måndag, mars 14, 2016

Så var det dags för ännu en uppdatering...

Lördag 5/3
Elliott och jag vaknade tidigt. Jag bakade scones, för det gillar både Elliott och jag. Elliott gjorde kort till Alexander som han skulle på kalas till på eftermiddagen. Vi packade in presenten också. Lite senare gick Elliott över till Michael och jag satte mig att jobba. Jag städade också och gjorde iordning i ena kökslådan o plus rent i kylskåpet och rensade ut lite grejor.
Sweet spanar efter fåglar...
Senare på dagen åkte jag till Svågertorp och mötte upp Joakim och vi åkte till Biltema, Rusta och sen Emporia. Handlade lite till middag. Vi åkte hem och åt Raclette och äntligen fick jag användning för mitt raclettejärn som jag bara använt typ 1 gång förut. Vi hade kokt nypotatis, kapris, mjölksyrad gurka & bresaola till racletten. Jättegott var det! Osten luktar ganska illa, men smakade inte som den luktade som tur var :-D.

Sen tittade vi på Labyrinth på TV. Det var evigheter sen jag såg den. Den var ju jätterolig :-).
Efter kalaset kom Elliott hem till oss och vi hade köpt de jättestora ostbågarna som vi fick hos Camilla förra helgen. Så himla goda! Och vi tittade på Dumma mig 2, den var lika bra som alltid. Undrar just hur många gånger jag har sett den?

Jag hade väldigt svårt att sova så jag la mig hos Elliott och han snusade så sött så jag fick sovit några timmar i alla fall. Förstår inte varför jag har såna enorma sömnproblem nu för tiden. Blir ju helt slut av att sova så dåligt.

Söndag 6/3
Jag jobbade större delen av dagen, med en liten paus då jag bakade citronkaka. Den är himla god! Hittat ett riktigt bra recept. Åkte hem till Joakim på kvällen. Vi åt pasta med räkor, vitlök o parmesan och så hade han gjort citronsorbet toppad med en smält sockerfigur med lakritssmak. Det var mumsigt! Och sen åt vi min citronkaka också... hehe.

Måndag 7/3
Jag tog tåget till jobbet. Joakim hade gjort lite iskaffe som jag fick med mig. Så himla gott! Och snällt att fixa till mig så tidigt på morgonen. Han är så söt som stiger upp innan jag ska gå upp och fixar så jag får med mig iskaffe, eller så gör han lite te så att vi kan dricka te och prata lite innan jag går iväg. På tåget får man lite extra jobbtid eftersom där finns wifi. Så det är ju bra.

Sötnosvovven, var svår att ta en bra bild på...
Måndagen på kontoret gick väldigt fort, satt med bokslutsgrejor och det var så himla mycket att göra. Jag passade Heimi också då Michael var i Köpenhamn. Heimi är så himla snäll och söt! En supertrevlig vovve!

På kvällen åt vi middag i kollektivet, det var tacobuffé men utan ost och utan gräddfil. Det var gott men jag fattades gräddfilen och Elliott saknade osten :-).
Tacos i kollektivet
Ida följde med hem för att leka med Elliott, det var länge sen de lekte så det var ju lite skoj. När de lekt klart så ville Elliott sova hos Michael. Jag åkte hem till Joakim.

Tisdag 8/3
Det var hur mycket som helst på jobbet och jag kände mig helt överstressad. Hann precis hem och mata katterna innan det var dags för meditation. Jag sprang också snabbt över till Elliott och sa hej. Han hade med sig både Noah och Philip hem och Ida var också och lekte med dem, de byggde lego. Jag skyndade iväg till Marie för meditation. När vi skulle börja meditera så kändes det nästan som att jag inte kunde få luft så stressad jag var. Men sen slappnade jag av och fick en riktigt bra meditation och efteråt kändes det helt annorlunda och mycket bättre i kroppen. Så det var guld! God fika och bra delning efteråt. Slutade inte förrän efter halv tio så det var bara att åka hem och nanna.

Onsdag 9/3
På onsdagsmorgonen körde jag och tvättade bilen och sen lämnade jag in den på service. Michael har snart köpt egen bil och lånade den så han kunde köra till verkstaden också och skjutsade mig till jobbet efteråt. Snällt! Blev jättedyr service, men det var det säkert värt.

Jag hade en väldigt trevlig lunch med mamma, vi åt sushi på Kohai. Det var jättegott!
Lunchen, mumsig!
Tiden rusade iväg som den alltid gör när vi träffas :-). Gick till kontoret och jobbade efteråt. När jag kom hem så frågade om jag kunde få mat i kollektivet (hade inte satt upp mig) men de trodde inte att maten skulle räcka så det gick inte. Men sen kom Michael upp med en tallrik till mig, för det hade blivit mat över. En halvtimme senare kom en annan i kollektivet också upp med en tallrik till mig, hehe. Så det blev mycket mat :-D. Elliott sov hos mig och vi la oss tidigt, men jag gick upp och jobbade lite efter att han hade somnat.

