tisdag, september 09, 2014

Ullared, kalas på Österlen, Jägersro och linedancing

I torsdags var det äntligen dags för en tur till Ullared med mamma. Wohoo! Vi åkte tidigt på morgonen för att komma fram i god tid. Vi stannade och fikade på en god räkmacka när vi kommit halvvägs ungefär. Sen när vi var på motorvägen utanför Halmstad så hördes det en konstig smäll, det var nog ett stenskott trodde vi. Någon minut senare så sa det pang igen och så sprack hela sidobakrutan. Läskigt! Glaset trillade ut efterhand som vi körde och vi kunde inte köra i mer än 50 för då blev det ett himla oljud i bilen. Vi hade tur som var alldeles nära en motorvägsinfart så vi kunde köra av ganska snabbt. Och i Halmstad hittade vi en verkstad som hade sopsäck och packtejp att tejpa för rutan med :-).

Vi körde till Ullared och det var rätt mycket oväsen från plasten som fladdrade. Sen gick vi in i varuhuset och jag hade inte tänkt att köpa speciellt mycket denna gången. Men oj vad mycket det var att köpa där :-D. Så vagnen blev full på nolltid. Och det är så roligt att handla där tycker jag! Jag tog en korv till lunch och mamma pommes. Det satt fint! Sen gick vi in och köpte det sista vi skulle ha på barnavdelningen.

Jag hade ju hittat en soffa på nätet som jag ville provsitta, den butiken fanns i Halmstad och hade öppet till kl 18. Vi skyndade på lite för att hinna kolla på den och det hann vi. När jag satte mig så var den inte så skön som jag hade tänkt mig. Inte alls faktiskt... men så var det en annan lite dyrare soffa bredvid och när jag satte mig i den så var den gudomligt skön! Tyckte jag i alla fall :-D. Så oj, den beställde jag... tror aldrig jag köpt någon så dyr möbel någonsin... Den ska levereras i slutet av september. Den kostade bara 700 kr mer än den jag tittat på från början, så det var ju inte någon enorm skillnad. Den är grå och gjord i bomull/lin och all klädsel är avtagbar och tvättbar i 30°C. Den var nog så skön för att det är dun och fjäder i kuddarna. Hoppas nu att Elliott också kommer att gilla den!

När vi hade tittat på soffan så fixade vi till rutan lite bättre. Jag hade köpt ett vadderat solskydd som ska vara i framrutan på bilen, det kostade bara 14 kr i Ullared. Plus att vi köpt packtejp. Så nu tejpade vi för fönstret ordentligt och vek och tejpade på den vadderade grejen på insidan. Och när vi körde hemåt så var det mycket bättre, det lät knappt alls längre. Nice!
Snyggt tejpad ruta!
När jag kom hem så ville Elliott sova hos mig, så det fick han såklart. Mysigt!

På fredagen på jobbet så målades fönsterna i mitt rum, så jag satte mig i köket och jobbade. Där satt Åsa och Åsa också för de målade fönster i deras rum också. Det var riktigt trevligt att jobba så ju :-). Jag köpte med mig islatte och scones från Espresso till frukost. På lunchen gick Michael och jag till Sultan Palace och precis när jag ätit klart där fick jag superont i magen och fick åka hem. Hemma tyckte jag väldigt synd om mig och jag misstänker starkt latten. Det händer lite då och då när jag äter på Espresso. Det var länge sen sist men ett tag slutade jag handla där, det kanske jag bör göra igen...
Vi skulle egentligen haft fredagsmys med ostar, men det var inte så aktuellt längre... men vi kollade film i alla fall. Vi såg legofilmen hemma hos Michael. Elliott blev väldigt inspirerad och ville bygga lego, det var ju skoj :-). Filmen var inte så bra inte, tyckte jag... hehe. Elliott sov hos Michael.
När jag kom hem så la jag mig meddetsamma.

Lördag morgon vaknade jag vid 06 och pluggade två timmar. Sen gick jag över till Michael och Elliott och åt frukost. Michael skulle jobba hela helgen, så Elliott hängde med hem till mig. Men han fick vara hos Michael en stund när jag körde och handlade. Sen fixade jag grekisk sallad, smördegsrullar och lite annat smått o gott som vi packade ner i en kylväska. Elliott och jag åkte till Österlen och där firade vi min kompis Camillas dotters 18-årsdag. En överraskningsfest.
Elliott framför fina utsikten från stället de hyrt
Det var ett otroligt naturskönt ställe, bland kor och hästar och jättefin utsikt. Det var soligt och varmt (20 grader) och egentligen skulle Josefin fått skärmflyga denna dag (också en överraskning). Men det var för lite vind, så det blev inställt. Lite synd. Men vi gick och tittade där hon ska flyga ifrån och det var skönt att ta en promenad. Sen var det buffé av rätter som alla tagit med sig och vi spelade kubb och åt tårta och sjöng för Josefin. Mycket trevligt var det! Vi var hemma tidig kväll så vi hann med lite ostar hemma hos Michael framför en film på TVn också. Elliott sov hos Michael. När jag kom hem så plockade jag iordning lite innan jag la mig.
Ute på promenad
På väg tillbaka
Inne i stugan
Söndag morgon vaknade jag också vid 06 och pluggade till 08. Gick över och åt frukost med Elliott och Michael även idag. Sen gick Elliott med hem till mig och vi byggde lego. Vi spelade lite wii också. Sen kom revisorsuppleanten i kollektivet över och vi tittade på bokföringen tillsammans. Det gick fint! Elliott lekte för sig själv medan vi pratade bokföring. När det var klart så åkte Elliott och jag till Jägersro. Där var mamma, Annika, Rolf och Olle. Nu kunde man boka platser i förväg, det har man inte kunnat innan. Så det var ju bra! Elliott tävlade med en vattenspruta och fyllde en flaska med vatten och vann två flaskor loka :-D. Vi åt chips och grillad korv och där var roliga stockar som Elliott lekte på. Vi vann ingenting. Men det var kul ändå. Efteråt följde mamma med oss till Coop där jag skulle hitta något att äta (vilket jag inte gjorde). Sen skjutsade vi mamma hem och åkte sen till Limhamn och köpte oxfilé. Jag var så köttsugen. På riktigt kött.

