje av våra balkongblommor inne också :-).
Det blev en fin liten vas
Och en till :-)
Joakim lagade en stor sats Madras Curry som vi ska ha i veckan när vi inte har så mycket tid.
Jag fixade kyckling i ugnen med bacon på och Joakim gjorde en sås som Elliott fick smaka av innan, så att han skulle tycka om den också. Vi åt kyckling, sås, ris och cornichons med stor aptit allihop.
Den (stackars) grillade kycklingen (o två extra vingar till mig)
Sen tittade vi på en dokumentär om människor som hade alldeles för många hundar (över 40), katter och vilda djur (60). Galet. Nattade Elliott och la mig själv sen.

15/7 lördag
Denna helg hade vi ingenting alls inbokat och det var välbehövligt och skönt att vara på hemmaplan. Det är så mycket vi vill göra och fixa hemma. På lördagen började i ta tag i att fotografera och dokumentera saker som Joakim gjort. Så han kan få en bra portfolio :-). Det var roligt. Vi la in gurka (västeråsgurka) och den ser så god ut, synd att man ska behöva vänta en vecka innan den är klar.

16/7 söndag
Elliott vaknade halv sju och hade haft en mardröm, så jag gick upp med honom :-).
Han gick över till Michael lite senare. Joakim och jag var trötta båda två så det var skönt att vi inte hade någonting inbokat. Vi åkte till Emporia och handlade lite fotopapper och in om Biltema och köpte en metallfil. När vi kom hem gjorde vi bruschetta och åt till lunch, jättegott. Vi fortsatte fixa med Joakims portfolio och den blir riktigt bra. Mycket grejor han gjort. Så vill vi ha på hans möbler också, men de finns inte hemma (får inte plats) så det är ett lite större projekt att få till.
Halsband och armband som Joakim gjort till mig (sågat, hamrat, polerat, stiftat, slipat) :-)

17/7 måndag
Det var fullt upp på jobbet även denna måndag. När jag kom hem hade Joakim maten klar och det var bara att sätta sig till bords, kändes väldigt lyxigt :-). Det blev mycket mer kväll på det viset.
Lite god mat!
Vi fixade med foton och Joakims portfolio och sen tittade vi på tv. En lugn och skön kväll.
Det kom två nya fidget spinners från wish till Elliott. Mango var mycket fascinerad av dem!
Mango gillar också fidget spinnern
Mango in action
18/7 tisdag
Jag jobbade hemifrån. Sweet låg som vanligt på sin favoritplats bredvid mig.
Söt Sweet

Älskar sin lilla hörna
Ser ut att ha det riktigt bra där :-)
Joakim hade ett ärende in till stan så vi åkte in på lunchen och medan han uträttade vad han skulle så passade jag på att fika :-).
Gofika!
Elliott var hos mina föräldrar på eftermiddagen. Embla och Tor var där också. Jag och Joakim åkte dit efter att jag jobbat färdigt och då höll de på att grilla hamburgare, korv o fläskfilé. Vi åt allihop och det var jättegott! Efter maten tittade vi på allsång på TV. Kul! Jag mumsade i mig lite goda klarbär innan vi åkte hem. Väl hemkomna var det i stort sett läggdags.

Onsdag 19/7
Cyklade till jobbet för första gången detta året. Det var sååå skönt! Det ska jag göra resten av veckan. Supernice! Hade fullt upp på kontoret, massor att göra även denna dag. Så skönt att jag börjar komma i form igen och jag sover faktiskt bättre också. Även om jag vaknar stup i kvarten så lyckas jag numer somna om igen för det mesta. Blir i alla fall 5-6 timmar och det är bra mycket mer än det varit senaste tiden. Så det är jag jätteglad för!

På lunchen fikade jag med mamma, vi satte oss på Espresso och det var jättemysigt och jag tog latte och scones. Ovanligt god scones idag :-). Sen gick jag till apoteket och köpte Valerina natt, de hade dem inte på de två första apotek jag gick till men det tredje hade dem som tur var! Jobbade klart och cyklade sen hem. Det var soligt och jättevarmt! När jag kom hem hade Joakim fixat med grejor hela dagen och nästan allt till maten var klart. Vaktmästaren hade varit här och fixat en kontakt och balkongdörren och vi har stopp i skorstenen eller nåt så fläkten fungerar inte varken i kök eller badrum. Störigt! Men det ska de åtgärda på fredag. Det är någon apparat på taket som gått sönder. Längtar tills de fixar det då handdukarna på toan inte torkar och det osar i hela lägenheten när vi lagar mat. Hur som helst så åt vi hemmagjord gyros med hemmabakade pitabröd (mycket godare än de köpta faktiskt). Så det var en hit! Elliott kom över när det var dags att äta.
Joakim hade köpt jättefina blommor till mig. Så kärt! Blev jag väldigt glad för!
Fina buketten
Mamma messade mig en liten film från Kajutans allsång där hon var med pappa, Embla och Tor. Det verkade mysigt! Fint väder idag ju! När det är varmt och soligt torkar alla balkongblommor på nolltid, det går många kannor vatten för att hålla dem vid liv.
Nu är det dags att duscha och natta lillskrutt. Dagarna flyger iväg så himla fort!

Inga kommentarer: