måndag, november 03, 2014

Och så har en vecka redan gått! Katterna börjar bli hemmastadda

Ja, här har inte blivit mycket skrivet. Det har varit en vecka fylld av jobb, från morgon till kväll (eller natt) och jag känner mig lite sliten. En hel del annat har trots detta ändå hunnits med.

Lördag:
De två underbara små kattungarna kom hem till oss på förmiddagen. Lite rädda var de och låg mest och tryckte under sängen :-). Men så himla söta!!!
De två fina gosingarna
Mango var den som först började gosa och se ut att trivas. Sweet var mer skygg.
Elliott var på kalas på dagen, på busfabriken, Michael var med honom där. Jag var hemma och jobbade. På kvällen firade jag, Hanns och Becka Åsas födelsedag. Vi fick jättegod fördrink och mumsiga tilltugg med Brillat Savarin på.
Presenten vi gav till Åsa - kristall-karaff o glas
De hade gjort så fint  med massor av tända ljus och tjusig dukning. Vi blev bjudna på en riktig festmiddag som alltid! Jättegott var det och vackert upplagt!
Toast Skagen - mumsig förrätt.
Friterad camenbert.
Vovvarna var så himla söta! Snälla och lugna. Fick dock höra Dixies ylande! Det har jag hört talas om innan så det var lite skoj att få uppleva "live" :-D.

Michael och Elliott var snälla och var hemma hos mig och katterna hela kvällen för att hålla dem sällskap. Jag trodde ju de skulle komma först nästa helg, så hade inbokningar både lörd & söndag kväll.

 Söndag:
Söndag morgon vaknade jag ganska tidigt och kunde inte somna om. Hade sovit dåligt fre-lörd och nu även lörd-sönd så jag var sjukt trött, nästan så jag mådde fysiskt illa av det. Men jag pallrade mig upp och förberedde för simkurs och Elliott och jag åkte iväg och det var en himla bra kurs. Han fick rätt på bentagen i bröstsimningen och dök från kanten (från huk-sittandes) framåt ned i vattnet. Först tyckte han det var jätteläskigt och sen ville han inte sluta :-D. Vi åkte till Ikea efteråt och åt deras frukostbuffé. Mysigt! Handlade lite smått också när vi nu var där. På eftermiddagen var Elliott på Noahs kalas. Vi hade ett extrainsatt styrelsemöte och sen även matmöte.

Vid 17-tiden kom mina föräldrar hit och fick träffa kattungarna och de var jättesnälla och passade dem medan Michael, Elliott och jag var hemma hos Eriks föräldrar på middag. Vi bjöds på kinesisk fondue. Spännande!
tillbehör till fonden
Ännu mer tillbehör!
Roligt med schezuan peppar, har en sån speciell tinglande smak när man får det på tungan! Vi fick spettkaka till efterrätt. Elliott och Erik lekte och skrattade och snackade hela tiden. Kul att de fick träffas. Vi gick hem närmare halv nio och mina föräldrar hade ätit pizza och sällskapat med katterna hela kvällen. Jättesnällt! Elliott sov hos mig och när mina föräldrar hade gått hem så gick vi och la oss. Jag satte mig och jobbade när Elliott somnat och la mig allt för sent.

Måndag:
Bara jobb jobb och jobb. Jobbade hemifrån från morgon till sent på natten. Pappa var här och byggde på ramen till in-nätning av balkongen. Han tog på sig det projektet vilket jag är himla tacksam för! Skulle jag gjort det hade det typ aldrig blivit gjort. Jag skulle inte ens veta var jag skulle börja...

Tisdag:
Också bara jobb, med paus för styrelsemöte i kollektivet mellan 18-20. Jobbade både på jobbet och hemifrån. Pappa var här och fixade med balkongen.

