fredag, april 03, 2015

Nu är det påsk!

Veckan har gått väldigt fort, och helgen dessförinnan också! Så det blir ännu en sammanfattning...

På lördagen var Elliott och jag på simskolan, sen på Emporia och efter det åkte vi till Annika för att fira hennes födelsedag! Där var Rolf, mina föräldrar, Olle, Ludde, Aline och Marianne också.
Vi bjöds på mumsmumsiga tilltugg innan maten, från diPenco.
Fint dukat
Middagen bestod av grillade lammracks och entrecote med potatisbakelse, sallad, tzatziki och aprikossås. Väldigt gott!
Grillmästaren
Elliott fick hjälpa till att bära in kött från grillen och det tyckte han var väldigt roligt :-). Vi löste quiz och Elliott läste upp svaren. Vi lekte gissa saker på olika bokstäver och hade en mycket trevlig kväll! Vi var hemma mycket sent och Elliott somnade i bilen. Vaknade när vi gick till lägenheten och hann med att borsta tänder innan han gick in i rummet och somnade som en stock.

Trots att han la sig sent var han uppe halv sju på söndagen :-). Vi skulle åkt hem till Camilla men hon var förkyld så det blev inställt. Det var skönt för jag behövde en hemma-dag. Det var trädgårdsarbete i kollektivet och Elliott o Michael var ute och fixade. Jag körde några säckar till komposten, det var vad jag bidrog med :-). Vi lagade en sallad med kyckling och teriyakimarinad till middag. Jag lyckades tappa marinadskålen så det skvätte ut över typ hela köket och golvet och trots att jag moppade golvet 4 ggr var det fortfarande klibbigt efteråt. Suck! Men jag gjorde en ny marinad efter att ha städat bort den gamla och det blev en god sallad.
Det var Dexters sista dag hemma hos Michael så Elliott ville sova där.

På måndagen var det jobb och Michael körde iväg till Motala med Dexter. Jag var hos sjukgymnasten på eftermiddagen och när jag slutat jobba tog jag tåg och buss till skolan för att hämta Elliott. Jag hämtade samtidigt som Idas mamma och Ida följde med mig och Elliott till Ica för att handla lite mat. Det blev tagliatelle med halloumi och prinskorv. Ida följde med oss hem och åt med oss och sen lekte de. Michael kom hem trött efter 10 timmars bilkörning, då ville Ida och Elliott leka där istället, vilket de fick. Jag satte mig och kollade på "Jordskott". Den var bra!

På tisdagen jobbade jag halvdag på kontoret och hemifrån på eftermiddagen. Sweet var mycket störd över att jag ställt fack på skrivbordet där han brukar sova.
Sweet tyckte absolut att han skulle klämma sig in i facket och lyckades nästan, men det hann jag inte få med på bild :-)

Sen blev han glad då han fångade ett byte!
Jag hämtade Elliott och hans kompis Alex. De lekte och hade roligt. Vid halv sex gick vi över till Michael som gjort hamburgare och jag fixade sallad och andra tillbehör. När vi ätit så gick jag hem och tömde kattlåda och gav katterna mat så jag kunde vara borta några timmar. Skjutsade hem Alex och åkte sen till ett ställe jag inte varit på på länge för att vara med i en liten meditationsgrupp. Det var så kul för det var två stycken som jag gått på kurs med innan som var där och vi var bara 5 stycken och det var en himla bra meditation. Det är det enda stället som har analys och diskussioner efteråt kring vad alla upplevt i sina olika meditationer och det har jag verkligen saknat! Även om mitt vanliga ställe är jättebra, så är det inte någon analys efteråt och den ger så himla mycket. Hoppas hon ska ha detta fler gånger, det verkade nästan så :-D.

På onsdagen var vi och tittade på en lokal med jobbet. Den var så himla trevlig! Den hade varit perfekt för oss. Ljus och luftig med stora rum och mysigt med ett kök mitt i. Alla rum låg typ runt köket. Tyvärr väldigt dyr... men där hade jag velat jobba! Mitt på gågatan...

