måndag, maj 09, 2016

Valborg, 1:a maj o kristihimmelsfärdshelgen

29/4 fredag
Efter jobbet var det middag i kollektivet. Elliott var hos mig på kvällen och det var Joakim också. Vi tittade på mästerkatten och åt lite snacks.

30/4 lördag
Elliott och jag åkte med mina föräldrar hem till Catta för att fira hennes födelsedag. Där var det fullt hus med 11 barn och 11 vuxna. Roligt att träffa dem alla. Vi bjöds på grillat och det var jättegott! Elliott var nöjd med maten för barnen. De fick korv o hamburgare och pommes mm. Catta hade byggt sittplats o bord på uteplatsen på framsidan, väldigt bra blev det! Det var klart kvällen innan så det blev invigning av det hela denna dag. Det dukades fram tårtor och en hade ett roligt ljus som smällde lite, snurrade och spelade.
tårtor och det roliga ljuset
1/5 söndag
På förmiddagen bakade jag kanel och kardemummabullar. Sen åkte Elliott, Joakim o jag till bokskogen och "majade". Det är viktigt att ha mycket godis när man majas, så innan vi åkte dit gick vi in om Happy Candy där Elliott (och jag) valde en massa goda godisar att mumsa på. Det var väldigt vackert, löven var nyutslagna och det var fullt av vitsippor. Vi satte oss på en filt mitt bland alla vitsippor. Solen var framme, men det var kallt ändå. Elliott såg rådjur alldeles nära och ropade glatt så de blev rädda och sprang sin väg. Men roligt att de kom så nära.
Vitsippor där vi satt
Elliott i skogen
En bärfis
2/5 måndag
Jag jobbade hemifrån denna dag. Det var lite struligt, jag var helt överstressad så kunde knappt tänka och en stund fick jag gå ut på balkongen och sätta klockan på 10 min för att bara försöka lugna ner mig. Så mycket att göra och så lite tid... Försökte andas djupt och lyckade väl sådär, det kom skypemeddelanden hela tiden. Och sen ringde klockan så jag gav upp och gick o jobbade igen. Men kom på att treo brukar vara bra för att få huvudet att klarna så man kan tänka ordentligt, så tog en sådan och det hjälpte faktiskt. Fick som vanligt en massa finska saker att bita i så det jag tänkt jobba med hemma kom jag inte igång med förrän efter lunch (hoppade över lunchen så jag fick lite mer jobbtid).
Mango gillar när jag jobbar hemma
Strax före 16 åkte jag och hämtade Elliott och Philip. Vi åkte till Emporia och åt Max-hamburgare. Jag orkade inte hitta på någon mat och de var jättesugna på just detta. Mycket nöjda pojkar åt sig mätta. Själv tog jag en avokadomaki. Det är alltid gott!

Vi åkte hem till mig och de lekte i Elliotts rum tills det nästan var dags för Philip att gå hem. Då gick de över till Michael och lekte lite där. Jag följde Philip hem när de lekt klart.
På kvällen åkte jag till Joakim. Var fortfarande uppe i varv, men det kändes bättre dagen efter. Där kan jag inte göra så mycket annat än koppla av, inte sitta vid dator eller någonting (för där finns inget wifi). Det är nog bra för mig.

3/5 tisdag
Jobbade på kontoret, fick äntligen gjort en årsredovisning. Det var dem jag skulle gjort hemifrån dagen innan, så det var ju skönt att jag äntligen fått komma igång med dem på riktigt. Nu har Christina börjat jobba lite på kontoret och hon ska ta över Finland från mig. Så himla skönt. Hann dock inte visa henne något denna dag, så det får bli på måndag nästa vecka.

Efter jobbet åkte jag och hämtade Elliott på skolan. Vi handlade på Ica på vägen hem. En stund efter att vi kommit hem dök mamma upp. Hon skulle passa Elliott denna kväll då Michael var på Adele-konsert och jag på meditation. Elliott tyckte det hade varit jättekul att mormor var hemma o passade honom.

4/5 onsdag
Jobbade på så mycket jag kunde. Skyndade iväg för att hämta Elliott vid halv fyra. Vi skulle fira mitt brorsbarn Martins födelsedag. Jag hade dock tagit fel på tiden en timme, trodde vi skulle vara där kl 16 men det var först 17. Så då hann jag fixa lite där hemma innan vi skulle åka.

Mina föräldrar hämtade mig och Elliott. Vi åkte till Lund och alla barnen var hemma när vi kom. Vi bjöds på jättegoda pilgrimsmusslor (eller kammusslor som det också heter) till förrätt.
Mumsigt
Till middag fick vi lax med väldigt god glasyr,  stekt svartkål, kokossås och pasta till. Mycket mumsigt var det! Mätta o belåtna gick vi sen ut för att spela boccia. Det enda barn som var med var Elliott. Embla åkte iväg på fest, Martin på pianolektion och Frej skulle spela bas :-). Vi spelade länge och det var först väldigt skönt och sen väldigt kallt, hehe. Roligt var det hur som helst!
Elliott lite varm trots kylan
Och när vi kom hem till dem igen bjöds vi på kaffe, läsk o tårtor. Gottigottgott!
Spelade myrstacken och sen var det dags att åka hem för klockan var mycket. Elliott sov hos Michael.

