lördag, januari 30, 2010

Snabba frukostbullar

Idag funderade jag på att göra Scones, men så har jag tröttnat lite på att de ofta blir lite torra. Så idag sökte jag fram ett nytt recept på snabba frukostbullar. De blev jättegoda och var hur lätta som helst att göra. De är väldigt söta så gillar man inte det kan man ju ta lite mindre sirap :-)
Elliott tyckte också att de var goda! Receptet och bilden nedan kommer från sidan mums.nu

Snabba frukostbullar

Recept på snabba frukostbullar utan jäst. Riktigt goda!

Tid: 20-30 minuter Mängd: 6 bullar

frukostbullar

Det här behöver du…

4 dl vetemjöl
1 dl grahamsmjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
2 msk sirap
3 dl vatten
havregryn,
vallmofrön, skalade sesamfrön eller solrosfrön till topping

1. Sätt ugnen på 200°
2. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Ta i vatten och sirap. Rör ihop.
3. Forma 6-7 bullar, lägg dem på plåt med bakplåtspapper.
4. Pensla med uppvispat ägg och häll på det du vill ha som topping
5. Sätt in i ugnen i 12-15 minuter.
Låt svalna och ät!

6 kommentarer:

mossfolk sa...

Toppen! Det ska jag absolut prova. Kul med variation till sconesen :)

Kattalena sa...

Hoppas att du kommer att tycka om dem! De var ganska kladdiga att rulla men det löste jag med lite vatten på fingrarna.

Jag hade på skalade sesamfrön, det passade jättebra. Men bullarna var väldigt söta, vilket jag iofs gillar, kakmonster som jag är ;-)

Unknown sa...

Det här var gott! Testade i morse som alla hjärtans dag frukost. Ett recept att spara!

Kattalena sa...

Vad kul!!! :-D

Amanda sa...

Dom här va hur goda som helst! Jag hade linfrön och solrosfrön både i och ovan, så gott! Tack för dom perfekta frukostbullarna! :)

Kattalena sa...

Oh! Det ska jag också testa att ta i! Bra tips och tack för kommentaren :-)