söndag, november 23, 2014

Jobb jobb jobb och lite annat :-)

Över 60 timmars övertid hittills i november (alltså utöver min vanliga arbetstid), det är orsaken till att jag inte hunnit med att blogga senaste tiden. Det var längesen det var så jobbigt arbetsmässigt som nu. Förra året tror jag inte att det var lika mycket? Men snart är det klart! Nästa vecka kommer revisorerna och ska revidera de sista bolagen. Efter det blir det lugnare! Då ska jag försöka ta ut en del av övertiden i ledighet.
katterna kan slappa i alla fall :-)
En liten summering av veckan som varit kommer här. I december har jag bestämt mig för att anta utmaningen "ett blogginlägg om dagen", så då hoppas jag slippa dessa långa summeringar :-)

Torsdag:
Dags för genomgång av bolagsresultaten med VDn som var nere från Sthlm. Han var på gott humör och det gick riktigt bra och vi hann prata om och gå igenom massor. Så det var ju bra. På lunchen var vi på Operagrillen och jag åt ärtsoppa med pannkaksbuffé. Gott!
Mamma var jättesnäll och var hemma hos katterna på dagen! Jag visste inte hur sen jag skulle bli hem. Men jag gick från jobbet vid 19-tiden och bestämde mig för att ha en ledig kväll utan jobb. Handlade en entrecote på vägen hem och åt den med en fetaostsallad till. Mycket gott. Sen åt jag chips och dippa också. Det tyckte jag att jag förtjänade :-D.
Kollade en film "En oväntad vänskap". Såg något avsnitt "New Girl" också och sen gick jag och la mig i hyfsad tid. Men jag var så uppstressad och kunde absolut inte somna. Jag bara läste och läste och vågade inte titta på klockan, när jag till slut tittade så var hon 01.30. Jisses! Så jag tog mig en insomningstablett och lyckades somna. Vilken tur att jag hade en tablett, för jag är säker på att jag inte skulle somnat annars.

Fredag:
Jobbade på kontoret och skulle egentligen gått hem efter lunch, men det var för mycket att göra så jag stannade kvar ett tag till.... Åsa och jag hämtade med oss lunch från den Vietnamesiska restaurangen. Jag kom hem vid 15-tiden tror jag och fortsatte att jobba hemifrån tills det var dags att äta i kollektivet kl 18.
Det var bacongryta med pressad potatis och mintpäron med grädde till efterrätt. Jättegott alltihop! Så himla bekvämt att  sätta sig vid dukat bord och äta middag.
Jag fortsatte att jobba när jag kom hem, Gunnel här i huset kom förbi och lämnade ett kvitto och passade på att hälsa på katterna :-D.
Pratade med Elliott och Michael. De hade åkt linbana över vulkanen Teide denna dag :-).
Jag satte deadline för jobbet till 21.15 och sen gick jag in i vardagsrummet och kollade på "New Girl", en serie som alltid gör mig glad!
När jag skulle lägga mig mådde jag lite illa och kände mig alldeles yr. Garanterat sömnbrist... och stress. Men jag lyckades faktiskt somna.

Lördag:
Jag var så trött så jag var alldeles yr när jag vaknade av katterna kl 06. De hade bajsat och det luktade förfärligt så jag fick gå upp och tömma lådan, sen fick jag stopp i toaletten... Jag gick över till Michaels lägenhet för att hitta avloppsrensargrejen, vilken jag inte hittade men fick tack och lov bort stoppet med en annan "slang". Puh! Jag var alldeles yr och mådde inte så bra så jag la mig igen och lyckades faktiskt somna om och steg upp först 09.30. Lovely! Men jag var inte så pigg som jag hade hoppats, kände mig matt hela dagen. Satte mig att jobba. Passar på att jobba så mycket jag kan medan Elliott är på semester. Pappa kom hit vid 13.30-tiden och vi pysslade med kattnätet. Det kommer att bli jättebra! Men det var kallt och blev mörkt snabbt så vi blev inte klara.
Sweet var otroligt kelig denna dag, han låg på skrivbordet framför mig med magen i vädret och blev klappad på större delen av eftermiddagen.
Sweet håller mig sällskap i jobbet
Han ligger ofta i armvecket medan jag jobbar, gosekillen!

