fredag, november 26, 2010

Vilken vecka!

Måndag:
Michael åkte till Sthlm på morgonen. Elliott och jag låg och drog oss en stund. Vi hade en lugn morgon för vi var uppe tidigt.

Elliott har en ny favoritplats, åtminstone när han är lite trött :-)

Jag kände mig inte så bra (yr och lite illamående), men vi kom i väg till dagis och sen till jobbet. Jobbade till kl 13, sen åkte jag hem med Ernst och Oscar innan jag hämtade Elliott på dagis. Vi skulle till sjukhuset för att få ett EKG som Elliott skulle ha på sig i ett dygn. Elliott var sååå duktig hos doktorn. Satt helt stilla och lät henne sätta dit alla knappar och sladdar. Han fick en Bamse sticker och blev glad för den :-)


Elliott med alla sladdar och dosorna nedstoppade i byxorna

Vi åkte hem och gjorde lite blåbärspaj och vaniljsås. Ingrid kom förbi med en superfin julkalender som hon broderat till Elliott. Vi blev jätteglada för den både Elliott och jag!!!

Julkalendern

Desirée kom och hämtade Ernst. Ingrid, Elliott och jag fikade på blåbärspaj och sen cyklade Ingrid vidare i regnet. Jag packade ihop lite grejor och lite matvaror och så åkte Elliott, Oscar och jag hem till mina föräldrar där vi lagade middag som vi åt allihop. Vi hade bestämt oss för att sova över där nu när Michael var bortrest. Jag mådde fortfarande konstigt och då var det himla skönt att inte behöva vara själv. Elliott sov jättebra trots alla knappar och sladdar och dosor på kroppen. Jag sov bra när jag väl somnade :-).

Tisdag
Mamma steg upp samtidigt som Elliott och jag. Vi gjorde oss klara för avfärd till dagis och tackade så mycket för att ha fått sova där. Väl på jobbet var jag såååå trött. Det gick väldigt trögt och jag hade massor att göra. Egentligen skulle revisorn kommit men som tur var ville han flytta mötet till onsdagen istället vilket passade mig fint. Det var en väldigt stressig dag och jag fick köra till dagis strax efter 14 och ta av EKG apparaten från Elliott för att åka och lämna in den på sjukhuset. Elliott blev ledsen, det gjorde ont att ta bort tejpen. Jag funderade på om han skulle få följa med till jobb efteråt men så blev han glad igen så jag åkte iväg själv.

På sjukhuset ringde min mobil, det var en mäklare som kollade så jag kom ihåg att vi skulle ha möte på kvällen. Det hade jag såklart helt glömt bort. Stressade från sjukhuset till jobbet. Försökte hinna klart allt jag var tvungen att göra och sen rusade jag iväg till dagis igen för att hämta Elliott. När vi kom hem så lagade jag snabbt köttbullar med potatismos till middag och hann plocka undan och diska innan mäklaren kom. Sen satt vi i "möte" i en timme. Elliott var superduktig och tålmodig under tiden. Jag själv var så trött att jag kunde somnat direkt. Skulle behövt jobba lite mer för att få undan till revisorn och hade lite kvar att fixa till pappas present dagen efter. Michaels flyg var sent så han kom inte fram förrän efter 21. Elliott och jag åkte och hämtade honom. Skönt att han äntligen var hemma igen! Michael nattade Elliott medan jag fixade och jag la mig inte förrän kl 00...

Onsdag:
Skyndade till jobb och var superstressad. Till min stora glädje hade revisorn lite pressat och undrade om vi kunde flytta mötet till på fredag. Yes!!! Passade mig perfekt. Fick genast en mycket bättre dag! På eftermiddagen var det öppet hus på förskolan 16-17. Vi åkte dit och det var kul! Elliott tyckte nog att det var roligt att vi var där!

När vi var klara så åkte vi hem till mina föräldrar för att fira pappas födelsedag! Uffe, Anna-Carin, Martin, Frej, Embla, Tor och Olle var också där. Vi fick först en massa goda tilltugg.

Elliott åt hur mycket som helst.

Elliott fick också presenter! Han blir exakt 2,5 år samma dag som pappa fyller år. Han fick 4 dinosaurier och en radiostyrd bil av mina föräldrar. Så gulligt!

Elliott och pappa öppnar paket!


Iakttar sin nya present :-)

Sen fick vi Kreolskans till middag, det var sååå gott! Jag hade inte ätit ordentligt på länge och kunde inte sluta äta. Mums! Det var roligt att träffa alla och vi spelade myrstacken och ett frågespel. Vi fick mumsig jordgubbstårta till efterrätt.

Födelsedagsgrisen till vänster om Anna-Carin och nästan hela sällskapet samlat kring tårtan :-)

Torsdag:
Var helt yr på morgonen när jag vaknade men pallrade mig upp med Elliott. Vi lämnade på dagis och sen åkte jag till jobb. Michael köpte Espressofrukost till mig som grattis på namnsdagen :-). Jag kände mig sämre allt eftersom dagen gick. Fick jätteont i magen och Michael var gullig och hämtade bilen och körde mig hem. Och sen kom han med en jättefin present till mig! En bodyshop-julkalender! Den blev jag SÅÅÅ glad för!!! ♥

Nu kan Elliott och jag öppna presenter varje morgon fram till jul! Så mysigt vi ska ha det!

Jag la mig att sova och sov en timme eller så. Sen var det dags för utvecklingssamtal på dagis. Mina föräldrar hade hämtat Elliott tidigare på dagen. Utvecklingssamtalet var roligt. Anki som är förskollärare berättade att hon tycker att Elliott gör enorma framsteg hela tiden. Att han är väldigt tidigt utvecklad vad gäller det motoriska och finmotoriska. Att han tar för sig och säger vad han vill ha vid matbordet. Att han är jätteduktig. Hon sa också att hon hela tiden varit så imponerad av att han är så duktig på bokstäver och siffror :-). Hon sa att hans språk har exploderat och att han pratar massor. Han har två kompisar (Aidin och Eldar) som han busar jättemycket med. Han är jätteglad om dagarna och verkar trivas bra. Sen sa hon också att vi kan få bilder på honom som de tagit på dagis. Så kul det ska bli att få se dem!

Michael och jag åkte till mina föräldrar och hämtade Elliott. Han hade varit lite trött under dagen när min moster varit där och hälsat på. Efteråt åkte vi till affären och handlade på och sen lagade jag älgskavsgryta till middag. Det var gott. Mådde lite skumt efteråt (börjar bli van nu) och sen nattade jag gullungen. Det tog lång tid för han var väldigt speedad och vi skulle sjunga många sånger innan han kom till ro :-). Sötnosen! Efteråt var det bara att gå och lägga sig och hoppas på en piggare och kryare fredag!

Avslutar med en bild på finaste Oscar!

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Oj, hjälp så fullt upp. Imponerande att han både kunde sova och vara på dagis med alla sladdar!
Och så gulligt att både morfar och Elliott fick paket :D

Kattalena sa...

Hej! Det är så kul att du kommenterar här i min blogg! Det blir jag glad för! :-)

Visst var Elliott duktig som kunde ha alla dessa sladdar utan att pilla på dem eller dra av dem!

Och ja, jättesött med paket till Elliott också :-)