Det blev oxfilé med potatisgratäng och pepparsås till middag, Michael kom över och åt. Han var väldigt stressad över allt jobb han skulle hinna med denna dag och gick hem igen direkt efter maten. Elliott och jag skulle egentligen ha duschat men vi orkade inte. Så istället gick vi och la oss tidigt. Det var skönt, jag tror jag somnade redan kl 22.

I måndags steg vi upp 06.15 när klockan ringde. Vi duschade och gjorde oss klara och sen var det dags att åka till skolan, vi hade även Lenny med oss. Kom till jobbet vid 08 och kvart i 10 ilade jag iväg därifrån och insåg att jag missat tåget så jag skulle komma försent till föreläsningen i Lund. Men jag hade tur, när jag kom till stationen var ett annat tåg försenat och kom nästan meddetsamma. Så jag blev bara 2 min sen :-). Föreläsningen var lika bra och inspirerande som de andra, det är verkligen en superintressant kurs! Bara lite deprimerande att världen ser ut som den gör... Det är så himla

komplext och världen är hemsk och orättvis... Men det är trots det en jätterolig kurs :-D.
Efter kursen mötte jag upp Michael och vi åt lunch på Rosegarden. På jobbet fick jag mail från studievägledaren som jag hade pratat med innan på dagen. Han hade glada besked! Jag behöver bara läsa denna delkursen på 7,5 poäng för att kunna tillgodogöra mig hela B-kursen. Jag har nämligen läst denna kursen för 20 år sen (den såg helt annorlunda ut då) men hade missat 5 p, så jag hoppades att jag inte skulle behöva läsa hela kursen igen. Och det behöver jag alltså inte! Så himla bra! Så nu får jag satsa järnet här i september så jag verkligen klarar den muntliga redovisningen som är på torsdag och sen hemtentan i slutet av september. Så kan jag ägna mig helhjärtat åt jobbet och annat sen.

Jag tycker dock att socialantropologi är himla kul så jag ska försöka läsa lite av kurslitteraturen för de andra kurserna också. Och så ska jag gå nästa kurs också, så jag kan få en fil kand så småningom. Men det får vi se när det blir, kanske till våren eller senare...

Efter jobbet tog jag buss och tåg hem om för att säga hej till Elliott och hämta gympaskor. Elliott lekte med två kompisar, de satt allihop i soffan och spelade på ipad/mobiler. Men de snackade hela tiden och bytte med varandra. De märkte knappt att jag kom, hehe. Sen skulle Elliott och Michael på dans-gympa, själv skulle jag gå på linedance med mamma.

Hämtade mamma och vi gick på linedance. Det är första gången för min del och när jag såg ledaren visa dansen tyckte jag att den såg oerhört avancerad ut. Men hon tog det steg för steg och det var nästan att jag fixade den! Roligt var det. Lite långt med 1,5 timme kanske och svettig blev jag faktiskt. Efteråt stannade jag kvar en stund hos mina föräldrar. Jag fick provköra pappas hitech lånebil (deras bil är på lagning efter att ha blivit påkörd) och sen skulle de äta så god mat som rostas med klyftpotatis, broccoli och pepparsås. Så fast jag borde gå hem och plugga så kunde jag inte låta bli att stanna kvar och mumsa i mig av denna supergoda mat! Mycket trevligt och hur gott som helst!
Sen körde jag hem och hann precis säga godnatt till en supertrött liten Elliott som låg i sin säng hos Michael och såg ut som om han skulle somna vilken sekund som helst.

Så fint att se Robert Smith från The Cure se så glad ut i videon nedan :-D.
Och det är Paul Mc Cartneys son på keyboard

2 kommentarer:

Anonym sa...

Usch och fy med bilen. Hoppas ingen fick glas på sig. Mysigt med Ullared. Jag vill också åka dit :-). Kram Becka

Kattalena sa...

Ja, det var rutan där Elliotts bilbarnstol är, så det var ju en himla tur att inte han var med i bilen när det hände. Läskigt det där alltså!
Och Ullared är toppen :-D. Vi får åka dit allihop någon mer gång! Tycker jag!