onsdag, februari 03, 2010

En helt vanlig onsdag

Idag gick Elliott och jag upp kl 05 som vanligt. Jag bakade bullar till frukost enligt samma recept som häromdagen. Det var gott idag med men de blev godare gången innan. Kanske för att jag hade mjölk istället för vatten i degen då?

Tog bussen till jobbet och var där kl 08. Det var mycket att göra idag och jag vet inte vart tiden tog vägen? Plötsligt var kl 12 och jag kom på att jag hade bestämt lunchträff med Annette på hennes jobb. Ringde henne och så träffades vi på Espresso och köpte med macka och latte. Hon hade gjort apelsinsaft själv och den fick jag smaka av, jättegod! Måste jag prova att göra jag med. Jag fick låna en DVD box med "Mad Men". Vi pratade och tiden gick alldeles för fort.
Hennes fina vovve var också med och jobbade :-)

Sprang tillbaka till jobbet efteråt, hann inte med så himla mycket innan det var dags att hämta Elliott. Tog bussen till dagis och hämtade gullungen. Han var glad när jag kom och ville gosa och gosa och gosa. Sötnosen!!! Det märks att han börjat trivas där. Roligt! Vi lämnade vagnen och gick hem. Det är så snöigt och när jag körde hem med vagnen igår så var det helt hopplöst på vissa ställen. Det är ju varken skottat eller plogat här på vägar och trottoarer...
Elliott uppskattade promenaden hem. Bilen i bakgrunden håller inte på att köra ut från sin parkering, den har fastnat så...

Michael hade fått skotta runt bilen för att komma ut imorse. Så det är väldigt mycket snö här, hehe. Elliott fick gå omkring lite i trädgården när vi kom hem. Det var lite för djup snö för att han skulle uppskatta det.

Hemma busade jag med Elliott och vi lagade mat, vegetarisk pyttipanna. Han tyckte den var toppengod och åt massor. Han drack en himla massa också, han är jätteduktig på att dricka ur glaset själv (fast ibland blir han ivrig och häller ut allt vatten över sig)

Det är en väldigt bestämd ung liten man vi har här hemma. Han vet precis vad han vill och det är inte alltid vi förstår vad han menar :-D. Då blir han mycket upprörd. Men det går snabbt över och han gosar och kramas trots att han är arg/besviken. Han är så himla fin! Hur som helst var han väldigt glad under eftermiddagen/kvällen.

När Michael kom hem så lagade jag mat, testade ett nytt recept som Becka tipsat mig om. Det blev jättegott. Nedan är receptet så som jag gjorde den.

Fiskgratäng med kräftost

2 fiskblock (sej, torsk eller vilken sort man nu gillar)
Citronpeppar
1 hackad gul lök
1 pkt kräftost a 400g
2 dl crèmefraiche
1 dl riven ost

1. Ugn 200°
2. Tina fisken och skär i bitar, lägg i en ugnsfast form och häll på citronpeppar
3. Blanda kräftost, crèmefraiche och hackad lök. Bre det över fisken. Strö över ost.
4. Sätt in i ugnen i ca 20 min.

Servera med kokt pressad potatis och sallad eller något annat grönt.

Elliott tyckte också att det var jättegott och satt i knät hos mig och åt och åt.
När Michael nattade honom passade jag på att klippa klorna på Oscar. Det är inget han uppskattar speciellt mycket, däremot uppskattar han godbiten han får efteråt :-D

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad kul att fisken blev god. Hackad lök brukar inte jag ha, ibland purjo, men jag får nog testa vanlig lök nästa gång. Det är perfekt barnmat i alla fall, lätt att äta själv..

Och vårt dagis är mkt bättre nu, kände mig riktigt glad när jag gick därifrån idag.

/Becka

mossfolk sa...

Så duktig han är som dricker så fint ur glaset! Fisken låter jättegod. Fläskifillén också i ovh för sig :)
Och så mycket snö det är t.o.m. i Malmö. Fast kul att Elliott får uppleva en riktig vinter :)

Kattalena sa...

Ja, oj så här mycket snö vet jag knappt att jag sett förut! Inte som legat kvar så länge i alla fall. Det är kul! Men kan inte säga att jag inte längtar efter våren precis... hehe.

Och fisken var faktiskt jättegod! Jag gillar att prova lite nya saker, tänker bli bättre på det!

Kattalena sa...

Och Becka! Vad skönt att det är bra på dagis nu!!! Hoppas det gick fint för Josephine att vara där själv idag!

Kan tänka mig att det var gott med purjolök till, det brukar ju passa bra till fisk! Lök var också gott! Tack för mattipset :-)