tisdag, februari 02, 2016

Summering :-)

Fredag 22/1
Efter jobbet körde jag och hämtade Elliott på skolan och vi åkte hem till mina föräldrar. Vi julfirande med Uffefamiljen och till mat bjöds vi på min favoriträkgryta och den var lika god som alltid! Vi fick korsord att lösa av pappa. Jag blev klar först och letade upp min julklapp som var ett paket toffifee. Så gott! Elliott fick ett eget korsord han också och han fick godis som julklapp :-D. Uffe och Anna-Carin gav oss en biljett till "My fair Lady" på Malmö Opera. Ska bli skoj! Till efterrätt åt vi marängsviss och det var mumsigt mumsigt! Så det var en väldigt trevlig kväll!

Lördag 23/1
Elliott och jag var hemma och pysslade på förmiddagen. Sen fick han följa med Philip och hans mamma på bio, de såg Starwars. Michael och jag åkte in till Limhamn för att handla lite. Jag köpte en grillpanna i gjutjärn på Ica. Köpte entrecôte som jag tänkte testa att steka i denna. Michael o Elliott kom och åt hos mig och vi hade klyftpotatis, aioli och god sås gjord på min hemmagjorda buljong till det hela. Mycket nöjd var jag för det blev gott alltihop.

På kvällen skulle jag på picknickteater på Victoria. Jag som är tidsoptimist blev lite sen och missade bussen. Michael var jättsnäll och skjutsade in mig till stan. Vi såg "EN HYLLNING TILL DJANGO REINHARDT MED GUSTAV LUNDGREN TRIO & ANTOINE BOYER" och det var himla bra! Jag var där med Helene och Torkild + tre kompisar till dem. Alla hade vi med godsaker som dukades fram. Hur mycket gott som helst. Torkild hade gjort en inläggning till oliver (citronsaft, vitlök, rosmarin och salt) och de var väldigt goda!
Några av våra framdukade gotter
Det var jättebra gitarrspel och en rolig kväll! Kul att göra någonting med Helene, det är inte så ofta vi hittar på saker tillsammans. Vi brukar oftast fika :-). Efter det hela tog jag tåget till Joakim.

Söndag 24/1
Jag fick sova ut ordentligt och sen drack vi lite te och när vi blev hungriga gjorde vi lunch. Det blev friterat fläsk med en sötsur sås på ingefära, paprika, morot och lite annat. Det var väldigt gott! När vi ätit gick vi en sväng på köpcentrat och jag köpte en ny ryggsäck då min gamla gått sönder. Sen tog vi tåg o buss hem till mig. Elliott kom över till oss på kvällen. Vi tittade på ett naturprogram på tv som var roligt. Sen nattade jag Elliott.


Måndag 25/1
Jag jobbade hemifrån på förmiddagen. Joakim var kvar tills jag skulle in till kontoret (efter lunch). Vi passade Heimi på förmiddagen och det gick hur bra som helst att ha vovven tillsammans med katterna. När det var lunch tog vi tåget till Triangeln och gick till Möllan och köpte kokosnötter. Kokosnötter som är vita och mjuka och ska skalas.
Så här ser kokosnötterna ut
Saften som är i dem är väldigt god men själva kokosen smakar nästan inget och är alldeles geléaktig.
Joakim gör lyktor av kokosnötterna när de är skalade och urgröpta. Jag ska också få lära mig att göra sådana. Han åkte hem till sitt och jag gick till kontoret och jobbade.
Heimi jobbade också lite hos mig denna dag
Efter jobbet hämtade jag Elliott, Philip och Noah på skolan och de lekte alla hemma hos Michael.

Tisdag 26/1
Efter jobbet var vi på eko inbjudna av revisorn att se Redhawks hockey på Arenan. De hade samlat ihop alla revisorer vi jobbat med under de 16 år som PGM har funnits. Inte alla kunde komma, men det var himla kul att träffa de som kom :-D.
Vattentornet var så fint turkost denna kväll
Vi satt i en mysig loge och fick pyttipanna till middag. Efteråt fanns det kola, kakor och chips :-D. Vi kollade på hockeymatchen som jag faktiskt tyckte var jätterolig att se! Perioderna gick snabbt och introt var kul med eld och annat när spelarna åkte ut på plan. Roligt också att både chefen och Josefin var så taggade och gillar hockey :-). Båda tyckte dock att det var en dålig match om än Josefin var glad då hennes lag vann (Linköping).