5/5 torsdag
Helgdag! Denna dag tog jag det riktigt lugnt! På morgonen städade jag undan och satte upp lite saker på väggarna i mitt och Elliotts rum. Jag fixade en jobbgrej, tvättade och pysslade och hann även med lite ryggjympa.

Joakim kom hit på eftermiddagen och vi gick ut och satte oss på balkongen med lite cola. Så himla skönt! Det var 17 grader och riktigt varmt i solen. Jag fixade iordning på balkongen, vilket var mycket välbehövligt. Så nu är det riktigt fint där. Har tänkt på det hur länge som helst så det var verkligen skönt att få det gjort. Vi drack iskaffe och var ute större delen av dagen. Sen hämtade jag en pizza till Joakim så han fick lite mat, själv gick jag ner för att äta kollektivmiddag - det var grillbuffé. Det var lite försenat men gott med grillat och trevligt sällskap.
lammspett
Heimi var med vid grillningen och väntade lugnt, jätteduktig

När jag kom upp igen efter grillningen så hade vi tv-kväll med Elliott och mumsade i oss ostbågar o chips.

6/5 fredag
Elliott vaknade 06, de senaste två veckorna har han vaknat 06 eller tidigare varje gång han sovit här. Jag var trött men Elliott kunde inte somna om och inte jag eller Joakim heller. Så vi fixade frukost. Jag fixade med Safari-skivan men hann inte riktigt klart och blev inte riktigt nöjd med den heller... Joakim skulle till läkare för att kolla cykel-skadorna så han åkte iväg tidigt.

Själv skulle jag äntligen iväg på årets plantskolesafari. Kul! Vädret var fantastiskt fint, 19 grader och sol. Dock lite kallt i luften. Vi åkte till Tirup, Sularpsfarmen, Åbergs och Ystad plantskola.
Tirup
Mitt fina resesällskap
Rapsfält
Höns på Sularpsfarmen
 Vi hade det jättemysigt och lugnt och åt en riktigt riktigt god lunch på Åbergs.
Lamm med matvete, ogrässallad och morotstzatziki. Jättegott!
Fin ros
När jag kom hem från Safarin ställde jag ut allt på balkongen och plockade sen undan lite där hemma. Joakim kom vid 19-tiden, han hade varit och köpt en drejskivemaskin tillsammans med sin mamma och jag hjälpte dem lasta ur den eftersom han inte kan bära så mycket just nu. Sen lagade vi stekt ris med ägg och räkor. Elliott var hos Michael. 

Lördag 7/5
Joakim startade projekt göra typ kandisocker (eller i alla fall sockerkristaller på pinne i olika färger) 
Pinnar som står och samlar kristaller
Vi åkte in till stan och träffade Helene på en fika. Det var trevligt! Handlade lite på vägen hem. 
Joakim har ont efter cykelincidenten och gick och la sig. Jag planterade det jag köpte på plantskolerundan med Åsa och städade sen undan på balkongen. Fick mycket gjort. 

Mango är mycket glad för balkonglådorna och det fina vädret
Många fåglar att spana in
Elliott kom hem till mig och vi lagade rispappersvårrullar. Det är så gott och fräscht. Elliott gillar det också. 
Vi hade filmkväll och tittade på Lilla Aktuellt och åt chips o dippa. Sen nattade jag Elliott.

Söndag 15/5
Elliott vaknade 06.30 så det var ju senare än vanligt :-). Vi åt lite frukost. Joakim o jag gjorde bruschetta, Elliott åt rostad macka o yoghurt. Jag åkte och träffade Ingrid, vi var på Brunch på Akvariet. Det var helt tomt förutom vi... kändes jättekonstigt. Inte så jättegod brunch heller, mer som en medioker hotellfrukost. Men det var trevligt ändå! Jag hade glömt både väska och pengar hemma... tur man kan Swisha! Så himla bra. 

Efteråt åkte jag hem och var helt slut. Elliott var hemma hos mig och vi satte oss på balkongen. Jag med en ljudbok och Elliott med iPaden. Fast han gick in efter ett tag. Jag åkte för att handla och hämtade samtidigt upp Joakim på Hyllie. Vi åkte hem till mig. Det var matmöte kl 17 så jag gick ner på det och vi bestämde vad vi ska laga under vår matvecka i kollektivet. Efteråt hämtade jag pizza. Mådde lite skumt. Väl hemma åt vi pizza. Sen gick jag och la mig för jag mådde så konstigt och var helt slut. Under tiden jag vilade kom Elliott och Ida. Så då vaknade jag och gick upp. 
De var hos mig och lekte tills kl 20. Då skulle Ida hem och Elliott gick till Michael. Joakim och jag kollade "En helt underbar jävla jul" och jag testade en propavan (för Ingrid rekommenderade dem gällande sömnproblem). Jag har testat en gång förut och de ska inte vara vanebildande eller farliga på något sätt. Men när jag testade sist var jag helt seg i huvudet hela nästa dag. Så nu tog jag den redan kl 20. Sov hela natten som en stock. Så fungerar gör de.

Måndag 16/5
Idag är det måndag och jag kände mig helt seg hela förmiddagen... så den där propavantabletten hade en jobbig bi-effekt även denna gång. Är nog bäst att ta på helgen för att få sova ut :-). Inte när man ska jobba och vara effektiv dagen efter...

Inga kommentarer: