torsdag, januari 02, 2014

Hej och hå och jul och nyår och annat kul!

Ojoj, här har dagarna verkligen flugit iväg med flytt, julafton, födelsedags- och nyårsfirande. Det har inte funnits tid över till att blogga. Men nu kommer en liten sammanfattning fram till nyår i alla fall :-)

Julafton:
På morgonen fick Elliott en specialpresent i sin kalender. Det var en korsordslapp där han fick klura ut var hans julklapp fanns. Vi åt frukost och han listade ut att julklappen skulle finnas i lägenheten. Vi åkte dit och han fick en ny ledtråd att lösa.
Ledtrådslösande
Det han hittade var en Angry Birds saccosäck-stol. Den blev han glad för!
Sen åkte vi vidare för julfirade hos moster Annika. Det var väldigt trevligt och massor med god mat!
Första omgången julmat
Det kom en tomte också, till Elliotts stora glädje! Vi spelade julklappsspelet och Elliott fick också julklappar, massor av roliga sådana!
Elliott lekte genast med en av sina julklappar
Juldagen:
Vi var hemma och packade och packade och flyttade så mycket saker vi kunde i bilen. Sen åkte vi till lägenheterna och packade upp. Elliott pysslade för fullt, la sina julklappspussel och byggde lego. Superbra! Just när jag åkt till huset för att få med mig fler grejor hit tittade Berit, mamma och pappa förbi i lägenheten. Michael ringde så jag åkte tillbaka igen, det tar ju bara 3 min :-). Elliott ville följa med dem hem så det fick han. Jag och Michael vi stannade kvar i lägenheterna och skruvade ihop så mycket saker vi kunde… Vi höll på hela dagen. Mina föräldrar lämnade Elliott hos oss i huset och vi sov där. Än hade vi inga sängar i lägenheterna.

Annandagen:
Vi fortsatte projekt flytta och ha oss och skruva ihop grejor i lägenheterna. Försökte flytta allt som inte var möbler. Herregud vad mycket grejor vi har? Var kommer allt ifrån? Elliott och jag var i lägenheten och pillade hela förmiddagen. Pappa kom förbi och då hade Elliott och jag just lagat lite mat som vi åt och när vi ätit klart så åkte Elliott med honom hem. Jag och Michael var i huset och packade och tömde och körde grejor hit och dit och sen åkte vi hem till mina föräldrar vid 18 och åt thaimat. Annika, Olle och Berit var också där. Det var trevligt och gott! Och vi mumsade på goda ostar.

Flyttdagen (27 dec):
Michale, Elliott och jag hämtade lastbilen kl 08 och så körde vi hem och fortsatte packa och skruva ner grejor. Elliott väntade otåligt på att alla skulle komma och hjälpa oss att flytta. Klockan 11 dök Uffe, Anna-Carin, Frej, Pelle, Lotta, Mynta och Malva upp. Vi flyttade och flyttade och bar och bar och alla slet och tog i. Elliott hade jättekul med Mynta och Malva och vi blev klara på ca 2,5 timme. Sen tog vi fika i gemensamma matsalen och då kom pappa också. Vi är evigt tacksamma för all hjälp vi fick! Och det var roligt att träffa allihop på en gång! När de andra åkt hem så hjälpte pappa mig att köpa säng på IKEA. Det blev en 140 säng och det kändes först som att den var alldeles för stor. Tung och klumpig att få in i lägenheten. Grejor överallt! Jag pillade och fixade här i lägenheten. Elliott var med mig hela kvällen och Michael hann inte få sin säng klar så han sov över hos oss denna första natt i våra egna lägenheter. Han tyckte inte min säng var skön så han fick sova i Elliotts rum :-). Och jag kan säga att en  140 säng var alldeles lagom stor! Vi fick precis plats, Elliott och jag, hehe.

Lördag 28 december:
Vi steg upp och åt frukost tillsammans allihop. Jag och Elliott pysslade i min lägenhet och Michael pysslade i sin. Det var saker precis överallt! OMG som det såg ut. Jag tyckte jag fixade och fixade och ändå blev ingenting klart. Klockan 15 skulle vi på teater, Elliott och jag. Vi skulle möta mamma utanför Palladium. Vi tog bussen och det var Hockey på Arenan och långa bilköer och vi blev helt försenade och sen var tåget försenat också. Så vi sprang och sprang från Triangeln till Gustav och kom typ 10 min efter föreställningen börjat. Men det var OK för teatern varade i 2 timmar (inklusive paus) så det blev mycket teater att se ändå :-). Det var Kamomilla stad vi såg och den var bra! Speciellt rövarna.
Vi åkte buss hem allihop och från bussen såg vi pappas bil köra in till Malmborgs på Erikslust. Vi skulle också handla och bussen gick inte till Bunkeflo utan stannade i Limhamn så vi hoppade snabbt av och letade upp pappa. Vi handlade och sen skjutsade han oss hela vägen hem! Så snällt!
Michael, Elliott och jag åt middag hemma hos Michael. Potatisgratäng, biff och pepparsås. Det var mumsigt! Sen var Elliott och jag hos mig och han sov hos mig. Elliott har bestämt att han ska sova 2 nätter hos mamma och sen två nätter hos pappa. Gullunge! Han är så glad och positiv och tycker än så länge att det är mest bara spännande alltihop.

