torsdag, oktober 16, 2014

Konferens, Stockholm och veckan

Förra veckan var det dags för konferens i Stockholm! Vi firade Playgrounds 15-årsjubileum och även vår VDs 60-års dag. Mina föräldrar åkte också till Stockholm och de tog hand om Elliott tillsammans med Gittan som de bodde hos. Både Michael och jag var på konferensen och det var från fredag kväll  till lördag natt. Så Elliott sov hos Gittan med mina föräldrar. När jag pratade med honom i telefon på fredagskvällen så berättade han att han hade ostmys och att han hade haft det hur bra som helst! De hade ätit tacos på kvällen och han hade fått en guacamole som var den godaste han ätit. Han var helt lyrisk :-D. Finaste pojken och finaste och bästa passarna! Det känns helt underbart att veta att Elliott har det så himla bra när vi är borta :-).
Mysigt hotellrum
Vi bodde på hotell Hellsten och när vi kom dit fick vi alla vars en goodiebag. Kul! Jag fick ett bra rum, man kunde dock inte öppna fönstret så det var lite instängt. Men det var ett stort badrum och det var trevligt ju. Första kvällen var vi på Operakällaren.
Rummet bredvid det vi satt i
Där har jag aldrig varit förut. Väldigt fint och mysigt och lyxigt!
Vårt dukade bord
Vi fick oerhört god mat! Utom möjligtvis för-förrätten som var någon konstig ägg-grej med rom. Jag råkade äta upp den goda och krispiga rommen först och sen var det typ rå äggula och ägg-gojs kvar... Man skulle nog ha ätit det samtidigt :-D. Men efter det var det bara goda saker!
Pilgrimsmussla til förrätt, kalv till middag och äppelkaka till efterrätt
Mumsigt mumsigt! Jag satt väldigt bra bordsplacerad med trevligt sällskap. Så det var en rolig kväll!
VDn blev firad och fick presenter och ett väldigt fint tal fick han också.

Dagen efter hade vi konferens och det var väldigt intressanta och bra föredragshållare. Det spelades riktigt bra musik och jag är så glad att jobba på ett skivbolag. Känns som att vi har bra artister på G. På lunchen åt vi på Nalen (där konferensen var) och där bjöds vi på Wallenbergare.

På kvällen var det mingelparty på Nalen. Mycket fint ordnat. Det var fri bar och buffé. Jättegod buffé, speciellt potatissalladen, rostbiffen och laxcheesecaken. Mums!

På söndagen åt Michael och jag frukost innan vi åkte hem till Gittan, mina föräldrar och finaste Elliott som jag saknat så mycket! Alla fina katterna mötte oss i hallen. Elliott var glad och fick många kramar! Dagen innan hade de varit på Junibacken och han hade dansat och haft hur roligt som helst. Han har längtat dit ända sen vi berättade för honom att vi skulle till Stockholm :-). Han tycker draken är så spännande (draken som man ser på tågresan).

Vi gick ner till lekplatsen som Elliott brukar leka på. Gittan hade varnat oss för att det nog inte var mycket till lekplats där då den håller på att renoveras. Och det stämde :-).
Där fanns dock en karusell
Michael och Elliott hämtade med sig lite lunch då de var hungriga. När det var uppätet så åkte mina föräldrar, Gittan, Elliott och jag in till stan och tittade på ryska målningar. Det var kul! Det tyckte Elliott också. Och där var statyer på människor där armar och ben gått av, dessa var Elliott mycket fascinerad av :-).
Fint vildsvin vid ingången
Efteråt gick vi till kulturhuset och skulle kolla in barnrummet, men det var fullt så vi gick och fikade istället och jag åt en god kaka. Sen åkte vi tillbaka till Gittan där Michael hade jobbat och tagit sig en tupplur.

På kvällen åt vi pizza, en mycket god sardellpizza och en annan god som jag inte minns vad det var på mer än fetaost. Och Elliott tog Calzone och åt upp hela! En jättegod gorgonzola mumsade vi också på och sen var klockan massor och dags för Michael, Elliott och mig att gå till hotell Zinkensdamm. Där somnade vi typ meddetsamma trötta som vi var allihop. På morgonen hade vi frukost på hotellet, det har vi aldrig haft där förut. Det var en riktigt bra frukost! Jättegott och varierat. När vi ätit klart packade vi ihop och gick till Gittan. Där drack jag lite te och sen gav vi oss alla iväg in till stan för att titta på Mumier :-D. Det var intressant! Sen åt vi sushi på en restaurang som mamma och jag varit på förut när vi varit i Stockholm.
Min sushitallrik
Mamma och jag gick till Ica-affären och jag köpte med mig två ostar (en gorgonzola och en getost) hem. Vi kom upp till Gittan, packade ihop allt och sa hejdå och så var det dags att för oss att åka hem till Malmö. Flygresan gick jättebra! Elliott är en så fantastisk reskamrat, så himla duktig och lätt. Mysig och glad. När vi kom upp från stationen i Malmö var det ganska mörkt, men klar och frisk luft och alldeles lugnt och tyst. En kontrast till Stockholm med alla dess människor och höga tempo :-). Vi var hemma vid kvart över nio och vi var lite hungriga så vi åt ostarna jag köpt i Sthlm och lite kex till. Sen var det dags att nanna och Elliott sov hos mig.