Pratade med Elliott och Michael på kvällen. Fortfarande hade de sol och värme och trivdes toppenbra!

Söndag:
Fick sova bättre denna natt och på förmiddagen åkte mamma och jag till IKEA. Det var skoj! Vi började med att mumsa i oss brunch och sen gick vi runt i lugn och ro. Jag köpte lådor att ha kläder i (som man kan förvara under sängen) och en golvlampa. Sen åkte vi till Rusta, där handlade jag för lika mycket som på IKEA. Men det var bla grejor till Elliotts kalender, han ska ju få en med presenter varje dag till jul. Så det var skönt att ha fått köpt lite av det. Efteråt skjutsade jag mamma hem och sen åkte jag hem och hade möte med en i styrelsen. Vi gick igenom kömedlemmar och vänmedlemmar och uppdaterade registren. Sen skrev vi hyreskontrakt med en ny hyresgäst. När jag kom hem så jobbade jag. Pratade med Elliott på kvällen, han har det så bra där på Teneriffa :-). Fått träffa Mario o långben o hoppat i hoppborgar o varit på minidisco :-)

Måndag:
Jobb igen och jag jobbade lite mer än halva dagen på kontoret. Sen var jag hemma och klappade på katterna. Fikade och åkte sen till meditationen på Soltemplet på kvällen. Jättebra meditation som alltid! Bland annat gick jag in min hage, en hage jag ofta går till när jag mediterar och den representerar min vardag. Och där var alldeles kaotiskt och rörigt och jag sprang igenom den och hoppade upp i ett stort träd och klättrade upp i toppen för att få lite överblick. Kan ju säga att det känns som att det speglar nuläget :-D.

Tisdag:
Vi hade danska revisorerna på jobbet denna dag. Åt på Operagrillen på lunchen.
Middag på Operagrillen, det svarta är torkade oliver :-)
Mamma var jättesnäll och passade katterna hemma hos mig! Hon satte också på en grej på kökskranen som jag inte lyckats få dit, så himla bra! :-) 
Efter jobbet träffade jag Helene och vi firade hennes födelsedag med att gå och äta på BeeBar och sen gå på bio och se "100 steg från Bombay till Paris". Söt film och trevlig kväll!

Sen åkte jag hem och jobbade och väntade ivrigt på att Elliott skulle komma hem!
Deras flyg hade medvind så de kom hem en timme tidigare än beräknat och jag hämtade dem på Hyllie 22.30. Lovely!!! Finaste finaste Elliott, solbränd och fin och glad! Han hade haft det så bra men var glad att vara hemma igen och han sov hos mig såklart :-) Kramades och pussades massor gjorde vi. Så skönt att han är hemma igen!
Fick ett jättefint armband som Elliott valt ut till mig
Onsdag:
Blev ju en sen kväll för Elliott så jag ringde skolan och bestämde att han fick komma lite senare och då direkt till stadsbiblioteket dit de skulle på förmiddagen. Så Elliott, Michael och jag åt frukost på Espresso innan jobbet och de berättade mer om sin resa.
Elliott hjälpte mig att tömma pärmar på kontoret. Gamla pärmar som inte innehåller något vi behöver spara. Duktig kille! Han var så stolt över att få hjälpa till och ville komma dit igen en annan dag och fortsätta :-D.
Jobbar och står i
Michael gick med Elliott till Bibblan. Jag jobbade vidare och på kvällen hämtade Elliott och Michael mig och vi åkte till Krua Thai och åt middag. Det var gott och trevligt!
Glad Elliott med sin favoriträtt på Krua Thai
Elliott hade lekt med Lenny, Ida och Ashley efter skolan och de hade haft jättekul. Elliott sov hos mig.

Torsdag:
Vi körde Elliott och Lenny till skolan. Sen till jobbet och jobbade på som vanligt. Jag jobbade hemifrån på seneftermiddagen, så inte katterna skulle vara ensamma hela dagen. När jag jobbat klart så åkte jag hem till mina föräldrar som hämtat Elliott denna dag. Mamma hade köpt en underbart god vitmögelost med tryffel. Jag åt säkert minst halva :-D. Sen bjöds det på oxfilé med klyftpotatis, pepparsås, bearnaise och sallad. Lyxigt! Elliott och jag gjorde vars ett gummibandsarmband innan vi åkte hem vid 21-tiden. Elliott hade ont i magen när vi skulle lägga oss och fick sova hos Michael istället, för jag är en sån mes...

