lördag, augusti 17, 2013

Pausen slut :-)

Nu har jag semester och nu får det vara slutpausat med bloggen :-)
Denna veckan har Michael jobbat och Elliott och jag har hittat på lite allt möjligt.

I måndags var vi på Leos lekland med Becka, Josephine (och Isabelle som sov), Catta och Nea. Det var skoj! Efteråt cyklade vi hem utan batterihjälp, då det dog efter bara några minuter :-). Som tur var återhämtade det sig tillräckligt när jag hade det avstängt så jag kunde sätta på det just i uppförsbackarna och få lite hjälp där.
Vi har byggt olika ställningar med figurer på och sen använt en slangbella och skjutit sönder det hela.
Vi har spelat wii, mest golf. Det är skoj!
På tisdagen tog vi bussen till Espressohouse på Davidshall och fikade med Åsa, Ingrid, Becka och Isabelle. Vi bokade en resa till London till hösten! Vi ska bla gå och se Boomtown Rats och det är ju hur coolt som helst! Vi köpte biljetter under fikan. Och kanske ska vi se Arctic Monkeys också. Och så ska vi försöka gå på Afternoon tea och så shoppa. Ser fram emot detta!

Efter fikan följde Elliott och jag med Åsa till jobbet. Där var vi en liten stund. Sen skjutsade vi hem Michael, som skulle jobba hemifrån. Elliott och jag åkte hem till mina föräldrar och vi lockade med dem till Tirup där vi mötte upp Catta, Nea och Cattas mamma. Vi började med en fika då det Ösregnade när vi kom dit :-). Sen lekte Elliott och Nea på lekplatsen och vi tittade på lite blommor tills de stängde.
Det var skoj!

Vi hann in under tak innan ösregnet kom

Fin rudbeckia i Tirup
Rolig lekplats för de små
Nea hoppar från stubbe till stubbe
Elliott klättrar 

Wohoo
Högt klättras det

På väg mot bilen

På onsdagen så hade Elliott och jag en hemmadag. Förutom att vi tog bussen till Emporia och fikade och handlade lite.
Elliott mätt efter två pannkakor med sylt och grädde
När vi kom av bussen här hemmavid så öste regnet ner. Vi hade inga regnkläder och blev hur blöta som helst innan vi kom hem alltså. Vi passade på att duscha och sen hade vi hemmafika, spelade spel och Elliott byggde fina legofigurer som han gömde och jag fick leta upp.
Några av alla fina legofigurer Elliott byggt till oss.
Vi bakade även en sockerkaka och en vitchokladkladdkaka. Vi målade även en tavla (med oljefärg) tillsammans :-). När Michael kom hem så lagade jag middag, fläskfilé i grönpepparsås. Det var gott.

Igår var det torsdag och mina föräldrar hade Elliott hela eftermiddagen. Jag lämnade honom där vid 12-tiden (efter att vi lekt kurragömma,  och körde och hämtade Michael. Vi åt lunch på Emporia (jag lite avokadomaki) och sen åkte jag till sjukgymnasten där jag fick träna (har träningsvärk idag). Efter träningen så åkte jag hem och slängde mig i soffan. Kollade på en fin film av Lasse Hallström "En dag i livet". Det var himla nice att bara sitta i soffan och kolla film tillsammans med Oscar som låg bredvid. När filmen precis tagit slut så ringde mamma och de hämtade med sig thaimat hem till dem, vi åkte dit och mumsade i oss av den goda maten. Min rätt är alltid lika god! Efteråt pratade vi och kollade tv och åt god getost och brie.
De hade varit i Folketspark och spelat minigolf med Elliott :-)

Idag är det fredag och en hel semestervecka är redan slut! Idag har Elliott och jag löst korsord och byggt lego på förmiddagen. Michael kom hem redan till lunch och vi åt kräftor, vitlöksbröd och kokta färska majskolvar. Vi satt ute och det var riktigt skönt. Det var Elliott som beställt kräftor till lunch :-)
Michael och Elliott åkte sen till sollekplatsen och jag fick ytterligare en stund i soffan där jag kollade ännu en gullig film! "I could never be your woman". Bredvid mig i soffan, på vars en sida låg Ernst och Oscar och sov. Mysigt.

När Elliott och Michael kom hem igen så bakade Elliott och jag pizzabullar. Elliott är riktigt bra på att baka :-D.
Penslar ägg på alla bullarna
Gjorde även några med fetaost, de blev bra! Nu är de i frysen så att jag kan ta med mig sådana lite mer nyttiga bullar när vi är iväg och Elliott behöver lite mellanmål.
Lagade middag medan de jäste, oxfilé med klyftpotatis, pepparsås och kokt sparris. Det var gott.

Under bloggpausen har vi gjort väldigt mycket annat roligt också.

Några saker kan jag snabbt nämna och då har jag säkert missat flera... 

Vi hade kusinträff på stranden i Klagshamn och vi grillade och picknickade och spelade boccia hela kvällen och det var väldigt trevligt! Efteråt åkte Bosse, Anna och deras dotter hem till oss och provade att cykla med vår Cargobike. 
Kusinträff. 
Vi har varit kattvakter i Gislöv (Elliott, mina föräldrar och jag) och det har vi varit två gånger och spelat minigolf på två olika golfbanor varav en väldigt fin och trevlig. Jag tappade också min mobil i gräset där när vi åkte hem, men Michael körde dit och hittade den dagen efter, alldeles daggvåt. Den fick torka upp och klarade sig fint! Puh!
Så här fina hästar var det i Gislöv. 
Elliott och jag var på V75 i regnet med mamma och moster Berit.
Liten solstol - innan regnet kom
Vi var även på allsång på Kajutan med mina föräldrar och Berit - även denna dag risk för regn. Mamma hade gjort supergod Caesarsallad som vi mumsade i oss med stor aptit.
Ost-tokig son iförd regnrock modell större
Vi har bakat kakor med glasyr och allt.

Elliott i baktagen
Spritsar glasyr på kakorna
Slutresultat
Elliott, Michael och jag var på Tosselilla med pappa och Uffefamiljen. Hade en riktig heldag i fint väder och jag tom badade en massa med Elliott. Vi åkte läskiga vattenrutschkanor och det var himla kul! 
Elliott vaskade guld, hittade guldklimpar och fick medalj som han blev väldigt glad över att få!

Det gicks på lina
Och gicks på lina
Och klättrades högt
Och svingades

Och hölls hand
Och Elliott åkte virvelvinden med Anna-Carin och Embla, hur kul som helst tyckte han men man blev lite yr. Modigt! Jag skulle aldrig åka den.

Vi var på marknad i Gislöv där Elliott vann en stor hammare genom att kasta pil rakt på en ballong.

Nöjd vinnare!

Elliott åkte masken själv

Michael och jag firade 24 år tillsammans och jag fick en väldoftande bukett!

Vackra liljor

Vi har även varit på Cirkus Maximum (Michael, Elliott, mina föräldrar och jag) och det var jättekul! Bra föreställning och roligt att få gå och titta på djuren i pausen. Allra roligast var en snubbe som hoppade studsmatta och gjorde fel hela tiden. Det var också kul med de akrobatiskakillarna som var först, så himla vältränade och tekniskt skickliga! Och sjölejon är alltid söta!
Elliott fick mata elefanter, det var uppskattat.
Och vi har varit på IKEA - Elliott och jag cyklade dit i väldig motvind

. Vi provsatt nästan alla soffor varav en var skön :-D
Skönaste soffan
Vi pausade och tittade på tv i en av sofforna, IKEA säljer visst TV-apparater också...
Elliott i cykelvagnen bland kassar och kartonger, allt fick plats :-)

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Oj, här var så mycket så jag vet inte var jag ska börja kommentera. Kul med alla bilder! Och kul att du är tillbaka :)

Kattalena sa...

Tack! Kul att du är här och läser och kommenterar :-)