Onsdag 27/1
Jag var hos kiropraktorn igen denna onsdag och jag var fortfarande mjuk i ena sidan av nacken men den andra var väldigt stel så han försökte mjuka upp den och lyckades nästan men inte helt. Det kändes bra efteråt. Ska dit nästa onsdag igen. Huvudvärken är i stort sett borta, det kan både bero på kiropraktorn, muskelavslappnande piller och diklofenak. Jag lunchade med mamma på Beebar. Jag tyckte det var gott men mamma var inte lika imponerad, men det var väldigt trevligt och salladen är alltid toppen! Och sen något av det bästa är kakan man får till efterrätt :-D.
Heimi slappade i min soffa när jag passade honom på jobbet, sååå fin!
Efter jobbet hämtade Michael o jag Elliott och Philip som skulle leka hos Michael. Michael fixade tacos (och jag lite grönsaker till det) och så åt vi allihop hos Michael. Det var mycket mumsigt! Han hade gjort en grymt stark guacamole som barnen och jag smakade och höll på att brinna upp av. När barnen hade lekt klart kom Elliott hem till mig och vi la oss ganska tidigt och sov bra båda två.

Torsdag 28/1
Vi var på utvecklingssamtal på skolan. Elliott var också med. Det var roligt och väldigt positivt. Elliott fick svara på en massa frågor som hade med hur han känner sig i skolan att göra. Fröken sa att han är så duktig och snäll. Han är väldigt bra på att läsa och räkna och hjälper gärna andra. Han får svåraste böckerna att läsa för att han inte ska få tråkigt. Allt var så fint och positivt. Kul!

Efter jobbet åkte jag hem till mina föräldrar som hade hämtat Elliott på skolan. Där bjöds vi på tacos och det var så himla gott! Mums!!! Tacos kan man äta varje dag! :-D

Pappa hade gjort en massa utskrifter och samlat ihop info om olika grekiska öar och hotell med vattenland. Så roligt! Och vi tittade och valde och hittade ett hotell som var billigare än de andra och med ett stort vattenland. På Zakynthos och ligger mitt i en by alldeles intill stranden. Verkar toppen! Jättekul ju! Jag har varit på Zakynthos en gång förut för sisådär 14-15 år sen och minns det som att det var väldigt fint och mycket god mat där. Några bilder från hotellet nedan.



Jag fick jättefina tulpaner av mamma och färska räkor också. Joakim kom med tåget precis när vi skulle åka hem så vi plockade upp honom på vägen. Elliott sov sedan hos Michael. Jag och Joakim åt de färska räkorna som jag hade fått och de var supergoda. Vi fräste smör med vitlök, lite cayennepeppar o persilja och så vände vi räkorna i det och la det på stekta brödrundlar.
Jag fick en lykta som Joakim gjort till mig av den ena kokosnöten som vi köpte på Möllan.
Mango började käka på tulpanerna jag fick av mamma... hehe. Han är helt galen i tulpaner.

Fredag 1/2
Jag åkte hem från jobbet med tåg och buss denna dag och kom hem precis innan det var dags att gå ner och äta i kollektivet. Det var första gången i år som vi var där. Denna kväll var det grillspett (grillade ute) med potatisgratäng, grillade majskolvar och sallad. Det var himla gott och väldigt trevligt. Satt vid ett roligt bord (med trevliga människor) :-). Så det var lyckat. Michael gick upp till vovven innan efterrätten, men Elliott och jag var kvar och åt efterrätt också. En supergod ananaspaj med glass till. Elliott åt bara glass, han gillar inte ananas, men det gör jag! Mums! Blev sååå mätt.
Efter maten gick vi till Michael och tittade på Harry Potter. Jag lyckades kränga en massa chips med svampsmak också. Jättegoda! Men usch så mätt jag blev! Och jag var så trött så jag somnade mitt i filmen och Elliott tröttnade och ville göra annat. Så vi gick hem till mig Elliott och jag strax efter åtta och la oss ganska snart därefter.

Lördag 2/2
Michael kom över och åt frukost med mig och Elliott. Jag hade bakat scones vilket Elliott uppskattar mycket. Michael hade eget bröd med för han tycker inte om scones.
Vid 11-tiden åkte jag in till stan och träffade Helene. Vi var på kontoret och gjorde en meditation. Det var länge sen vi gjorde det senast, flera månader sen. Men det gick jättebra och efteråt gick vi tvärsöver gågatan och fikade på "Småland". Jättegod macka med brie och paprika tog jag. Trevligt ställe. Vi gick en liten sväng på stan också. Tiden rusade iväg som vanligt när man har det bra och plötsligt var klockan tre och jag skulle hem om innan jag skulle till Ingrid. Dessutom skulle Michael och Elliott ha bilen och åka till Happy Candy för lite lördagsgodis. Började bli lite tight med tid eftersom jag skulle till bokcirkelträff hos Ingrid kl 16... Så jag skyndade hem och gjorde mig klar och Michael o Elliott hann köpa godis och sen mötte jag upp Becka hos hennes mamma och vi åkte till Ingrid. Jag skrev att vi var lite sena och hon bara Ni ska väl komma kl 17? men det skulle vi ju inte för i inbjudan stod det 16, Hehe. Vi mötte upp Åsa utanför och kom hem till Ingrid som inte var klar då hon trodde vi skulle komma en timme senare :-D.

Vi fick supergoda krustader eller vad det heter med olika fyllningar. Vi bjöds på whiskey?marinerad kalkon med saltbakad potatis, sås, morötter och broccoli. Mycket gott!
Sen fick vi citrontiramisu till efterrätt. Och efter det dukades det fram en massa ostar och en supergod osttårta (varm brie med frukt o nötter på).
Mumsmumsiga osttårtan
Man kan säga att jag var mätt efteråt alltså... Vi pratade och tittade på foton som Becka tagit. Det var jättekul! Jag skjutsade Becka hem, tog hand om katterna och åkte sen hem till Joakim. Vi drack lite te och pratade.

Söndag 3/2
Fick lite sovmorgon vilket var välbehövt. Joakim dukade fram lite lunchgotter som vi mumsade i oss.
Mumsigt!
När vi ätit klart så körde vi till en keramiker som bland annat specialiserat sig på Raku. Det var jättekul att gå där och titta och keramikern berättade om olika tekniker och hur han tänker och gör. Jag köpte en jättefin tekopp som jag tycker mycket om. När vi strosat klart i affären åkte vi till Malmö och Emporia och handlade lite smått.

Hemma hos mig satte vi igång med en tvålproduktion. Man blandar kaustiksoda i vatten och låter det reagera, det var nog nåt fel med denna sodan för det blev hur varmt som helst och rökutveckling. Så vi fick ta ut det på balkongen o vädra :-D. Vi åkte och köpte ny kaustiksoda och gjorde ett nytt försök. Då gick det mycket bättre! Vi smälte kokosfett och mixade ihop det med sodan löst i vatten. Det blev en fin vit tvålmassa som vi hällde upp i formar. Nu står de och torkar. Det blev 20 tvålar, inte illa!

Jag hade tinat fryst ankbröst som vi gjorde pekinganka av. Jag stekte små bröd att äta den i och det var så gott alltihop. Vi åt och åt!
Ankan o dess tillbehör, mumsigt!
 Elliott kom över när det var dags för honom att nanna. Han fick smaka anka och tyckte om själva ankan och gurkan men inte brödet och hoisinsåsen. Jag nattade Elliott och just då kom pappa förbi med lite frukt som de fått och som jag fick, så snällt!

Måndag 1/2
Michael o jag handlade till måndagsmötesfikan och det var möte o ekomöte och på lunchen var jag på Beebar med chefen och det var gott. Efter jobbet hämtade vi Elliott och Philip och de lekte hos Michael. Jag städade undan lite och pratade i telefon och sen var jag så trött så jag ställde klockan på 20 min och la mig i soffan och somnade till en liten stund. När jag vaknade var det dags att gå över till Michael och äta med honom, Philip o Elliott. Vi åt lammstek med potatisgratäng, pepparsås och sparris till. Jättejättegott! Jag var mätt redan innan, för det var väldigt mäktigt på Beebar (och gott) men jag åt ändå massor av lamm också. Så jisses vad mätt jag var sen. Åkte in till soltemplet och gick på meditation och den var sååå energigivande och bra och jag hade inte varit där på flera månader så det var verkligen på tiden. Varje gång jag kommer dit så undrar jag varför jag inte går varje gång. Det är så avkopplande och så mysig fika efteråt.

Inga kommentarer: