torsdag, april 04, 2013

Mera påsk!

Påskafton
Steg upp med Elliott tjugo över sex ungefär. Vi hann baka muffins, cheesecake till kvällen, koka såser och lite annat pill innan vi åkte in till stan för lite frukost (brunch), ett grouponerbjudande. Det var ingen höjdare, men alltid intressant att testa något nytt. Efteråt gick vi och köpte glass på glassfabriken. Det var gott! Vi gick in om Emporia också, en snabb vända för att köpa en grej som saknades till kvällens middag.

Hemma igen var jag ganska trött så efter en Uno-omgång med Elliott gick jag och la mig och vilade en stund. Sen hade jag fått nya krafter och satte igång med maten :-). Elliott undrade hela tiden "när kommer mormor och morfar?", "Hur många timmar är det kvar nu?", "och nu?", "Hur lång tid är det kvar nu?". "Kommer de inte snart?" Så han var överlycklig när de dök upp vid avtalad tid :-D

Jag fick jättefina rosor och Elliott fick ett stort påskägg med bla lego i. Vi började med förrätten. Det var ett experiment. Jag hade gjort en sallad av hackad mango, kallrökt lax, salladslök och tomat + dressing. Till det var det en stekt pilgrimsmussla. Det var riktigt gott! Kul att ha provat pilgrimsmussla, äntligen!

Sen åt vi lammstek med såser och potatisgratäng och till efterrätt en citroncheesecake (kall) som jag själv tyckte var himla god. Vi spelade Uno och ett konstigt barnspel som vi gav upp efter en stund :-)
Elliott var lycklig och glad och vi hade en väldigt trevlig kväll!

Påskdagen
Jag fick sovmorgon men var ändå trött när jag vaknade :-). Vi åt frukost och spelade Uno och löste korsord. Elliott skulle få leka hos mina föräldrar kl 12 och han frågade hela förmiddagen när han skulle få åka dit! Till slut orkade jag inte lyssna på det mer så vi åkte till Emporia och letade lite kläder som han skulle ha på sig på dopet. Precis när vi åkt iväg så fick jag mess från mossfolk som tänkte titta förbi. Så synd att vi redan gett oss av! Hoppas vi kan träffas nästa gång de är i Skåne. Hur som helst så åkte vi hem till mina föräldrar när vi handlat kläder som Elliott själv fått välja ut, lekt lite i lekhuset och köpt en glass.

Elliott var så glad att få komma till mina föräldrar! Han skulle bara vara där till kl 15 egentligen men mamma ringde och sa att Tor och Embla skulle komma dit på eftermiddagen och sova över. Lyckliga Elliott! Kan tänka mig så glad han blev när de kom! Elliott ringde lite senare på kvällen och sa att han skulle sova över hos mormor och morfar. Så det fick han såklart göra! Själv bänkade jag mig i soffan och tittade på "Vampire Diaries" tills det var dags att sova... hehe. Jag var helt slut! Det var himla skönt att sitta i soffan hela kvällen!

Annandag påsk
Denna dag var det dop. Vi sov ut eftersom vi inte hade morgonpigger som väckte oss :-D. Jag hämtade Elliott kl 10 och vi åkte hem och spelade lite Uno och gjorde oss sen iordning för dopet som började 12.30. Åsa och Jörgen kom hit och vi gick tillsammans mot kyrkan där vi mötte upp Ingrid.
Isabelle som skulle döpas var tyst och tålmodig och grät inte alls, inte ens när hon fick vatten på huvudet :-). Så det gick ju finfint!
Vårfin dukning!
Efter dopet bjöd de på supergod buffé! Det var verkligen sååå gott! Jag åt alldeles för mycket! Jättebra catering, om jag ska ha det någon gång så ska jag använda den firman.
Min tallrik full med godsaker
Efteråt bjöd de på tårta och kaffe. Mycket gott! Det var roligt att se alla som man inte träffar så ofta. Jag var ganska trött så jag var inte så supersocial. Men det gick bra ändå. Elliott och jag var uppe och solade oss på deras terass en stund också. Jätteskönt och varmt i solen!
Jättegod doptårta med choklad i
Doppresenterna öppnades och oj vad många fina saker de fick! Olika av alla. Roligt! När vi kom hem var vi helt slut och slappade resten av kvällen.

Tisdag
Så var påsken slut och det var jobb och förskola igen. Ernst som fyllde 5 år denna dag var på kontoret, han fick en liten tugg-present. Jag bestämde mig för att ha en såkallad fastedag, typ att äta bara 600 kcal på en dag. Det gick bra! Jag åt barnmat (en burk) till lunch, drack grönsaksjuice på eftermiddagen och sen gick jag på oljemålningen.
Fint vid havet på väg hem från måleriet! Var tvungen att stanna bilen och gå ur och ta en bild.
När jag kom hem var Elliott fortfarande vaken, han hade väntat in mig så jag skulle kunna natta honom. Sötskrutten!!! Innan jag skulle sova så åt jag lite fiskbullar och melon. Så fasta är det ju inte direkt, men jag var ganska hungrig innan jag skulle sova trots att jag just ätit :-).

3 kommentarer:

Anne-Grethe sa...

Så fint bilde av broen!! Det hadde vært fint å male. Men sikkert vanskelig å få fram den stemningen.

Petra sa...

Åh vilken underbar solnedgångsbild!

Det låter som en fin påsk! Jag blir lite lätt avundsjuk på er som har en mormor och morfar som Elliott trivs så bra hos och kan vara hos så ofta. Det låter ljuvligt med egentid och sovmornar! ;-)

Kattalena sa...

Anne-Grethe: Tack!!! Det var så himla fint! Du skulle säkert kunna måla det hur stämningsfullt som helst :-).

Petra Ja, det har varit en mycket fin påsk! Och ja, jag är sååå tacksam och glad att Elliott har bästa morföräldrarna som han älskar att vara med! Väldigt lyxigt med lite egentid ibland.