lördag, maj 15, 2010

Safari

Vi gjorde oss klara för att gå hemifrån. Elliott och jag släppte av Michael och Oscar vid jobbet. Michael skulle jobba hela dagen. Elliott och jag åkte vidare hem till mina föräldrar. Elliott blev jätteglad när vi kom dit! Han gick direkt till abc pusslet och så satt han och tittade och log mot mamma mest hela tiden. Vinkade hejdå till mig när jag gick. Hehe.

Jag åkte vidare till Arlöv och plockade upp Åsa. Vi åkte till Åkarps allväxtcenter. Där köpte jag 5 pelargoner i olika färger. Mycket tjusiga.

Andra stoppet var Tirups örtagård. Alltid lika fint, tom i detta gråa och kalla väder...


Självklart måste man fika! Åtminstone jag... Åsa nöjde sig med att dricka vatten. Jag åt en fantastiskt god kaka, drack kaffe och treo.

Nästa stopp var Dalby plantskola. Där gick vi runt ett tag och började bli hungriga. Vi tänkte oss en god lunch i Ystad. Men vi körde lite fel när vi skulle dit så vi var inte framme förrän strax efter 14. Tydligen har ALLA restauranger stängt då... Lunchen var slut. Desperata (behövde något vettigt i magen efter kak och kaffefrukosten) sökte vi på nätet men tom pizzeriorna hade stängt! Vi gick besvikna tillbaka till bilen. Precis när vi börjat köra såg vi vår räddning!

Ett gatukök!!! Faktiskt med riktigt god schnitzel och pommes! Puh! Vilken tur.
Sen körde vi mätta och belåtna vidare till huvudmålet, Åbergs.


Efter säkert 8 000 steg, väldigt mycket blommor, bra musik (Safari skivor som Åsa satt ihop) och trevligt sällskap så vände vi hemåt! Vi startade kl 10 och jag var hemma vid 18.15.
Jag hämtade Michael och vi åkte till mina föräldrar. Elliott hade varit så glad hela dagen och de hade haft roligt :-D
Mamma hade kokt höna och det är något av det godaste jag vet! Vi fick också äta och det var precis lika gott som jag mindes det! Det är säkert 10 år sen jag åt höna sist. Älskar citronsåsen som vi har till också. Sedan fick vi smaka på supergoda ostar! Elliott älskade dem!

När Elliott verkade trött så körde vi hem. Hemma var han så pigg så pigg, helt speedad. Han sprang från rum till rum och busade och skrattade. Verkligen hur galen som helst. Sötnosen! Lugnade ner honom med lite dagens visa efter en timme eller så och sen var det nattinatti. Sötnosen!!!

Det var en riktigt fin dag!!!

2 kommentarer:

åsa sa...

Tjusiga bilder! Du har ju tagit kort på saker jag inte sett alls! :-)

Men det syns ju inte på bilden hur stor den där kakan egentligen var! :-D

Kattalena sa...

Tack! Du hade så många fler bilder! Jag la inte alls märke till några skyltar och sånt ;-)

Vi kanske skulle gå ut och fota en dag? Typ... fotokursa oss själva, det hade varit kul :-D