Fredag:
Denna morgon var inte så rolig. Vi körde Lenny och Elliott till skolan, men Lenny var sjuk, hade ont i huvudet, halsen och hade feber så när jag lämnat Elliott körde vi hem Lenny igen. Bara det att han kräktes i bilen på hemvägen vilket jag ju inte fixar så jag hoppade ur bilen och tog bussen till jobbet istället. Stackars Lenny. Tur att Michael är så lugn och trygg och tog hand om det hela och att det var nära hem för dem...
På jobbet var det mycket att göra, surprise!
Jobbade hemifrån på seneftermiddagen tills det var dags att äta i kollektivet. Elliott var hos mig och spelade ipad medan jag jobbade. Hanns, Isabelle och Josephine var också med på kollektivmiddagen denna kväll, trevligt! Maten var baconlindad kalkonfilé med klyftpotatis och bearnaise. Sen otroligt fina och goda chokladtårtor till efterrätt. När vi ätit klart så följde jag med Michael och Elliott hem till dem och kollade på bilder från Teneriffa. Det var trevligt! Vi åt lite chips med dippa också. Sen gick jag hem och jobbade tills kl 01 på natten. Somnade vid 02 eller så...

Lördag:
Elliott ville väldigt gärna till jobbet och packa ur pärmar och jag säger inte nej till att jobba just nu. Michael åkte med dit och gick ut och gick en runda medan Elliott och jag jobbade. Vi fick massor gjort! Så roligt att ha Elliott med och att han tycker det är skoj att fixa och hjälpa till :-D. Vi var där 3,5 timme.
Så här många pärmar har han tömt på innehåll idag!
Efteråt gick vi till Rosegarden och åt buffé (Elliott som önskade). När vi kom hem var
pappa här och vi satte upp nätet på balkongen och de två sista pinnarna till ramen. Kanon! Sen blev det alldeles mörkt och pappa åkte hem. Jag tråcklade vidare på nätet och frös om fötterna. Elliott satt i soffan och kopplade av med iPaden under tiden. När jag var klar så kom Michael över och vi åt lite ost och tittade på en film som jag tyckte var riktigt bra! Den var japansk och bara textad, det gick riktigt bra för Elliott att kolla på den, han hänger med i texterna. Så himla coolt! Då blir det ju lite större filmutbud om man inte behöver titta på svensktalande filmer :-)
Det här trodde jag aldrig att jag skulle få se! Mango ville mysa hos Michael som inte är ett fan av katter... :-)
Det var en trevlig kväll och Elliott sov hos mig.

Vid 01 på natten så klagade Elliott på att han var varm och jag fattade inte förrän efter en stund att han såklart hade feber. Stackaren. Jag trodde inte jag hade något febernedsättande så jag ringde Michael och han kom över. Han erbjöd sig att sova med Elliott och det var jag så tacksam för. Jag är så dålig på det där. Jag sov inte mycket mer i natt ändå. Så jag är sjukt trött (som vanligt).

Elliott och Michael gick över till Michael vid 07-tiden. Elliott har fortfarande feber och sover där. Han har säkert fått Lennys sjukdom vad det nu var. De drack ur samma dricka i torsdags :-(.
Elliott har ont i halsen och huvudet och är stentäppt i näsan och det gör ont i hjärtat på mig när han mår så dåligt :-(. Stackars liten och vilken tur att han har en sån fin pappa som tar hand om honom så bra när han är sjuk.

2 kommentarer:

Petra sa...

Ja, nu börjar verkligen vabb-säsongen! Vi har också en jättesjuk liten kille här hemma. Usch vad det skär i hjärtat! man vill ju bara ta över all deras sjukdom så de ska slippa! :-/ Hoppas Elliott kryar på sig snabbt! Kram!

Kattalena sa...

Hejsan! Ja, jag har läst din blogg, så himla jobbigt när barnen är sjuka och man inte kan göra någonting åt det :-(. Nu verkar Elliott ha kryat på sig, så himla skönt!!! Tack!