tisdag, oktober 21, 2014

New Model Army, kalas och lugn söndag

På torsdagen hade Elliott feber och fick stanna hemma från skolan. Både Michael och jag jobbade hemifrån och Elliott var både hos Michael och hos mig på dagen. Jag hade en usel jobbdag med en dator som hängde sig och behövde startas om stup i kvarten och trassel på alla plan. Men det var skönt att jobba hemifrån för jag var trött och hade ont i huvudet. Elliott var också hängig. Han skulle egentligen ha blivit hämtad på skolan av mina föräldrar, men vi visste inte hur dålig han skulle bli och ville inte att de skulle smittas av förkylningar eller eländiga virus, så han fick vara hemma med oss hela dagen.

På fredagen hade Elliott ont i halsen men ingen feber. Så han fick hänga med mig på jobbet, vilket han tyckte var jättekul! Och han satt snällt och löste korsord eller spelade iPad medan jag jobbade. En stund låg han inne i mina kollegors soffa och spelade iPad :-). Han ville gärna jobba lite så han fick uppdraget att plocka ner cd-skivor från min hylla ner i papperskassar. Något jag länge skulle gjort men inte fått tummarna loss till. Han tyckte det var toppen! Så sa han "vet du vad detta kallas det vi gör nu? Det kallas att vi samarbetar". Hehe. Gullunge!
Jobbar och står i
Vi gick på sen lunch, Michael kom och lunchade med oss och sen åkte han och Elliott hem till sitt. Jag jobbade till halv sex och sen tog jag buss & tåg och var hemma lagom till den kollektiva middagen som bestod av pulled pork-hamburgare med coleslaw och chokladpudding till efterrätt. 
När vi ätit upp den goda maten så gick jag hem och gjorde mig klar inför kvällens konsert.

NMA
Det var äntligen dags att se New Model Army på Babel. När jag kom dit var Åsa och Jörgen redan där. Jag träffade även Lina och vi bestämde att vi ska se till att träffas någon dag snart.
Sen började konserten och de var jättebra! Det är nog 4:e gången jag ser dem men det var hur länge sen som helst jag såg dem senast! Justin (sångaren) sjunger himla bra och det var ösigt och varierat. Vår chef var också där och högg tag i managern så att Åsa, Jörgen och jag fick följa med back-stage för att träffa bandet efter konserten.

Jätteläskigt tyckte jag, för vad ska man snacka om? Men managern banade väg för oss och vi fick gå ner i en källare och in i ett litet rum där vi bjöds på dricka och sen kom Justin ut och pratade med oss. Det var stort!!! Han var faktiskt trevlig och lättpratad om än lite bitter över att de inte tjänar speciellt mycket pengar och han tyckte mycket var Spotifys fel :-). Det var kul att kunna säga att jag hade sett dem på Roskilde Spring Festival 1989 samtidigt som The Cure spelade där. Tänk att jag har pratat och tagit i hand med Justin liksom! Det är cooolt!!!

När vi kom upp på Babel igen så var det nästan tomt på folk. Åsa, Jörgen och Mr T åkte hem, jag stannade kvar en stund och pratade lite med en fd klasskamrat som jag inte träffat på flera år, kul :-).


Jag somnade sent men trots det vaknade jag redan halv sju på lördagen och kunde inte somna om. Så jag gick upp och jobbade med BoAktivs bokföring. Hyresfakturerade vilket tog sin lilla tid. Sen kom Elliott över och vi byggde lego. Jag råkade slå sönder ett glas i köket, jag skulle sätta i en glödlampa i garderoben och såklart tappade jag den så det trillade glas över hela golvet. När jag dammsugat upp småsmulorna skulle jag ställa in dammsugaren i städskåpet och råkade slå till en hyll-låda som flög av och ramlade rakt i huvudet... Det var en klantig start på dagen. Elliott tyckte det var ganska roligt men blev lite förskräckt först av allt oväsen jag förde. Sötnosen. Han spelade lite dataspel och sen löste vi korsord igen. Det är så mysigt, vi sitter tillsammans och funderar och skriver och Elliott är en sån goseunge. Älskar honom så mycket!

Elliott och jag stekte pannkakor till lunch. Vi passade också på att göra en sockerkaka. Elliott gillar att vara med och baka :-D. Michael kom över och åt med oss. Han skulle egentligen ha en riktig jobbhelg men var förkyld och fick kurera sig istället.

Strax före 15 åkte Elliott och jag hem till mina föräldrar och fikade på sockerkakan och en kopp te. Trevligt! Elliott skojade till det hela tiden och skrattade hur mycket som helst under fikan :-D.
Pappa hör olika på varje öra, samma ton låter på olika sätt... konstigt! Och eftersom han hör så dåligt så följde han inte med när mamma, Elliott och jag åkte och firade Neas 4-årsdag.

Hos Catta väntade en förväntansfull liten Nea och när vi kom blev det presentöppning big time!!! Roligt! De hade massor av heliumfyllda ballonger i taket.

Cattas mamma och bror var också där. Vi bjöds på jättegod förrätt, våfflor med två sorters rom, crème fraîche och citron. Mumsigt! Till middag blev det fläskfilégryta med ris och sallad. Elliott tyckte den var jättegod och åt en hel del. Till efterrätt var det rosa prinsesstårta och fruktsallad på jordgubbar, hallon, päron och banan med chokladsås och glass till.

När vi ätit klart var vi mätta och belåtna! Vi tittade på "Så mycket bättre". Kul! Och Elliott var så trött och somnade nästan där han satt i stolen hos mamma. När vi körde hem somnade han i bilen och vaknade knappt när jag bar honom upp från garaget, fast han vaknade till när vi kom upp och ville gå och säga godnatt till Michael så det fick han såklart. Sen gick vi hem och la oss.

På söndagen hade jag en hemmadag! De är sällsynta så det gäller att ta tillvara på dem ordentligt! Elliott vaknade som vanligt vid halv sju och jag var så trött så trött!!! Men vi gick upp efter en stund och duschade och sen fixade vi frukost. Michael hade handlat och kom över med lite frukostmat och åt med oss. Sen jobbade han hela dagen (där hemma) med royaltyn och kom och frågade lite grejor då och då. Elliott och jag tittade på youtube - musikvideos och dansade. Och vi löste korsord och hade hemmamys. Jag kokte två kronärtskockor som vi åt till lunch (med smör till). Sen var det dags för Elliott att gå på kalas här i huset. Jag följde honom dit. En stund senare ringde pappa och kom över för att titta på min balkong. Jag ska försöka näta in den så jag inte behöver vara orolig för att katterna ska trilla ner :-D. Pappa är bra på att bygga och kom med olika förslag! Dessutom åkte han och kollade på Bauhaus vad det fanns för grejor att fästa pinnarna med. Jag har inget tak på min balkong så man får bygga en ram runt som man kan fästa nätet i. Jag är värdelös på att bygga, hehe. Så jag tar tacksamt emot all hjälp jag kan få! Men jag måste kolla med grannarna först så att det är OK att jag nätar in balkongen.

Vilket ruggigt väder det är, det slutar aldrig att regna känns det som. Hela veckan har bara varit ett stort grått regnmoln... Pappa var här tre gånger och kollade olika grejor :-D. 
Jag hämtade Elliott på kalaset och han hade haft jätteroligt!
Detaljerat målad Spiderman :-D
Vi åt tacos till middag, Elliott skar grönsaker, Michael stekte kött och gjorde guacamole hos sig och kom över med det. Vi kollade på en jättebra film "Det levande slottet" och sen var det dags att nanna och Elliott sov hos mig. 

Inga kommentarer: