tisdag, augusti 02, 2016

Småland, Jägersro, tivoli o sandslottstävlingar

Lördag 23/7 
Joakim och jag åkte till Småland. För att få en riktigt avkopplande liten minisemester. Vi körde in om ekohallen på vägen dit. Det gick snabbt att köra, eller rättare sagt tiden gick fort :-). Det tog ändå sina timmar. Men det var mysigt. Och när vi kom fram och steg ut slog den underbara småländska skogsdoften emot oss. Älskar den lukten av skog och frisk luft.
Fina smålandshuset
Det var galet varmt, 28 grader i skuggan. Jag tog picknickfilten och la mig en stund i solen och vilade. Joakim klippte gräset som var väldigt högt. Vi hade köpt med oss lite fläskkarré som vi marinerade och grillade. Vi gjorde potatisgratäng och tzatziki som vi hade till, plus en barbecuesås. Det var gott! Vi satt ute och åt. Sen skulle vi duscha och det var bara kallvatten, det hade vi blivit förvarnade om. Det var brunnsvatten så det var riktigt kallt :-D. Hehe. Jag klarade av det riktigt bra får jag säga. Kändes bara som att man frös till is på utsidan av kroppen, inte inuti och jag kände mig riktigt uppfriskad efteråt.

Söndag 24/7 
Vi åt lite frukost ute, jättefint väder även denna dag och som tur var en hel del moln. Så det inte var stekhett. Kom på att vi kunde städa och tvätta bilen. Så jag städade den inuti o Joakim tvättade den utanpå. Den blev mycket fin och reporna syns inte riktigt lika mycket längre.
Nytvättad bil
När vi var klara bestämde vi oss för en liten utflykt till Kurrebo. Men när vi kom dit så hade de stängt stället, kommunen ville inte stötta det längre. Så synd! Där som var så himla mysigt. Men det var ett litet museum som var öppet istället och det var fin utsikt även där. Så vi gick runt o tittade lite.

Vi åkte till Börjes i Tingsryd och tittade. Hittade en affär där vi försökte hitta en koppling att sätta på kökskranen så vi kunde få lite varmvatten att duscha i med trädgårdsslangen. Det fanns ingen i rätt storlek eller med rätt gängor. Men vi köpte en som var lite för liten och tänkte att vi kanske kunde ha tur o få fast den. Och det gick! Fast en fick stå och hålla i den medan den andre duschade. Men det var nice. Så det blev varmvatten att duscha i. Köpte även en liten plasträfsa att räfsa gräs med.

Jag klippte gräset, det behövde en omgång till. Vilken superbra gräsklippare, den körde själv med framhjulen, så himla smidigt. Så det var skoj att klippa med den tyckte jag!
Nyklippt utom i det runda partiet i mitten!
Till middag åt vi rester från gårdagen, det blev mycket över. Joakim plockade blåbär och svarta vinbär och hallon.
Vi gick en promenad i skogen. Joakim hittade sin första kantarell :-D. Den var pytteliten. Han äter inte svamp men tycker det är kul att plocka. Nu var det ju inga kantareller att plocka precis, hehe. Men vi får åka dit när det är svamptider och plocka lite, så kan jag äta upp dem.
pytteliten kantarell
På kvällen åt vi bär med mjölk o socker.

Så tyst och lugnt och skönt att vara i Småland. Det var väldigt välbehövt och avkopplande.

Måndag 25/7
Vi tog det lugnt på förmiddagen, åt lite frukost och städade. Innan vi körde hemåt åt vi matjessill med kokt potatis och gräddfil. Supergott! Körde Joakim hem till sig och tog en liten fika i Trelleborg (hittade inget på vägen hem innan). Sen åkte jag hem och Elliott kom över. Vi spelade Uno och jag låg i soffan o spelade då jag var så trött. Trots den avkopplande semestern :-). Han sov hos mig.

Tisdag 26/7 

Då var det jobb igen, jag var bara ledig på måndagen. Efter jobbet var jag på Jägersro med Elliott, mamma och Berit. Och för ovanlighets skull gick jag lite plus istället för minus på travet! Det var skoj! :-D. Elliott valde ut tre hästar som alla vann eller hamnade på plats. Vi hade med oss stolar att sitta på, vilket var mysigt.
Sötnosen
Uppblåsbara händer
Sista loppet Elliott o jag såg, började bli senkväll
Väldigt mörkt moln som tornade upp sig
Onsdag 27/7
Jobbade och efter jobbet handlade jag lite till kvällens middag. Vi gjorde gyros med mumsiga tillbehör. Elliott kom över och vi gick allihop en liten promenad och sparkade lite boll o plockade äpplen. Elliott gjorde en äpplepaj enligt ett recept från förskolan. Vi har länge tänkt prova det då Elliott sagt att den var så himla god. Och det var den! Supergod! Den godaste smulpaj jag har ätit.
Elliott har just gjort klart pajen
Elliott sov hos mig och somnade själv. Sötnosen!