Torsdag 10/3
Michael och jag lämnade Elliott på skolan och sen jobbade jag. Hade telefonmöte gällande årsbokslutet och sen hade jag hur mycket som helst att pilla med för att försöka få rätt på finska momsen. Blev många mail till Finland... Stackars Diana som jobbat där skulle ha slutat i februari men har blivit tvungen att fortsätta lite till då jag inte har tillgång till skatteverket och fortfarande har en del frågor gällande bokföringen... Tur att hon kunde fortsätta säger jag!
Jag höll på att reda ut momsen och hur den ska bokas & redovisas resten av dagen. Eller rättare sagt hur jag ska bygga upp momsrapporten med alla konton osv. Åsa och Åsa hjälpte mig att tänka :-). Det blir lite lättare när man kan bolla frågorna så det var jag tacksam för. Jag kom hem vid halv fyra och fortsatte jobba hemifrån. Mango låg bredvid.
Bästa platsen tycker Mango, att ligga på skrivaren.
Moster Annika tittade in och det var kul! Trevligt med spontanbesök :-). Hon gick hem när jag skulle på styrelsemöte. Det var ganska snabbt avklarat, tror bara det tog en timme. Sen gick jag över till Elliott o Michael och de hade mat över så jag fick stekt ris med grönsaker och friterad kyckling. Det var mumsigt! Jag sa godnatt till Elliott och sen gick jag hem och jobbade till mitt i natten...

Fredag 11/3
Vaknade av en katt som ville gosa.
Mangomys
Jag jobbade med Finlands bokföring mest hela dagen, inte moms utan mer fakturor, utbetalningar och annat mög. Jobbade tills det var dags för mat i kollektivet. Det var lammstek (som varit i ugnen i hur många timmar som helst och sen grillats) och till det var det rotfrukter och tzatziki. Jättegott! Och roligt var att Beckafamiljen också var där så jag satt och pratade lite med dem och Josephine lekte lite med Elliott. När maten var klar och Josephine skulle hem så gick jag över till Michael och Elliott och vi tittade på ett avsnitt Ronja Rövardotter och åt lite (eller mycket) chips. Sen gick jag hem och jobbade. Jobbade tills mitt i natten (typ efter 01). Mycket jobb denna vecka, förhoppningsvis får jag undan så att det blir mer normalt nästa vecka.

Lördag 12/3
På lördagen gjorde jag lite bananpannkakor till frukost. Jag städade och hittade en massa kattleksaker bakom soffan. Bland annat Sweets favoritleksaksskruvar som varit försvunna länge. Passade också på att tvätta soffkuddarna, det var så mycket katthår i soffan så det kändes som att det var en bra idé! Putsade även ett fönster.

Sen åkte jag in till jobbet där jag träffade Helene. Vi gjorde en meditation och det var bra! Trevligt att träffa Helene som alltid. Vi bestämde att vi ska träna 10 min varje dag (typ mina ryggövningar, situps osv) och göra en avslappningsövning minst varannan dag. Sen ska vi redovisa det för varandra. Det behövs något som motiverar... annars blir det ingenting gjort. Vi gick även en runda i några affärer. Jag köpte ingenting, jo förresten, en bukett tulpaner. Jättefina!
Lördagstulpaner
När jag kom hem så lekte Elliott och Philip hemma hos Michael. Jag gjorde lemoncurd och clotted cream och sen kom Elliott och Philip hem till mig och vi hade lördagsmys och åt ostbågar o chips och tittade på film. Det var mysigt. De fick spela lite på datorn också innan Philip gick hem. Elliott sov hos mig.

Jag hade inte träffat Joakim i veckan för han var förkyld med feber. Mycket tråkigt men samtidigt bra tajmat i och med att jag haft så sjukt mycket att göra. Så det har ju varit skönt att kunna jobba undan en massa.

Söndag 13/3
På söndagsmorgonen bakade jag scones. Testade en ny sort - havrescones. De var jättegoda, mycket saftigare och luftigare. Gjorde en vanlig sort också. Men havregrynsvarianten ska jag göra fler gånger.
Vanliga scones, clotted cream o lemoncurd
Catta och Nea kom hit och åt frukost med mig och Elliott. Det var mysigt! Elliott o Nea satt och spelade ipad tillsammans efteråt.
Ipadsmys
Sen kom Philip hit och han och Elliott gick över till Michael efter en stund. När Catta o Nea skulle hem så gick jag med och åkte och handlade. När jag kom hem bakade jag en morotskaka. På seneftermiddagen åkte jag hem till Joakim som inte var helt frisk än. Jag lagade mat (chicken tikka masala) och det blev gott. Sen åt vi morotskakan (vilken var jättegod) och tittade på TV. Joakim gjorde lite iskaffe också, det var så gott. Mums!

Måndag 14/3
Som tiden flyger iväg. Det är ju knappt att jag hinner med :-). Jag hade en iskaffe med mig i bilen på vägen till jobbet. Jag råkade sätta i halsen och hosta så det kom iskaffe över hela ratten och fönstret... Hehe. Tur att jag hade papper i bilen att torka med.
På jobbet var det måndagsmöte och sen jobbade jag på. Lunchade med Michael och Torgny på Sultan Palace. Sen var jag så trött på eftermiddagen att jag åkte hem och la mig i soffan och vilade en stund. Sen satte jag mig att jobba igen.
Sweet som ofta ser lite sur ut på bild :-)

Nu har jag och Elliott gått och lagt oss och ska sova. Och det är skönt att ha bloggat ikapp. Ska försöka bättra mig framöver och skriva oftare.

2 kommentarer:

Petra sa...

Jag sover också sjukt dåligt (trots insomningstabletter) just nu! För mig är det mycket stressen som gör att jag vaknar efter några timmar och har svårt att sova vidare. Man borde ha ett mer stressfritt jobb alltså! :-)

Kattalena sa...

Jo, det är säkert så att det är stressen som ligger bakom... Stressfritt jobb låter skönt :-D. Undrar om det finns några sådana? Jag trivs ju väldigt bra och tycker att det är roligt, men det kan bli lite för mycket i kombination med allt annat man ska och vill göra :-)
Önskar att jag får rätt på sömnen snart. För att inte sova är jobbigt... Hoppas att du också får rätt på din sömn...