söndag, februari 28, 2016

Teater o överraskningskalas


Onsdag 24/2
Vi lämnade Elliott på skolan och sen var det jobb. Fullt upp denna dag som vanligt.
Hämtade Elliott och Philip på skolan och åkte sen hem och lagade mat i kollektivet. Det var mitt recept på lchf laxpudding som vi lagade. Väldigt snabbt och lättlagat och det blev mycket gott också. Vi hade sallad och bröd till. Vi hade även gjort en kikärtsgryta till vegetarianerna och lite pasta o köttbullar sen måndagen till en annan i kollektivet. Elliott och Philip åt pasta också, de gillade inte laxpuddingen så mycket. Elliott sov hos mig.

Torsdag 25/2
Elliott hade ledigt denna dag så Michael, Elliott och jag åkte till Espressohouse för lite frukost innan jag skulle till jobbet. Mycket god latte och scones var det denna gång. Mums. Elliott hängde med mig till jobbet när Michael tog en runda på stranden med Heimi. Jag jobbade på så mycket jag kunde och hade möte med chefen om det ena bolagets bokslut. Det hade vi i stort sett hela dagen och vi kom också väldigt långt med detta. Tog lite tidigare lunch och åkte med Michael och Elliott till Tacobar på mobila. Efteråt gick jag tillbaka till kontoret, så fick jag röra på mig lite denna dag då det i alla fall tog typ en halvtimme att gå.

Praktikanten på kontoret hade bakat morotskaka till fika för att Mats fyllt år dagen innan. Så gulligt av henne. Den var supergod, åt flera bitar :-D. Vid 17-tiden hade i stort sett alla gått hem och då kom mina föräldrar med massor av sushi. Lite senare dök även Uffefamiljen upp och vi åt sushi på mitt kontor. Det var jättegott! När vi ätit klart gick vi till Operan och såg "My fair Lady". Det var evigheter sen jag var på Operan. Så det var skoj att komma dit, var en mindre salong än jag mindes den :-). Det var kul att gå på teater och bra musik. Tog tåget hem efteråt.
Fick jättefina blommor av Joakim, han hade bundit dem själv :-). Blev jag mycket glad för!
Mycket fin o vårig bukett
Fredag 26/2
Åt frukost hemma (upptinade nattjästa bullar) och åkte sen in till jobbet. Det var så mycket att göra denna dag att jag blev alldeles trött och orkade inte ens stressa över det. Jag träffade mamma på lunchen och vi gick till "Småland" och fikade. Jag tog en rågmacka och en rabarberdricka. Drickan smakade inte alls som jag förväntade mig, väldigt osöt. Men jag vande mig och den var faktiskt ganska god efter ett tag :-D. Det var jättekul att fika och mamma hade köpt jättefina tulpaner i olika färger som jag fick. Älskar tulpaner!

Jobbade vidare och sen kom Michael och Elliott (som hade ledigt) och hämtade mig. Vi åkte hem och så var det dags för matlagning i kollektivet. Det var mest Inga och jag som lagade maten. Balsam o olivmarinerad fläskfilé med potatisgratäng och så hittade jag på en balsamvinägersås baserad på kalvfond o rött vin, plus att vi hade oliver o sallad till. Det blev lite stressigt så det var precis att vi blev klara tills det var dags att äta. Gott blev det alltihop så det var ju trevligt.
Inga hade bakat en supergod chokladkaka till efterrätt. Ena halvan av kakan var gräddad smet och andra halvan var ogräddad smet som blev som frosting. Samma smet till båda delarna, lite ovanligt och gott!

Michael skulle på konsert i Köpenhamn så Elliott o jag passade Heimi. Joakim kom när vi var klara med diskning och sånt efter kollektivmaten. Vi tittade på film (Hotell Transylvania) och åt chips o dipp. Heimi var superduktig och låg mest och sov efter att ha försökt busa lite med katterna. Mango vill gärna vara nära, men inte för nära för då fräser han.
Mango kollar in Hemi på säkert avstånd, Heimi kunde inte bry sig mindre...
Nattade Elliott och han somnade snabbt.

Lördag 27/2
Elliott vaknade ganska tidigt och vi gick upp och åt varma mackor till frukost. Elliott spelade spel. Jag o Joakim tittade på en film på Viaplay. Det var skönt med en lugn förmiddag. Sen kom Inga från matgruppen och plingade på. Det visade sig att någon skulle ha kalas i matsalen ikväll så vi blev tvungna att gå ner och städa efter matveckan direkt. Egentligen skulle vi gjort det på söndagen. Så det var bara att gå ner. Michael kom också ner och städade så vi var 3 st och det gick ganska snabbt.
Elliott gick över till MIchale och passade Heimi under tiden.

Åkte in till stan och gick en sväng, köpte present till Jonas som fyllde år dagen innan. Så svårt att komma på vad man ska ge, köpte kaffe på kafferosteriet och en hasselnötskaffe, han gillar kaffe.
Körde hem och jobbade en stund. Åt middag med Michael och Elliott. Sen pratade jag med Annika Höglund i telefon och sen var klockan jättemycket och jag hämtade Elliott och vi åkte till Camilla där Josefine ordnat ett överraskningskalas. Det var tre personer ytterligare där, plus Jonas och Josefine som hade fixat ostbricka och annat smått o gott att tugga på. Jättegulligt!

Camilla kom hem och blev väldigt överraskad och jätteglad! (hon älskar överraskningar). Så det var skoj! Elliott tyckte om ostarna och lassade på hur mycket kex som helst på sin tallrik också...
Katten var gosig och låg hos Elliott
Söndag 28/2
Idag är det söndag och jag har mycket att bita i, speciellt jobbmässigt. Vi får se vad jag bestämmer mig för att göra idag. Det behöver städas och tvättas och jobbas och det är möte kl 12 och jag måste fixa en årsredovisning till revisorn för kollektivet idag. Men jag vill också ta det lugnt idag så vi får se hur det blir med allt.
Tulpanerna jag fick av mamma är jättefina
Skönt att ha haft helg i alla fall, imorgon är det en ny fullmatad arbetsvecka då jag ska försöka få klart årsbokslutet i alla bolagen... 

Inga kommentarer: