söndag, februari 14, 2010

EFIT - ett foto i timmen

Idag är det EFIT och allahjärtansdag. Elliott vaknade 04.45 men jag hade ingen kamera med så även om vi gick upp då så börjar min EFIT först 05.30 :-)
kl 05.30 - Vi har just kommit ner i köket och är på väg ner till badrummet som ligger i källaren. Morgonpigger sitter i min famn.

kl 06 - Gullungen badar, det tycker han är kul!

kl 07 - Jag passar på att blogga några bilder från igår

kl 08 - Tittar på gullungen och gullvovven, såna fina pågar :-)

kl 09 - Nu är det dags för frukost. Glömde mina scones i ugnen så de blev lite brända men gick att äta ändå.

kl 10 - Åkt iväg till Limhamn där jag går akvarellkurs på Bagdad Café, sen som jag är springer jag mot galleriet och fotar samtidigt, hehe.

kl 11 - Dagen till ära två hjärt-stolar att avbilda. Dagens övning är att få stolarna att stå stadigt på golvet, visa skillnaden på material mellan stolsrygg/-sits och metallen...

kl 12 - Två timmar senare och nu får jag snabba på lite... hehe. Tyckte dessa timmar gick precis hur fort som helst! Nu ska vi snart vara klara och jag har massor kvar innan jag blir nöjd (så nöjd som jag kan bli...)

kl 13 - Dags att shoppa lite till dagens middag.

kl 14 - Hemma igen. Gullungen tycker inte att jag ska fotografera med stora kameran. Den ska ju han leka med. Så jag tar lillkameran istället :-)

kl 15 - min darling står för dagens efterrätt. Ett experiment som blev riktigt gott!

kl 16 - vi behöver handla några ingredienser som jag glömde köpa innan. Därför åker vi till Mobilia. Min underbare son håller mig i handen när vi går och jag tänker att det är helt fantastiskt att jag har en liten pojke som håller i min hand. Hans söta, fina lilla hand i min. ♥♥♥

kl 17 - Förrätten klar att äta. Räk- och kräftstjärtsmousse med rom och sallad.

kl 18 - Godaste potatisarna. Det är kokta färskpotatisar krossade och penslade med olja. Sen insatta i ugnen i 250° tills de är frasiga och mumsiga! Salta och peppra, gärna med krossat havssalt och nymalen peppar. Mmmm...

kl 19 - Tar ut tvätt och lägger in en ny omgång

kl 20 - Vovven snusar i soffan, gullungen just nattad och det är dags för lite TV tillsammans med min darling. Idag blir det ett avsnitt av "Dollhouse".

kl 21 - Dags att nanna. Förbereder välling till gullungen när han vaknar imorgon morgon.
Nattinatti.

Blev kanske inte så mycket allahjärtansdag i dagens EFIT men min darling fick i alla fall geléhjärtan och vi åt både förrätt, middag och efterrätt dagen till ära :-)

9 kommentarer:

Charlotte sa...

Oj vad mycket du hann med idag! Blir ju lite avundsjuk på den där akvarellkursen, det verkar jättekul! Stolarna blev snygga tycker jag!

Anne-Lie sa...

Men det blev ju en underbar middag!

Caroline sa...

Mysig dag med både kurs och god mat!

Caroline

Anni sa...

Ja, den där lilla handen - det är livskvalitet på högsta nivå!

Och dina potatisar såg fantastiskt spännande ut, men var hittar du färskpotatis så här års? Undrar om man kan frysa in lite på sommaren...

Anonym sa...

HEJ!

Är inne och kikar på din EFIT dag. Du verkar ha skött den exemplarisk!

Vilka fina gossar du har!

Kattalena sa...

Tack för era kommentarer! Ja, det var en jättefin dag och god middag!

Kattalena sa...

Hejsan igen! Gällande färskpotatis så har Felix frysta färskpotatisar i påse som man kokar 20 min. Det var dem jag använde :-)

mossfolk sa...

Efterrätten ser jättespännnande ut. Vad är det för något?
Så kul med akvarellkurs. Och lite modigt :) Ser ut som om du fick till det jättebra!

Kattalena sa...

Efterrätten var vitchokladpannacotta med digestivekex och sen stekte Michael mango med lite chilipeppar och socker (tror jag det var) som vi åt till. Jättegott, fast det hade nog varit ännu godare utan digestivekexen.

Det är himla kul med akvarellen! Jag blir så himla fokuserad och tiden bara flyger iväg!