Onsdag:
Jobbade hemifrån och jobbade på som en liten gnu.
Funderar på om han ska heta "Bus" istället för Sweet :-D
Pappa var här och fixade på balkongen. Mina föräldrar hämtade Elliott och jag jobbade här hemma och kom till mina föräldrar först vid halv sju. Där bjöds vi på supermumsiga tacos! Och vi kollade på TV. En skön och avslappnad kväll. Jag var dock helt snurrig i bollen och när någon sa något till mig så glömde jag nästan genast bort vad de sa :-). Tror jag var något utmattad. Elliott och jag åkte hem framåt nio och Elliott gick över och sov hos Michael. Jag var alldeles slut i huvudet, men jobbade ändå lite till när jag kom hem.

Torsdag:
Jobbade heldag på kontoret och satt i möte med TS på eftermiddagen. Helene tittade upp på jobbet efter sitt jobb. Vi gjorde en gemensam meditation och det var jättebra som det alltid är! Vi pratade ikapp och uppdaterade oss kring allt som hänt sen sist vi träffades. Sen åkte jag hem. Elliott sov hos mig. Jag jobbade när han hade lagt sig.
Gosekatter
Fredag: 
Jobbade hemifrån och på lunchen var jag på taktil massage för första gången. Det kändes bra! Men jag var helt frusen efteråt, för där var så kallt... Sen åt jag lunch med Michael på ett sushiställe i Limhamn, tog en macka med ryggbiff. Den var god. Hämtade en peewee kattlåda som jag beställt på nätet. Pappa var här och fixade med balkong-innätningen och jag hämtade Elliott tidigt på förskolan. När jag kom dit tittade de på "bio" en vampyrfilm. De hade ätit chokladspindlar med godisben som de hade bakat dagen innan. Kul! Halv fem åkte vi in till Lund och bjöds på gåsmiddag hos Annika & Rolf. Där var mina föräldrar, Berit, Olle, Ludde och Aline också. Mycket, mycket gott och trevligt! Elliott fick fina presenter, 10 st häxfingrar som lyser i mörkret, 1 Kalle Anka tidning, en fin fladdermus att hänga i taket och godis. Fingrarna var en riktig hit! Dem ville han visa Michael direkt när vi kom hem :-D. Elliott sov hos Michael. Jag packade upp peeweelådan och den var sönder :-(. Så jag mailade och reklamerade den.

Lördag:
 Vaknade tidigt och jobbade meddetsamma. Elliott kom över och vi städade undan lite innan vi åkte och hämtade mamma. Vi var på konsert och såg Mora Träsk. Elliott tyckte det var toppen! Efteråt stannade Elliott kvar hos mamma och Berit (som var hos mina föräldrar). Jag åkte hem för att jobba vidare. Pappa kom över och vi diskuterade balkongprojektet och han jobbade på. Jag jobbade så mycket jag kunde tills Elliott kom hem. Mamma och Berit kom hem med honom och passade på att hälsa på katterna. Moster Annika kom också in om en liten sväng. Det är kul med besök! Det blev ingen fika denna gången, de skulle hem och äta Thaimat. När de hade åkt hem så jobbade jag vidare. Pappa var kvar en stund till och satte fast en bräda på balkongen.

Elliott kom över och visade sin skelettdräkt som han fått av Michael och han blev lite besviken att alla hade åkt hem :-). Han ville att alla skulle få se den. Han gick hem till Michael igen och jag jobbade vidare. På kvällen tog jag en paus och vi åt lite ostar och tittade på film. Vi såg "Spirited away". Den har jag sett en gång för länge sen men jag kom absolut inte ihåg någonting av den! Den var bra tyckte jag, lite läskig och väldigt ovanlig. Jag gillar de där japanska filmerna, även om de ibland är obegripliga och har konstiga slut. Efter filmen sov Elliott här och när han somnat gick jag och jobbade igen. Det har varit jobb alla "lediga" stunder. 