På måndagen försov Elliott och jag oss. Men Elliott kom iväg i tid och jag blev bara lite sen. Jag jobbade till halv fem och åkte sen hem för att umgås med finaste Elliott men han var upptagen med kompisar så jag plockade undan och packade upp allt sen resan därhemma istället (han lekte hos Michael). Strax före 18 åkte Elliott och jag och hämtade Emmi och så var det dansgympa. Denna gången hade de inte gardiner för vilket de hade förra gången, så nu kunde man se vad de gjorde. Det var skoj och Elliott hade hur roligt som helst. Emmis pappa skjutsade Elliott hem, för jag skulle till meditationen och hann inte göra både och. Meditationen var jättebra som alltid, välbehövd och gav energi. Ska försöka gå lite oftare, var flera veckor sen sist.

På tisdagen var jag trött, hängig och torr i ögonen. Det är väldigt torr luft på kontoret, kunde knappt hålla ögonen öppna så torra de var. Det var inte min bästa dag. Köpte ögondroppar på lunchen. Det är årsbokslut nu och det bara väller in saker som ska göras och fixas och rättas... :-). Även om det känns lite väl mycket just nu så vet jag ju att jag brukar få ihop det hela till slut.

Något som är kul är att jag klarade kursen i Socialantropologi och fick tom VG. Så himla bra alltså! Mamma skickade en jättefin blomma som grattis till mig. Så fint! Den pryder nu mitt vardagsrumsbord.
Finfina blomman
Jag var på medicinsk yoga på kvällen och det var bra. Elliott och Michael var och åt på Krua Thai och var klara när min yoga slutade så de hämtade mig på vägen hem. Vi köpte med oss lite bakelser från Emporia då Elliott fortfarande var hungrig (han hade fått en barnportion på Krua och ätit upp allt). När vi fikat på bakelserna så gick Elliott och jag och la oss och vi somnade typ meddetsamma.

I morse när Elliott skulle till skolan så hade han ont i pannan och i halsen, sen i armen och när vi kom till skolan i magen... Vet inte om han inte han ville gå i skolan idag eller om han faktiskt mådde dåligt. Jag sa till fröken att ringa oss om han verkade dålig. På vägen till jobbet så ringde Catta och undrade om jag i nödfall kunde skjutsa henne hem efter att hon dragit ut tänder. Jag jobbade och strax före 10 messade Catta att hon önskade skjuts, så jag hämtade henne på sjukhuset och körde henne hem, stackaren. Tre kindtänder utdragna och hon hade jätteont :-(. Fått lustgas så hon var alldeles vinglig :-). Ingen ringde från skolan under dagen, men jag hämtade lite tidigare än vanligt. Pratade med läraren och Elliott hade varit bra sa hon, han hade spelat tennis och bandy och verkat pigg och glad.

Jag frågade Elliott om han verkligen kände sig bra och om han ville titta på en katt i Asmundtorp. Det gjorde han och ville han sa han. Så vi åkte och tittade på en katt som behövde ett hem. Den katten vi skulle titta på var väldigt fin men lite reserverad och kändes inte riktigt rätt. Men istället var där två små kattungar som vi föll pladask för. Den ena låg i Elliotts knä och spann och Elliott var så förtjust i den! Den hette Mango. Den var bästis med en annan kattunge som hette Sweet och hon ville helst att de skulle få ett hem tillsammans. Vi blev alldeles betagna, Elliott och jag. De var bara 10 veckor gamla så de är klara att få om 2 veckor. De hade hittats i en låda i ett koloniområde.

Nu ska jag fundera ordentligt på det hela och se om jag kan ordna lite katt-attiraljer också. Så himla mysigt det hade varit med kattsällskap och dessa sötnosar var så himla gosiga och fina!
Flerfärgad men det syns inte här, Sweet - söt som socker!
Suddig bild men Mango var jättesöt o gosig. Elliotts favorit.
När vi kom hem hade Elliott ont i pannan och halsen igen och nu fick han alvedon (med jordgubbssmak). Vi hämtade upp mat från matsalen för Elliott var för trött för att äta där nere och vi fick också lite smakprov från Lennys mamma som hade lagat en mycket god kinesisk gryta med friterat fläsk & ananas. Elliott var jättetrött och la sig efter maten som vi åt hos Michael då Elliott skulle sova där. Jag gick hem och muntrade upp mig med lite "New Girl". Tog en tv-paus som kändes väldigt välbehövlig. 

Och nu i morse hade Elliott feber och ont i magen och får vara hemma från skolan. Så han var nog inte helt bra igår och jag får lite dåligt samvete för att han ändå fick vara i skolan :-(. Men hoppas att det är något som kommer att gå över snabbt och att han inte ska få riktigt hög feber idag. Han är väldigt hängig. Michael ska ha honom under dagen. Fast det är möjligt att vi skiftar sen. Jag jobbar hemifrån idag. 

1 kommentar:

Anna-Carin sa...

GRATTIS till kursen! Så kul. Vad duktig du är.