fredag, juni 24, 2016

Inlägg nr 3 000

13/6 måndag
Hämtade Heimi på morgonen, hade med honom på kontoret hela dagen. Han var så duktig och fin. Det var en väldigt stressig dag, hann inte äta lunch och hann inte mycket annat heller förutom att komma undan i jobbet och gå några rundor med Heimi.

Kollektivets odlingslådor, det börjar ta sig!
Tisdag 14/6 
Jobbade hemifrån på morgonen då det var skolavslutning på Elliotts skola kl 09. Den varade en timme och alla klasser sjöng och spelade. Det var lite långt men kul att få se barnen :-).
Efteråt åkte jag hem för att jobba igen. Jag var oerhört trött och slut denna dag ... Joakim fixade  bruschetta till lunch. Mycket gott!

Jobbade tills det var dags för meditation. Det var sista meditationen för terminen och sista kursen som Marie ska ha. Synd, får gå på soltemplet sen. Det var jätteskönt att meditera, speciellt eftersom jag var så slut. Kände mig mycket bättre efteråt. Marie gav oss presenter, vars en fint inpackad bok. Jag fick en bok om hur viktig vila är. Så gulligt av henne! Vi hade också med en grej till henne som tack för terminen. Fikan var mumsig som alltid.

Onsdag 15/6
Jag tog blodprov på vårdcentralen i bunkeflo på morgonen. Sen mötte jag upp Joakim som var hos mig och vi tog bussen in till stan. Jag gick till jobbet. Jobbade på och efter jobbet hämtade jag Elliott & Noah. De ville först leka hos Michael så det fick de.

Jag åkte för att hämta lite mat på Krua Thai och plockade upp Joakim på vägen dit. Sen åt vi med Elliott o Noah hemma hos mig. Det var gott!

Torsdag 16/6
Efter jobbet var vi på boule baren hela kontoret. Det var jättekul att spela boule! Åsa och jag var i samma lag. Vi spelade flera omgångar och var väl inte bästa laget, hehe, men vi hade kul!
Cola serverades i en liten glasburk...
 Efteråt var det dags för middag och den var inte så fantastisk som man hade önskat, men det var väldigt trevligt och jättegoda stekta bröd.
Fina blommor på bordet där vi skulle äta
Elliott var hos Noah under tiden som vi var på Boule-baren. Michael skjutsade mig hem och hämtade sen Elliott. Jag åkte hem till mig och Joakim kom dit lite senare. Jag fick en lite tidig födelsedagspresent, ett armbandssmycke i silver som Joakim gjort - ett hjärta. Jag tappade mitt bärnstenhjärta som han gjort till mig innan, så ledsen att ha tappat det... Men nu fick jag ju ett annat hjärta :-). Så gulligt.

Fredag 17/6
Sista jobbdagen innan semestern och oj vad mycket jag hade att göra klart. Jag blev dock färdig med det viktigaste vid 18-tiden och åkte hemåt. Joakim kom hem till mig och vi åt fläsksvålar som han köpt i en köttaffär och lite annat gott och så tittade vi på Bloodline.

Lördag 18/6

Jag åkte till Leos lekland med Elliott, hans kompis Alexander  och A's mamma. Det var på nya Leos vid Bernstorp. Det var superbra! Stort och luftigt och fräscht. Barnen hade hur kul som helst och vi fikade på medhavda gotter. Elliott fick en hamburgare också för han var lite hungrig. De lekte på i 2,5 timme och sen var de helt slut.
Zebror på Leos
Roligast på leklandet, mjuka grejor att hoppa i
Vi åkte hem och köpte en burgare på vägen till Joakim som var hemma hos mig. Elliott och jag åker ju snart till Zakynthos med mina föräldrar så Joakim stannade hos mig hela helgen så vi får lite tid tillsammans innan jag åker. Kommer att bli jobbigt att inte träffas på en vecka :-(.