Söndag 29 december
Michael kom och åt frukost med oss och sen plockade vi iordning i våra lägenheter. Oj oj oj, saker är precis överallt. Ingenstans att göra av dem finns det. Ska gå igenom allt noga och slänga/ge bort allt jag inte måste ha… Klockan 14 åkte vi hem till Michaels syster Annika. Det bjöds på stor kakbuffé med bal en otroligt god morotskaka som Elliotts kusin Mia bakat. Mia var där med sina barn Vincent och Emil och Elliott lekte massor med dem.
Efter en massa lek o bus, lite paus i soffan
Efter detta trevliga kaffekalas åkte vi vidare till Södra Sandby och där bjöds vi på stordådig middag med hur många rätter som helst :-D. Ale var just hemkommen från Österrike och visade bilder därifrån. Elliott lekte massor med Mynta och Malva.
Utklädd Mynta

Och Elliott o Malva
Vi fick kladdkaka och spelade lite pingis och hade det bra hela kvällen!
Kladdkakemums!
Elliott sov hos mig sen på natten. Det gick fint!

Måndag 30 december
Plock och pill hela dagen! Vi var på Fisktärnevägen och hämtade en massa saker (hur det nu kan finnas fler saker alltså). Catta var med oss och hade STORbilen. Så vi öste in en himla massa. Tog krukor och annat från trädgården och tömde uthuset. Så tacksam även för denna hjälpinsats!
Elliott var superduktig och satt i sin angrybirdspuff och spelade iPad i nästan två timmar medan vi höll på. Sen kände han sig ensam och tyckte vi skulle sluta. Och då var vi i stort sett klara för denna gången.
Catta åkte vidare och jag försökte se var alla saker skulle vara. Sen åkte jag ut och handlade lite och Elliott var hos Michael.
Det var första natten utan Elliott. Han var så peppad att sova hos Michael :-). Jag tänkte kolla lite på TV (klockan var egentligen för mycket) men jag fick inte ljudet på TV:n att fungera med Netflix. Michael och Elliott hade lagt sig så jag messade Åsa som är min andra datorsupport. Hon gav mig tipset att streama och det gick ju hur smidigt som helst! Såg lite på "Orange is the new Black" och sen gick jag och la mig. Skulle helst sovit i soffan, men det blev ju ingen bäddsoffa. Nästan så jag ångrar mig alltså… vi får se… Det var i alla fall helt OK att sova i sovrummet faktiskt :-)

Tisdag 31 december
På nyårsafton fyllde mamma år! Vi åkte hem till dem vid halv fyra och firade henne! Vi bjöds på den supersmarriga smörgåstårtan och champagne därtill. Åt massor! Olle, pappa, Elliott och jag spelade myrstacken. Mamma och Annika la pussel. Rolf åkte hem efter kaffet och tårtan som vi fick efter smörgåstårtan och Michael åkte hem med Oscar lite senare. Vi hade en mysig nyårskväll och Elliott var så laddad och ville verkligen se fyrverkerierna kl 00. Det är första gången han riktigt förstått vad nyår innebär :-). Framåt 21 så bjöds vi på oxfilé, klyftpotatis, gratäng, marsalasås (aprikossåsen), vitlökssmör och sallad. Hur gott som helst. Jag var ovanligt hungrig denna dag så åt massor där med :-D. Vi la pussel och tittade på TV och hade det bra! Strax före tolvslaget kom Michael med Oscar. Vi gick ut allihop (utom Oscar som var kvar inne, han bryr sig inte om raketerna tack och lov) och firade in det nya året med raketer och mousserande!
Och när vi kom hem så tappade jag Elliotts iPad i garaget, glaset splittrades och det kändes himla onödigt… :-(. Men men…

GOTT NYTT ÅR önskar jag till alla!

Och detta året hoppas jag skaffa en kamera som är bra och lättanvänd så jag får några vettiga bilder…

4 kommentarer:

mossfolk sa...

Oj, ni har då inte legat på latsidan! Var skönt att Elliott kan sysselsätta sig själv så mycket när ni håller på med allt flyttstök. Hos vem ska Oscar bo?

Kattalena sa...

Hejsan! Oscar kommer att bo som Elliott, växelvis hos mig och hos Michael. Just nu är det lite som passar bäst :-). Det är ju så nära så det är lätt att byta och dela på hundpromenader osv.

åsa sa...

Jisses vad ni hunnit med! Jag blir ju helt slut! :-D Men fint att jag är din datorsupport! :-)

Kattalena sa...

Hehe, ja jag är också helt slut. Kommer nog inte tillbaka till jobbet speciellt utvilad efter denna semestern.
Klart att du är min datasupport! Du kan ju allt, precis som Michael :-D