Efteråt var jag hos sjukgymnasten och fick akupunktur och det hjälper för stunden men sen går det tillbaka. Hon tror att det är en inflammation jag har och jag bör ta en diklofenak-kur... och så tycker hon att jag ska gå och få massage då mina muskler är spända. Jag fick ett namn och lovade att kontakta denna massörska. Så det får jag ju göra. Kan ju höra vad hon säger om det hela. Men det är dyrt med massage, så jag hade ju hoppats att sjukgymnasten kunde massera istället :-(.

Skulle lunchat med Åsa och Becka, men Åsa var sjuk och Becka hann inte med. Så istället åkte jag hem och jobbade hemifrån. Det var försäljning idag och det tog typ hela dagen... Så det blev inget annat gjort. På kvällen åt vi i matsalen, köttfärslimpa med svamp och bacon tror jag det var och det var gott. Även Elliott gillade det och åt massor. Vi gick hem till mig och Elliott sov hos mig.

Igår var det skärtorsdag och jag tog ledigt från jobbet. Elliott var hemma från fritis. Jag och Elliott förberedde kvällens prinsesstårta och spelade lite spel och sen städade jag och fixade. Ida kom och lekte redan kl 10 och vid 12 så åkte vi till Emporia och åt lite lunch. Ida hängde med. När vi ätit klart så fick de leka lite i leklandet och Idas mamma som jobbar där slutade precis då och åkte med oss hem. Ida och Elliott fortsatte att leka här tills sen eftermiddag. När Ida gick hem så gick Elliott över till Michael och jag gjorde klart middagen inför kvällens påskmiddag med mina föräldrar.

Elliott kom tillbaka en liten stund senare och vi gjorde klart det sista med maten. Mina föräldrar kom och vi åt en massa god mat (liten sill-, ägg- o laxtallrik, blinier med gräddfil och rom till förrätt, marinerad lammrostbiff med sötpotatissallad och rosmarinsås till middag och sen tårta till efterrätt).
Tårtan
Vi tittade på bildspel på TVn och några filmer på Elliott från när han var liten, vi spelade Svartepetter och gissade länder mm på olika bokstäver och hade en mycket trevlig kväll! När vi var jättemätta så åt vi även lite ost :-D. Jag fick en jättefin orkidé och en stor bukett tulpaner samt toffiffée.
De fina tulpanerna
Blev jag väldigt glad för! Så mysigt med blommor, speciellt nu när det är långhelg och man får vara hemma och njuta av dem! Elliott fick ett mega-påskägg med godsaker i. Det har vi ätit av idag, mums!

Idag är det torsdag och vi hade storfrukost med blandannat äggröra, bacon och stekt potatis. Michael spenderade hela dagen med att städa (eller sanera sin lägenhet från hundhår). Jag hjälpte honom att tvätta fönstren, det tycker jag är ganska kul :-).

Elliott och jag har sedan spenderat hela dagen tillsammans och vi cyklade till en lekplats i den fina vårsolen. Det var riktigt skönt att sitta i solen och titta på Elliott som sprang två varv runt den stora gräsplanen. När vi kom hem åt vi lite pasta med pesto och resterna av gårdagens lamm till lunch.
Elliott och jag spelade flagg-spelet (herregud vad han kan många flaggor, dvs länderna och huvudstäderna som hör till, där ligger jag verkligen i lä... men jag lär mig någon flagga här och där i alla fall). Sen var jag så trött så då vilade jag en stund medan Elliott spelade iPad.

Ikväll kommer Elliotts kompis Erik + hans föräldrar och äter tacos. Det börjar nog snart bli dags att fixa lite till det.

Glad påsk önskar jag och hoppas att vårsolen stannar kvar hela helgen!
Lägg till bildtext

2 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Så fin Påskekake med egg på, sikkert veldig god også. Og de tulipanene var vakre, en utrolig fin farge.
God Påske til dere også :-)

Kattalena sa...

Tack snälla! Mycket god tårta faktiskt, som jag ätit av nu i tre dagar :-)