Vid halvsextiden så åkte Elliott, Joakim och jag till Elysée för att fira min och Olles födelsedag! Det var mina föräldrar, Annika, Rolf och Olle som firade. Jag åt fondue, Elliott friterad spätta och Joakim plankstek. Det var jättegott och jättetrevligt! Vi avslutade sen hemma hos mina föräldrar där mamma gjort en supergod jordgubbstårta och så fick Olle och jag presenter. Eller Olle fick en upplevelsepresent och jag en massa fina paket! Jag fick så många fina och bra saker! Så gulligt! Ulle-tofflor, dörrmatta, skålar, rosor, necessär mm. Joakim, Elliott, pappa och jag spelade kubb. Och så kastade jag lite boll med Elliott. Det var kul! Vi åkte hem när Elliott var så trött att han nästan somnade :-).
Vackra rosor från mamma
Söndag 19/6
Jag skulle ha träffat Helene men hon blev sjuk så vi ställde in det. Jag var så trött och vi tog det väldigt lugnt på förmiddagen. Gjorde lite iskaffe och vi åt croissant till frukost. Jag hade lite ärenden att fixa inför resan så Joakim följde med mig och handlade och vi gick och luktade på lite olika parfymer också, då min är slut. Det är så tråkigt att inga parfymer luktar gott på mig. Hon i parfymerian höll med om att det var svårt att hitta något som fungerade :-(. Men men. Till slut hade jag parfym på handleder och armveck och gick om kring med det tills jag visste hur de luktade. Ingen som var superbra precis… Vi åkte hem och åt matjesill till middag. Så himla gott!'
Mums! 
Måndag 20/6
Min födelsedag! Den blev så himla fin! Jag valde att tillbringa hela dagen med Joakim.
På morgonen fick jag te och kakor. Han hade gjort en sten med ett provrör som en liten blomvas och satt lite violpenséer i. Stenen har vi plockat tillsammans :-). Jag fick också ett staffli som man kan ta med sig ut, det låg i en bärbar väska och så en jättefin skål som Joakim gjort i lera.
Fina vasen
Sweet gillade presentpappret 
Och försökte klämma ner rumpan i den lilla lilla kartongen :-D
När vi ätit så mycket kakor vi orkade så åkte vi till Trelleborg. Jag gick på Valen och testade några parfymer. Det var faktiskt två som var ok denna gång. Sen åkte vi till Höllviken och jag blev bjuden på pizza med parma o ruccola. Mumsigt! Efteråt åkte vi till Aldos i Skanör och köpte latte och glass och så satte vi oss utanför Skanörs kyrka och tittade ut över havet. Himla mysigt.
Vi satt på en av bänkarna man skymtar, med utsikt över havet
Utsikten
Vi åkte hem och köpte med lite tårtbitar på vägen. Elliott kom från fritis och grattade mig med en kaktus :-D. Utanför dörren stod en bukett blommor som kommit med bud från min kompis Annika. Så gulligt! De var jättefina!
Rosor från Annika
Pappa tittade förbi för att bli klippt och han hade också med sig blommor och tryffelsalami och tryffelost. Vi åt tårta o drack iskaffe och sen klippte jag pappa. Elliott gick hem till Michael.
Blommor pappa plockat på vägen :-)
Joakim o jag åkte in till stan och gick på bio. Jag valde film och det blev Dressmaker. Den var väldigt snyggt filmad och musiken passade bra till. Sen var den lite för tramsig för mig men ändå kul att ha sett den! Kate Winslet är alltid trevlig att titta på :-). Väldigt fin födelsedag! Tråkigt nog har Sweet garanterat urinvägsinfektion, troligtvis därför han kissat på badrumsmattan och nu hade han droppat på köksbordet… Så jag ringde o bokade tid och som tur var hade de akuttider till dagen efter kl 09.

Tisdag 21/6
Sista dagen innan resan. Joakim följde med till veterinären med Sweet och urinvägsinfektion konstaterades. Eftersom jag ska resa bort fick han en spruta med antibiotika och smärtstillande. Jag hade väntat mig att det skulle ta jättelång tid men det tog bara en timme trots akuttid. De är så himla gulliga där på Öresunds veterinärklinik. Mycket bra ställe! Det blev dyrt såklart, men så skönt att han fick komma in innan jag skulle resa.

Vi åkte hem och sen åkte jag iväg till jobbet med inkomstdeklarationen som jag äntligen fått klar. Lämnade den till chefen och pratade lite med Åsa som visade en film på valparna. Gudasöta! På hemvägen så gick jag in om Netto och hittade en superbra ryggsäck med sittstol i. Perfekt till Roskilde. Köpte med lite lunch från Krua som Joakim o jag åt när jag kom hem.

Strax före 14 packade vi in katterna i bur/väska. Jag måste bara säga att väska är så mycket bättre än bur! Köpte en på djursjukhuset och för första gången hade Sweet inte något emot att vara instängd. Han verkade tycka att den var mysig och låg ner mest hela tiden. Sen har Joakim en lugnande effekt på honom också, satt o klappade honom så han pep knappt alls på hela vägen till Lund. Det har nog aldrig hänt förut :-D. Annika hade köpt smörrebröd som vi fick att fika på, jättegott! Och sen även wienerbröd, mumsigt det med! Katterna verkade göra sig hemmastadda och tom Sweet kom ner från andra våningen (där han tydligen brukar gömma sig under sängen och inte komma fram på några dagar). Rolf kom hem när vi just börjat fika. Vi tittade på alla fina blommor och sen åkte vi hem.

Joakim vilade medan jag packade klart, plockade undan och vattnade blommor.
Blommar för fullt och de slukar vatten
Elliott kom över och när vi skulle sova hade Elliott många tankar inför resan. Hur vi skulle parkera och om vi skulle ta tåget till Kastrup osv. Så han somnade sent och jag satte klockan på 02.45 och det blev bara en timmes sömn för jag kunde inte somna på kvällen. Kommer att sakna Joakim och vi sa hejdå och drack en iskaffe innan jag väckte Elliott och vi åkte iväg.

Onsdag 22/6
Jag lånade Michaels bil och körde till mina föräldrar och hämtade upp dem. Vi parkerade i Hyllie och gick till tåget och kom till Kastrup i lagom tid. Flygresan gick fint men när vi kom fram och alla väskor rullats ut så kom inte min väska… Oj vad jag blev orolig och fick gå med någon personal och skulle göra anmälan osv. Sen plötsligt dök min väska upp långt efter alla andras. Puh! Så glad jag blev. Den måste ha hamnat på villovägar någonstans… Men så skönt att jag fick den.

Fick springa till bussarna eftersom jag blev så sen. Mina föräldrar och Elliott var redan på bussen. Vi kom fram till hotellet som inte är lika fräscht som förra årets hotell. Men rummet är stort och solen skiner! Det är värmebölja och var 40 grader varmt! Elliott o pappa hoppade i poolen direkt, sen åt vi lunch och hann också med att besöka vattenlandet en halvtimme innan de stängde. Där flöt vi runt i en slow river. Mysigt! Och nu har vi semester!

4 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Gratulerer så mye med dagen !!!
Ønsker dere en fin ferie :-)

mossfolk sa...

Grattis i efterskott!
Hoppas att ni har en superbra semester!

Kattalena sa...

Tackar så mycket! :-)

Kattalena sa...

Tack så jättemycket! Vi hade det jättebra!