Torsdag 28/7
Jobbade, lunchade med Ingrid på Beebar. Åt vietnamesiskt. Elliott kom också och åt och sov här. fredag

Fredag 29/7 

Tog ledigt från jobbet och åkte till Tivoli i Köpenhamn med Joakim o Elliott. Det var kul! Vi tog tåget dit och grundade med pizza på pizzerian bredvid stationen. När vi kom in på tivoli åkte vi först berg och dalbanan vilken jag tycker är såååå kul, bästa berg o dalbanan ever. Sen gick vi runt och tittade och åkte lite andra karuseller också.
Alltid så fina blommor på Tivoli
Jag gillar Dahlior
Så kul med krasse på taket! Jättefint ju.
Jag fick för mig att jag kanske skulle klara en snurrkarusell. Men jäklar vad hemskt det var! Jag LED! Ville bara hoppa av :-(. Fick sitta o svälja hela tiden. Sen mådde jag sådär och ville inte åka fler karuseller, hehe. Men berg och dalbanan åkte jag i alla fall 4 ggr :-).
Elliott fick en klubba
Den gav honom en väääldigt vit tunga :-D
Köpte med popkorn med havssalt och karamell med mig hem, de är så sjukt goda. Ångrar att jag inte köpte fler, finns bara där som är så stora o goda. Joakim som inte tycker om popkorn, tyckte faktiskt att de var goda. Mysig dag!
Smart att ha kryddväxter så här! Det vill jag också ha.
När vi kom hem hade vi  kvar rester från gårdagens middag och vi gjorde fried rice. Blev supergott. Var inte så hungriga efter Tivoli så åt inte förrän vid 21 på kvällen...

Lördag 30/7 
Var på Åhléns med Joakim och tittade lite efter parfym, min tog slut för några veckor sen och jag saknar något som luktar gott. Hittade kanske en som kan vara bra. Hämtade Helene och vi åkte för att passa katt i Gislöv och släppte av Joakim hos sig på vägen dit. Det var jättefint väder och varmt och soligt ute. Helene o jag drack lite te och satt ute i solen. Hon är allergisk mot katter så det var tur att det var fint väder så vi kunde sitta ute :-). Vi åkte in till Trelleborg och lunchade på lite sushi. Sen tillbaka och skulle släppa in katten som just sprang iväg... Men vi lyckades locka tillbaka henne.

Åkte och handlade på hemvägen och sen kom Joakim och vi åt resterna av gårdagens stekta ris.  Vi påbörjade rabarbersaftkok och sen tittade vi på "Skin" en film jag tyckte mycket om.

Söndag 31/7 
Vid lunchtid åkte Elliott, Joakim och jag till Joakims mamma där vi blev bjudna på lunch i form av massor av små jättegoda snittar. Elliott fick även en skål chips, hehe.

När vi ätit klart så gick vi ner till stranden, Joakim Elliott o jag o tittade på sandslottstävlingen. Det var skoj. Sen gick vi längs havet tillbaka till Joakims mamma. Elliott badade, det var jättevarmt i vattnet. Och vi kastade ut maneter i havet, de hade flutit upp på stranden.
Dekoration av sandslott
Ska så småningom bli två händer som håller i varandra
 
Elliott i havet

När vi kom tillbaka hade hans mamma gjort efterträtt. Mördeg, maräng, grädde och jordgubbar.
Mycket gott! Sen var jag såååå mätt. Det var trevligt att vara där!

Efteråt åkte Joakim hem till sitt och Elliott och jag åkte hem till vårt. Elliott gick hem till Michael och jag åkte till mina föräldrar. Jag fick både fika och middag och det var mysigt! Pappa plockade massor av plommon till mig. Och så fick jag squash också. Gav lite plommon o squash till Michael & Elliott. när jag kom hem, Elliott älskar plommon.
Jag gjorde klart rabarbersaften och hällde upp på burkar innan det var dags att nanna. Den blev god

Mango gillar balkongen

Inga kommentarer: