lördag, juni 27, 2015

Kalas och kalas!

I förrgår fyllde morbror Olle år. Han firade det traditionsenligt och vi fick mumsiga tilltugg, paté med rödlökscumberland, varmrökt lax, jordgubbar och så mumsiga ostar.
Förtugg
 Mina föräldrar, Annika o Rolf var också där. Vi gick ner och spelade kubb vid en lekplats och vi spelade även lite kasta gris. Det var hur trevligt som helst! Och allting var jättegott! Jag fick även två presenter för att jag fyllt år, snällt!
Kubbspelande
När jag kom hem så marinerade jag oxfilé, ugnsbakade vitlökar och gjorde vitlöks/balsamicosåsen samt plockade undan lite innan jag gick och la mig. Eftersom jag hade ont i halsen åt jag upp nästan alla vitlöksklyftor när de hade kokt klart i såsen (skulle silas av när den var klar). Goda!

Igår hade jag semester för att hinna fixa inför att fira min födelsedag med Åsa, Jörgen, Becka, Hanns och Ingrid. Jag har gått o blivit förkyld eller något så jag hade jätteont i halsen och hosta. Men kände mig hyfsat pigg så det gick bra ändå. Som tilltugg när de kom hade jag mini-blinier med gräddfil, rödlök o löjrom + crostinis med tapenade. Sen till middagen så testade jag ett nytt recept på Citron- och pepparstekt oxfilé. Man kokte pepparn flera gånger och sen rostade man den torr i stekpanna och bortlade den innan man rullade in filén i den (efter att filen marinerats i citronskal och olja). Det blev gott! Jag hade amandinepotatis och den var ju väldigt god.
Och så gjorde jag favorit aprikos-såsen till också.
Man skulle göra potatistorn varvade med potatis och kronärtskockor i gräddsås. Men de där tornen var svåra att få till :-).

Jag fick massor av fina presenter, gardiner, solcellsslinga med gröna o vita bollar till balkongen, schampokaka och två väldoftande tvålar från lush och fina kökshanddukar. Jag fick Marmite också.
Och så fick jag tre stora blombuketter så jag har ett riktigt blomsterhav här hemma! Det känns väldigt lyxigt!

Vi åt och pratade och det blev sent, sista gästerna gick efter 03. Jag kom i säng 03.30.
Det var en mycket trevlig kväll!

Sen vaknade jag alldeles för tidigt och hostade en massa så jag kunde inte sova mer. Jag har supersvullna halsmandlar och hosta och är såååå trött. Så det får bli en vilodag idag.
Jag åt marmite på rostad macka till frukost och det var riktigt gott! Enligt Åsa får man starka naglar av marmite, så det hoppas jag på!

Min nya säng levererades häromdagen! Jag har just börjat packa upp den. Det ska bli spännande att prova den och se om den är så bra och skön som den verkar vara.

Idag har jag varit helt slut och hostat massor och haft ont i halsen. Så trist :-(. Jag sov en timme på soffan mitt på dagen. Det var välbehövt. Hoppas att det är bättre imorgon. Middag åt jag med Michael och Elliott och vi hade sill, kallrökt lax, potatis och romsås. Det var gott. Sen tittade vi på film och då var Ashley också med. Vi såg "Uppe på vallmokullen" idag. Den är söt.

Katterna har njutit av balkongen idag.

Mango
Sweet
Lite blommor o bär på min balkong

4 kommentarer:

åsa sa...

Tack så jättemycket för en trevlig kväll med god mat!!! Tråkigt att du blev förkyld... :(

Kattalena sa...

Tack själv Åsa! Det var jättekul att ha er här och vilka fina presenter och blommor jag fick av er!!!

Becka sa...

Tack Katta för en supertrevlig kväll. Vilken avancerad mat du hade fixat. Blir helt stressad av att det är min tur nästa gång 😱. Tråkigt att du blivit mer sjuk, men roligt att nya sängen var bra.

Kattalena sa...

Tack Becka! Det var jättekul att ha er här! Och tack för alla fina presenter och blommor! Middagen var egentligen inte så avancerad :-).Jag tog receptet för att det verkade gott och var beskrivet i detalj hur man skulle göra, jag är urdålig på planering själv. Behöver en ram att hålla fast vid. Det är ju ingen prestationstävling, vi ska bara ha trevligt! Så känn absolut inte så! Men jag hörde att du var sjuk dagen efter, det lät ju verkligen inte roligt :-(. Stackars dig!