tisdag, juni 26, 2012

Kalas och midsommar, marknad och jobb!

Sen vi kom hem från Grekland har det varit fullt upp med flera trevliga kalas och väldigt mycket jobb :-).

På lördagen efter vi kommit hem så åkte vi till mina föräldrar där Oscar var, han hade haft det så bra så bra när vi var borta! Men han blev glad att se oss :-). Vi fikade, pratade visade bilder från Grekland och fick se film från Martins studentfest. Så synd att vi missade den! Elliott var jättelycklig att vara hos mina föräldrar och hade jätteroligt i trädgården där de satt upp en grej i trädet som han kunde snurra och hänga i.

Vi åkte hem på seneftermiddagen och just när vi kom hem så tittade Catta och Nea förbi. De fick låna vår barnvagn för att ha med till Sthlm. De stannade en timme och när de åkte hem så gick Elliott och jag ut och rensade ogräs på framsidan. Det var rena gräsmattan (ska vara bara stenar). Vi gjorde paus för lite mat och sen fortsatte jag att rensa och vips var klockan åtta på kvällen! Då var jag klar och gick in och nattade Elliott.

På måndagen och tisdagen jobbade jag och det var så sjukt mycket att göra så jag var där så tidigt jag kunde och gick hem efter 19 båda dagarna... Jag var så stressad så jag hade helt ont i magen, men försökte släppa det när jag väl kommit hem och skulle ha lite semester igen. Det gick ganska bra :-).

På onsdagen fyllde jag år! Jag fick blommor och presenter av Michael och Elliott när jag vaknade. Elliott hade skrivit ett jättefint grattiskort, så sött! Jag fick en apparat som kolsyrar vatten, ett presentkort på böcker och så hade Michael bokat frukost till oss på Hotell Mäster Johan. Lyxigt värre!
Mysigt och gott med hotellfrukost
Efter den lyxiga frukosten åkte jag till Ica Maxi och handlade inför kvällens kalas och midsommar. Sen var jag hemma och gjorde tårtor och annat till kalaset. Jag hade beställt catering (via Lets deal) så jag lagade ingen mat :-).

Mina föräldrar kom lite tidigare än övriga gäster och hjälpte oss att duka och ställa i ordning bordet där ute. Jag fick massor av fina presenter av dem!!! Sen dök övriga gäster upp (Helene, Torkild, Annika, Rolf, Anna-Carin, Martin, Frej, Tor och Olle). Det var jättefint väder och vi satt ute hela kvällen. Cateringen var jättegod och det var ett himla trevligt födelsedagskalas!!!
Två av kalastårtorna (jordgubbscheesecake och gräddtårta)
Jag kände mig verkligen firad och fick hur många fina presenter som helst (ett äppleträd, frans- och brynfärgning, ansiktsbehandling, en baden-baden solstol, ett uppläggningsfat, många goda ostar, pussel mm). Elliott fick också presenter (kläder) vilka han blev jätteglad för! Så när det var dags för tårta så tyckte han att vi skulle sjunga för honom också eftersom han också fått present. Så det sjöngs två födelsedagssånger :-D.

Elliott hade hur roligt som helst tillsammans med Tor! 
De busade massor
På söndagen städade vi och fixade hemma mest hela dagen. Elliott är väldigt bra på att plocka undan saker så att man kan dammsuga. Han tar alla saker och lägger i en hög på golvet någon annanstans. Hehe.
Elliott har städat i vardagsrummet, alla saker hamnade i hallen :-)
När Elliott städar sitt eget rum plockar han undan precis allt så det ser jätterent och fint ut. Tittar man sen lite noga så ser man att precis alla saker ligger i hans säng :-D. Men dammsuga där kan man och städat ser det ut. Sötnosen!

På torsdagen var det riktigt varmt och skönt väder! Jag var på Citygross och shoppade inför midsommar. När jag kom hem så åt jag rester från gårdagens kalas och gick ut och satte mig i badenbadenstolen och solade en stund. Passade även på att ringa runt till alla möjliga ställen och boka tid för behandlingar (tre olika) som jag fått i present och floating och fotmassage som jag själv skaffat mig via Lets deal och Groupon. Kommer att bli en riktig helrenovering av mig själv här under sommaren ;-). Klippte gräset och rensade i rabatterna och fixade iordning bland krukor och annat på uteplatsen. Michael och Elliott kom hem och vi åt middag och jag förberedde lite av maten inför morgondagen.

På midsommarafton var det regn, regn och åter regn. På förmiddagen lämnade jag Elliott hos mina föräldrar. De trotsade regnet och åkte på midsommardans vid Soldattorpet vilket hade varit jätteroligt och Elliott hade dansat massor. Efteråt hade de gått ner till havet. Så han hade haft så kul så kul! De lämnade honom hos oss igen precis samtidigt som första gästerna kom och det var Åsa och Jörgen. En stund senare dök Becka, Hanns och Josephine också upp och födelsedagsfirandet/midsommarafton kunde börja! Jag fick jättefina blommor och presenter (ett spel, tri bow colour, nagellack och topplack) vilka Elliott hjälpte till att öppna :-). Jag hade försökt göra lite somrigt inomhus eftersom vädret var som det var, hehe. Jag fick jättefina pioner hos mamma när jag lämnade Elliott och Michael plockade lite fläder när han var ute på promenad med Oscar. Så det fick liva upp dukningen.
Jättestor och fin pion och fläderblommor.
Vi började med lite fördrink och sen åt vi sill och potatis. Jag var jättedålig på att ta bilder men Åsa var desto bättre så vill ni se lite fina bilder från kalaset så kan ni titta här.
Silldags
När vi ätit klart tittade solen fram och vi kunde sitta ute och äta jordgubbar. Mysigt! Vi spelade frågespelet som jag fått i present också. Sen grillade vi oxfilé, marinerad fläskkarré och ölkorvar. Då hade solen gått i moln så satte oss inomhus igen :-)
Till efterrätt hade jag gjort moccamousse och den var väldigt söt och god.
Elliott och Josephine lekte jättefint ihop hela eftermiddagen! Så himla kul att se!
Josephine och Elliott i hans säng, han har städat så de fick sitta bland alla saker uppe i sängen... hehe
Framåt kvällen blev de trötta och fick ligga i soffan och titta på Babar. De var så söta! Elliott kunde inte somna så han ville lägga sig i sitt rum vilket han gjorde. Josephine kunde inte heller somna så hon var vaken tills det var dags att gå hem.

Midsommardagen var det strålande sol igen! Vi plockade undan på förmiddagen och dukade fram sillfrukost, bacon och stekt potatis.
Elliott lekte lite med frukosten, fina bokstäver kan man göra av brödet minsann.
Sen åkte vi till Sibbarps marknad där vi mötte upp mina föräldrar. Det var en himla stor och rolig marknad med massor av grejor och massor av karuseller. Jag fyndade två par skor för 100 kr paret. Precis sådana som jag letat efter!!! Fantastiskt bra ju! Elliott fick åka massor av karuseller (jag åkte masken med honom och mamma pariserhjulet, de andra åkte han själv). Han fick sockervadd också, hehe.

Jag hittade även en väska (som jag verkligen behöver) och ett keramikfat för att riva vitlök, nötter mm på. Ett sådant har jag velat ha länge! Vi gick runt i flera timmar. Sen åkte vi hem till oss allihop och åt sill till förrätt. Sen åt vi rostbiff med vinsås och potatis till middag och ostar till efterrätt :-D. Himla trevlig dag!

På söndagen åkte jag till jobbet så jag var där kl 08 för att försöka jobba ikapp lite. Åsa och Jörgen tittade förbi också, vilket var trevligt! Åsa behövde kopiera lite trots att hon har semester och vi hann prata en del, kommer att sakna henne nu när hon ska ha semester 4 veckor. Jag jobbade så fort jag kunde och tog knappt paus för att äta och ändå var jag inte klar när jag bestämde mig för att gå hem kl 20.30 :-(. Elliott hade sovit en sväng på dagen så han var vaken när jag kom hem och gick inte och la sig förrän efter kl 23...

Vips var det måndag. Jag jobbade så fort jag kunde och Michael och Elliott hämtade upp mig så vi kunde åka till Olle och fira hans födelsedag! Där var mina föräldrar, Annika och Rolf. Vi fick supermumsiga tilltugg och sen varmrökt lax och jordgubbar. Himla trevligt var det! Det blev ingen kubb i år för det blåste så kallt ute. Elliott höll låda och var hur busig som helst men sen tacklade han av och blev trött och ville sova, hehe. Så lite som han sovit på natten så var det ändå imponerande att han höll sig pigg och vaken så länge som han gjorde!

Och idag är det tisdag och jag har jobbat och haft möte med revisorer och försökt förbereda inför morgondagens delårsrevision (det gick sådär) och sen orkade jag inte jobba mer (helt slut) så jag gick strax efter 18. Åkte hem till mina föräldrar som hämtat Elliott på dagis. Tor och Frej var också där och de hade just satt sig för att äta. De hade grillat och jag fick också äta, mycket mumsigt var det! Jag stannade kvar tills Elliott blev trött och ville sova. Men han ville inte följa med hem och sova, han ville sova hos mormor och morfar! Det skulle även Tor och Frej. Så han fick stanna kvar och jag åkte hem och kunde äntligen skriva min blogg klar! Tjo! Nu saknar jag min lille skrutt, men ska hämta honom imorgon morgon och köra honom till dagis. Hoppas att han sover sött och de andra också såklart! Nu ska jag också gå och nanna. Natti natti! 

2 kommentarer:

Anne Grethe sa...

Gratulerer så mye med dagen som var !!
Det ser ut som du hadde en kjempefin fødtselsdag med mye god mat :-)

Kattalena sa...

Tackar! Det var riktigt fina födelsedagsfiranden! :-)