Söndag:
Elliott och jag var uppe halv sex, han vaknade och var pigg då, det var inte jag. Vi fixade frukost och Michael kom över. Sen åkte Elliott och jag på simkursen. Denna gången fick Elliott rätt på både arm och bentag i bröstsimmen och fick även lära sig crawla. Han dök från stående och lyckades simma en liten bit utan hjälpmedel (skumgummikorvgrej). Spännande det här! Det går fort framåt nu! De är bara 3 stycken i hans grupp. Jag avskyr att duscha och klä om i detta sunkiga omklädningsrum. Det är helt öppet in till duscharna och de är placerade mittemot den genomskinliga bastudörren. Om någon sitter i bastun så kollar de rakt in i duschen. Och det är blött på golvet och överallt. Men vad gör jag inte för att Elliott ska lära sig simma? Väl i poolen är det roligt, det är innan och efter som känns väldigt jobbigt för mig.

När vi simmat klart så åkte vi till Espressohouse och fikade. Elliott på ägg- och kaviar macka. Vi var hemma kl 11 för då var det matmöte igen, vi slapp handla denna vecka. Så efter mötet gick jag upp och jobbade. Elliott var hos mig och satt bredvid och löste matte-tal i sin mattebok. Michael var ute och gick en långrunda med några i kollektivet. Ida kom över och lekte med Elliott så jag passade på att jobba så mycket jag kunde. Tog en liten paus och åkte in till kontoret och träffade Helene på en meditation, vilken var välbehövd. Sen åkte jag hem igen och handlade lite på vägen. Kände mig oerhört stressad!!! Inte nyttigt det där, att ha en så stressig tillvaro. Men det får jag se till att ändra på. Hur som helst så hade Michael fixat mat och jag gick dit och åt. Efter maten gick jag hem och jobbade. Surprise?! Jobbade till mitt i natten, Elliott sov hos Michael. 

Måndag: 
Vaknade kl 06 av två enormt keliga små katter. De är så gosiga. Kurr-kurr-kurr och gos, Mango ska gärna ligga på mitt ansikte. Hehe. De är himla fina. Jag gosade med dem tills jag var tvungen att gå upp. Packade ihop alla grejor. Elliott kom över och vi åkte till skolan, Lenny åkte också med oss, det gör han i stort sett varje morgon. Det är roligt, de är så söta Elliott och Lenny. Pratar så gulligt med varandra. Jobbade på kontoret och vi hade måndagsmöte och sen hade jag möte med TS. Michael var snäll och köpte hamburgare till mig på lunchen (så jag kunde äta vid skrivbordet). Hade möte med TS och sen åkte jag hem vid 14 och fortsatte jobba hemifrån. Katterna sov så sött när jag kom hem, i sitt fina klätterträd. Jag jobbade vidare tills det var dags för kollektiv-matlagning. Vi gjorde pajer, en köttfärspaj och en paj med soltorkad tomat & fetaost. Det blev gott! Efteråt slapp jag disken och skulle gå upp och jobba, men så kom Elliott och ville vara här så jag struntade i jobbet denna kväll och kollade på film med Elliott istället. Sen nattade jag honom (och vi byggde en liten koja i sängen som han fick krypa in och sova i).

Och ikväll var jag så torr i ögonen och så himla trött så jag orkade faktiskt inte jobba nu på kvällen utan jag skrev här istället. Får ta igen det imorgon. Nu börjar jag i alla fall närma mig ett resultat och kan snart jobba lite mer normalt. Hoppas jag. Fast sen är det revision och sen årsredovisningar och inkomstdeklarationer. Men det kommer att vara lite lugnare. Speciellt efter den 17:e. Elliott och Michael har beställt resa och ska till sol och värme den 11 november. Så lyxigt för dem! Ser ut att vara ett supermysigt hotell, en kollega på jobbet har bott på just det stället och det tyckte att det var jättebra. Jag är lite avis alltså! Vill också till sol och värme och få lite semester! Hehe. Men men, jag får stanna hemma. Då kan jag jobba riktigt mycket utan att ha dåligt samvete. Så jag hoppas få gjort riktigt mycket när de är bortresta och jag hoppas de får det riktigt bra! Kommer att sakna min lille skrutt massor!!! Vi får prata på Skype.

Inga kommentarer: