söndag, januari 13, 2013

Helglek och fest

I torsdags efter jobbet var vi hemma hos mina föräldrar efter jobbet. Vi tog med oss hämtmat. Själv åt jag min favorit från Krua Thai. Den är alltid god och just i torsdags var den hur god som helst!
Khao man kai tod
(Stekt ris med friterade kycklingfiléer, vitlök, soja, rostad lök, koriander, inlagd ingefära. Serveras med söt chili sås) 
Rekommenderas! Jag plockar dock bort koriandern och använder inte söt chilisås till.
Vi tittade på svenska AFV på TVn och så bjöds vi på jättegod getost! Trevligt! Jag drack ingen cola. Jag har faktiskt avstått cola hela veckan. Trots att vi varit på lunch där cola ingått... Ganska strongt tycker jag själv! Inga snacks eller kakor heller på vardagarna. Men jag smakade hemmagjord kola som mamma gjort, man ska ju inte gå till överdrift :-D.
Elliott stannade kvar och sov över hos mina föräldrar. Mamma åkte buss med honom till förskolan dagen efter och det hade gått jättebra!

I fredags var smet jag in om provtagningen här i Bunkeflo innan vi körde till jobbet. Det gick på 5 sekunder, det är nästan aldrig väntetid där. Himla bra! Jag skulle tagit blodprov i oktober, så det fanns ingen info kvar... men de fixade det ändå. Hon lyckades hitta rätt vid första sticket också. det gillar jag! Jag ogillar när de gräver runt med nålen för att få ut något...

På jobbet flög tiden iväg! Innan vi åkte hem så gick jag ner och köpte lite ostar i ostaffären.

Hämtade sötnosen på dagis. Han hade ingen brådska hem precis. Ville äta havrepuffar (som de fått som fredagsmysgodis) så jag fick stanna kvar tills han kände för att åka hem :-). Det var trevligt, alltid kul att se alla barnen och vad de gör. Pratade med en annan mamma också, som undrade om inte Elliott vill gå på dans tillsammans med hennes son. Det tror jag nog att han vill. Han älskar ju att dansa.

Vid halvsextiden kom Catta, Magnus och Nea hit och vi dukade fram allehanda gotter! Det var mest färdigmat som vårrullar med dippsåser, chicken nuggets, räkor. Sen fixade vi lite gurk- och morotsstavar, blomkål och paprikabitar med dippa, kex, ostar och marmelad.
Här kommer ett tips på min favoritmarmelad, den är sjukt god!
Gröna tomater, min absoluta favoritmarmelad. Och just detta märket.
 Vi hade en väldigt trevlig kväll. Elliott och Nea lyssnade på musik, Sean Banan och Justin Bieber (Hmmmm). Det var himla gott att dippa grönsaker, det ska jag ha som fredaggrej framöver.

Igår var det lördag och vi hade vår första dagiskompislek här hemma. En pojke på Elliotts förskola var här ca 2 timmar och lekte med Elliott. Det gick jättebra! Och så kul det var att lyssna på när de pratade, de pratade massor :-D. De lekte med lera, la pussel, tittade på iPad, lekte i Elliotts rum... ja de hann mycket på de 2 timmarna. När lekkamraten blivit hämtad så lagade vi lite lunch och sen slappade vi mest i soffan resten av dagen.

Strax före 19 lämnade jag motvilligt soffan och mysfamiljen och åkte iväg på födelsedagsfirande hos en kompis. Det var väldigt trevligt! Vi serverades massor av snacks (förutom det på bilden nedan var det chips och dippor också).
Mumsiga vegansnacks!
Det är inte ofta jag skrattar så mycket som jag gjorde denna kväll! Så det var ju himla trevligt! Och jag upptäckte en väldigt god alkoholfri dryck. Jag körde bil och jag tycker ändå inte speciellt mycket om att dricka alkohol överhuvudtaget. Ser inga fördelar med det. Gillar folk bäst när de är sig själva och det kan jag inte säga att jag tycker att de som har druckit är, även om man ibland säger tvärtom :-). Men smaken är ju som baken och tur är väl det.
Den här drickan var i alla fall himla god!
Och idag hade vi funderingar på att låta Elliott prova på fotbollslek, man fick prova gratis idag på förmiddagen. Han vill ju spela boll här hemma hela tiden så det kunde ju vara kul. Men i morse ville Elliott inte utan han ville vara hemma. Så då struntade vi i det. Ganska skönt tycker jag!

Själv har jag glömt min medicin på jobbet så jag måste åka dit och hämta den. På vägen tillbaka ska jag handla till tacos som är Elliotts önskemål av mat för dagen. Mycket gott tycker jag med! Och ikväll ska jag gå på meditation som jag hoppas är bra.

Jag kommer nog inte att hålla mig borta från cola helt i helgerna, som jag från början tänkt. Det blir alldeles för tråkigt :-D. Men jag ska absolut hålla mig borta från det i vardagen. Och jag ska nog tillåta mig äta chips på lördagar. För annars blir det också alldeles för tråkigt...

En finfin söndag önskar jag er alla! 

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Nu har du ju hunnit med sådär mycket igen!

Det där alkoholfria vinet där brukar vi också köpa. Det är ju ofta så när man är någonstans, att en av oss måste köra hem. Nästan alltid jag eftersom jag inte alls känner att jag missar något om jag måste dricka alkoholfritt medan maken gärna tar en öl.
Fast hemma dricker jag gärna ett glas vin då och då ;)

Kattalena sa...

Hehe, mitt löfte detta år till mig själv är att jag inte ska boka upp mig så mycket och ta det lugnt hemma :-D. Vi får se hur jag lyckas med det!

Ja, det var riktigt gott det där Chapel Hill. (det är gott i alkoholvarianten också). Jag har inte heller något emot ett glas vin eller två (även om jag tycker att läsk är godare). Men mer än så tycker jag inte brukar göra någon roligare :-D. Fast sen beror det ju på hur den som dricker blir. Vissa märker man ju inte så mycket på medan andra blir väldigt påverkade.

Sen kan jag tycka att alkoholens baksidor är oerhört negativa. Som rattfullhet, barn som far illa, är rädda eller oroar sig då föräldrarna är onyktra, folk som blir aggressiva och slåss eller är allmänt otrevliga, folk som blir traggliga, folk som blir lite småkorkade (tror jag själv hör till den kategorin om jag skulle dricka för mycket, hehe), misshandel och vårdslöshet och gud vet allt annat som händer där det ofta ligger sprit bakom.

Lyssnade bla på ett program på radion om hur barn uppfattar de som är onyktra. Att det blir väldigt osäkert och lite läskigt när de vuxna inte reagerar som de brukar och beter sig annorlunda. Verkar vara många barn som mår dåligt av det, men som inte berättar det för någon.

Men men, alla får göra som de tycker är bäst :-). Åtminstone så länge det inte går ut över barn eller djur. En vuxen har ju oftast ett val att gå ifrån en människa som inte kan hantera spriten. Barn och djur kan ju inte göra det valet...